nasiona marihuany

liście po 2 tyg żółkną i usychają..pomocy

Wyszukiwarka Forumowa:

kamikadzejan

New member
Buchów
0
Witam, jestem początkujący i mam spory problem, po 2 tyg roslinki wyglądają tak jak na zdjęciach.18/6, hps 400 wat lampa wisi poltora metra nad roslinkami, wilgotność powyżej 40 %, pH ziemi 6-7, temp. stała 25 stopni , rozmiary boxa wysokosc 180 cm, szerekość 1 metr , dlugosć 2 metry , zastanawiam sie czy lampa nie jest za mocna ? kielkowalem wlasnie pod nia i od początku są pod nia, 2 tyg rosly normalnie i nagle przestaly i zaczely żółknąć .

ktos coś podpowie ? :)

kamikadzejan

New member
Buchów
0
przez 12 dni wodą z carrefoura i ostatnie dwa dni woda + supervit i root complex

G

Gość

Guest
.

a od kiedy zaczely ci tak zolknac? tez mialem 400hps tylko ze moj boks mial 2 m wys to lampa wisial tez podobnie moze 170cm od planta.

kamikadzejan

New member
Buchów
0
po 8 dniach od wyjscia z ziemi zaczeły żółknąć

---------- Aktualizacja posta 16:22 ---------- Czas poprzedniego posta 16:19 ----------

zastanawiam sie czy ta lampa nie jest za mocna, moze zmienic na 150 w MH ? albo moze tlenu mają za malo, ogolnie wentylacja jest.. juz sam nie wiem:zombi:

G

Gość

Guest
Miałem podobnie po 3. tygodniu (liście wyglądały jak twoje na 2 zdjęciu). Dodałem dolomitu do ziemi i problem zniknął, czyli brakowało magnezu. Nie wiem, czy ci to pomoże, bo roślinki są małe i mogą już się nie podnieść, ale następnym razem zainwestuj w dobrą ziemię i zmieszaj od razu z dolomitem.
Lampa raczej nie jest tu problemem, roślinki się wyciągają, a i wilgotność jest odpowiednia ta, którą podajesz.
W ogóle to są b. małe jak na 2 tygodnie.
Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół