• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Lemon Skunk 28 dzien flo ile do konca??

Wyszukiwarka Forumowa:

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Hey moze ktos mi powiedziec teoretycznie ile do konca zostalo moiemu plantowi?? Pestka z pakietu lemona wiec pewnosci nie ma czy to naprawde lemon :)
Sry za jakosc fotek z telefonu lepiej sie nie da ;p

blador1

Well-known member
Buchów
0
Stary przeciez one wygladaja jak by dopiero co tydzien temu zaczely kwitnac wiec przed toba okolo 9 tyg

S

ssssss

Guest
Dokładnie.Poczytaj trochę o odmianie którą posiadasz i dużo czytaj forum.Ale z tego co widać kwiaty niedawno się zawiązały więc jeszcze dużo przygód przed Tobą. Lupa/mikroskop przyda się pod koniec do określenia dojrzałości. Pozdro i z fartem!

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Mi sie wydaje ze na takie warunki jak ma czyli 3 swietlowki i doniczka 5l w boxie 40x30x20 to lepiej nie bedzie choc moge sie mylic :)

Polowa wloskow jest juz mocno brazowa wiec wydawalo mi sie ze juz nie dlugo koniec :)

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Hey mam maly problem liscie zaczynaja mi wiednac.Nie zmienili koloru ani nic po prostu robia sie takie miekkie i luzne gdzie przedtem byli sztywne i ksztaltne.
Podlewalem planta przez ostatni czas woda z cukrem i bylo all ok ale ostatnie podlanie dalem wode z miodem jakies 2 dni temu.Miod mogl byc przyczyna wiedniecia lisci ??

---------- Aktualizacja posta 19:50 ---------- Czas poprzedniego posta 19:40 ----------

A oto foty...

S

ssssss

Guest
Rośliny w miarę wzrostu potrzebują znacznie więcej wody i składników odżywczych. Wsadź palec do ziemi.Sucha?

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
No wlasnie sucha i to bardzo tylko jak podlewam to cala woda wylatuje na zewnatrz przez otwory w doniczce...

S

ssssss

Guest
Jak jest mocno przesuszona to nie zalewaj jej sporą ilością wody za jednym razem, polej na 2 raty. Nic się nie stało że wyleciało, lepiej tak niż ma zostać w środku.

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Dzieki za poroade ogolnie to jak ja podlalem po nocy wyglad lisci juz wrocil do normalnego wygladu:)

Zauwazam ze coraz wiecej wloskow robi sie brazowe czy da sie jakos zahamowac ten proces brozowienia ??

S

ssssss

Guest
Ten proces jest naturalny.Po co chcesz hamować brazowienia? Niektórzy twierdza ze jak bd 80 % włoskow brązowa to kosa ale ja bym się przyjrzał trichomom:) można wtedy dokładnie określić stan suczki:jaraczz:

---------- Aktualizacja posta 18:03 ---------- Czas poprzedniego posta 17:39 ----------

Można lac azot na spowolnienie kwitnienia\brazowienia ale po co chcesz spowolnić kwitnienie? Brazownienie włoskow to naturalny proces.

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Kierowalem sie twoja wypowiedzia ze brazowe wloski nie oznaczaja kwitniecia.

Ale dobra spoko chyba zetne jak bedzie wiekszosc brazowych i tyle nie bede sie bawil z lupa bo jeszcze planta spale ;p;p

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Kierowalem sie twoja wypowiedzia ze brazowe wloski nie oznaczaja kwitniecia.

Ale dobra spoko chyba zetne jak bedzie wiekszosc brazowych i tyle nie bede sie bawil z lupa bo jeszcze planta spale ;p;p

Brązowe słupki kwiatowe jak najbardziej oznaczają kwitnienie. Nie oznaczają tylko czy jest już gotowa do ścięcia. Trzeba obserwować trichomy a do tego potrzebna jest dobra lupa. Moim zdaniem x60 była by doskonała.

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Czy trichomy sa to te male jakby wloski ktore sa na bialych/brazowych wloskach ?? Czyba ze to na wloskach to jest zywica :)

Bo jezeli tak to jak sie dobrze mozna przypatrzec to je widac golym okiem:)

G

Gość

Guest
Trichomy to gruczoły wytwarzajace zywice. Takie małe białe kropeczki na topach i listkach przytopowych. I ich koloru nieokreslisz bez lupy x60.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół