• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Lekcje religii - liceum (rezygnacja)

Wyszukiwarka Forumowa:

ObywatelMC

Well-known member
Buchów
0
Witam! ;)
Mam taki mały problem.. jestem w klasie maturalnej i chce zrezygnować z lekcji religii (chrześcijaninem nie jestem już od ok 2 gim), wcześniej mi to nie przeszkadzało ale teraz zamiast siedzieć i słuchać Pani katechetki wolałbym posiedzieć w kawiarence i pouczyć się matmy/ang albo po prostu jechać wcześniej do domu. Problem w tym że nie wiem czy jeśli zrezygnuje z religii to będę musiał chodzić obowiązkowo na etyką?? Takiego przedmiotu u mnie w szkole nie ma ale zawszę mogą zorganizować mi takie lekcje na złość ;/

Prośbę mam jeszcze olbrzymią żebyście mi pomogli napisać oficjalne pismo albo dali jakiś link do strony jak coś takiego napisać. Nie wiem gdzie szukać. W google znalazłem głównie wątki dzieciaków które nie mają 18 lat i rodzice muszą im coś takiego napisać..

BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC!! PEACE! <shiza>

WatchingTheSky

Well-known member
Buchów
0
Poszukaj takich tematów na racjonalista.pl w dziale forum :D

A jak nie ma przedmiotu etyka to jak najbardziej ci go zorganizują.

ObywatelMC

Well-known member
Buchów
0
ooo dzięki wielkie ziomek.. :) szukałem ale inaczej wpisywałem w wyszukiwarce i nic nie było. temacik może się komuś jeszcze przydać bo na tym forum takiego nie ma więc w niczym nie zaszkodzi.
Jeszcze pytanka mam trzy:
1. skoro w podaniu oświadczam, że ponoszę pełną odpowiedzialność w czasie nieobecności na zajęciach to jeśli Pani dyrektor jest miłą osobą to wcale nie musi mi organizować etyki tak?? czy to jej obowiązek??

2. imię i nazwisko rodzica lub opiekuna jest nieobowiązkowe jeśli jestem osobą pełnoletnią??
3. jak to przerobić żebym pisał w swoim imieniu a nei mama czy tata?? :D

EDIT:

Zwracam się z uprzejmą prośbą o zwolnienie z obowiązku uczestniczenia w aktywnych zajęciach religii w roku szkolnym 2012/2013.
Prośbę swą motywuję tym iż jestem osobą innego wyznania i czas spędzony na zajęciach pragnę wykorzystać w bardziej konstruktywny sposób. Jednocześnie oświadczam, że ponoszę pełną odpowiedzialność za siebie w czasie nieobecności na zajęciach.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

będzie?? (akapity oczywiście są tylko tu się nie da) nie za krótkie? ;P

Ostatnia edycja:

cest

Member
Buchów
0
Sam skladalem takie pismo. Czy bedziesz mial lekcje etyki zalezy od szkoly - mi jako takich nie zoorganizowali. Co do podpisu opiekuna nie jest on obowiazkowy, poniewaz bedac pelnoletnim odpowiadasz sam za siebie, ale mozech go dolaczyc zeby sie juz nie czepiali.

Co do przerobienia pisma bedac w klasie maturalnej powinienes sam sobie dac rade.

cheapwine

Well-known member
Buchów
4
ja jak jeszcze pare lat temu chodzilem do LO to juz w drugiej klasie matula napisala 'smutna' karteczke ze syn nie bedzie uczesczal na lekcje katechezy i elo ziom :D pozniej dalem to wychowawcy i 0 lipy ;) 450 godzin nieobecnosci w wyniku wyjatkowych okolicznosci, elo!

D

delete

Guest
Idz i porozmawiaj z dyrektorka. Juz nie tylko w pubie, klubie czy na ulicy-ale tez w szkole jestes pelnoletni i odpowiadasz za siebie. Powiedz ze nie uniksz religii z byle powodu. Po prostu wolisz pouczyc sie czegos innego, niz marnowac czas na bzdury w jakiejs sekcie.

Bożo

Member
Buchów
0
Zrezygnowałem 2 lata przed matura, dalem kartke od rodzicow. Nie slyszalem zeby komus zorganizowali kiedys etyke, mi tez nie zorganizowali. Teoretycznie bedac pelnoletnim mozesz samemu to napisac, ale np nie mozesz pisac zwolnien tylko jak chcesz sobie cos usprawiedliwic to tylko zwolnienie lekarskie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół