• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Liście wiatrakowe, AF

Wyszukiwarka Forumowa:

hopsin342

Well-known member
Buchów
0
yo, w poprzednim temacie zapomniałem poruszyć jednej istotnej dla mnie kwestii - liści wiatrakowych. uciąć je czy nie? z tego, co czytałem na forum zdania są podzielone, więc chciałbym poznać Waszą opinię przy tym konkretnym przypadku. foty niżej

zdjęcia były robione jakiś czas temu, teraz roślina jest jeszcze większa, zdecydowanie. Big up

dawix

Well-known member
Buchów
0
Z czego ty chcesz tu obcinac? Poczekaj na jeszcze 1-2 piętra i kładź ją do ziemi. Nic nie obcinaj.

hopsin342

Well-known member
Buchów
0
dzięki za radę. niżej wrzucam foty tej rośliny z dzisiaj i żeby nie zakładać nowego tematu - mam jeszcze parę pytań.
1. Co to za odmiana? Mamy 2 rośliny (Royal haze i white russian), od początku byliśmy przekonani, że ta roślina, która jest na fotach niżej to Royal (no bo przecież większe), jednak dziś zobaczyliśmy, że zaczęły pojawiać się białe włoski (oznaka kwitnięcia jak mniemam :D), czyli wychodziłoby na to, że to jednak biała rosja. oceńcie proszę po zdjęciach, czy ten krzak to Royal czy White Russian. Ma 32cm i jakieś 3 tygodnie (może troszkę więcej). Wiem, że to nie są jakieś gigantyczne rozmiary, ale jako początkujący growerzy jaramy się. ;P Przechodzę do następnego pytania - czy jak pojawiają się białe włoski, to mam odstawić Biohumusa i lać Planton K, czy poczekać aż bardziej zacznie kwitnąć? I ostatnie pytanie, ile gram topów, które tak bardzo lubimy może mniej więcej wyjść z tej rośliny? Nie liczę na cuda. I jak myślicie - wyginać?
FOTO:

niestety zbyt słaby aparat, żeby uchwycić te białe włoski, ale są - zapewniam, pojawiły się w paru miejscach.

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
liści wiatrakowych. uciąć je czy nie?

nie

dzięki za radę. niżej wrzucam foty tej rośliny z dzisiaj i żeby nie zakładać nowego tematu - mam jeszcze parę pytań.
1. Co to za odmiana? Mamy 2 rośliny (Royal haze i white russian), od początku byliśmy przekonani, że ta roślina, która jest na fotach niżej to Royal (no bo przecież większe), jednak dziś zobaczyliśmy, że zaczęły pojawiać się białe włoski (oznaka kwitnięcia jak mniemam :D), czyli wychodziłoby na to, że to jednak biała rosja. oceńcie proszę po zdjęciach, czy ten krzak to Royal czy White Russian. Ma 32cm i jakieś 3 tygodnie (może troszkę więcej). Wiem, że to nie są jakieś gigantyczne rozmiary, ale jako początkujący growerzy jaramy się. ;P Przechodzę do następnego pytania - czy jak pojawiają się białe włoski, to mam odstawić Biohumusa i lać Planton K, czy poczekać aż bardziej zacznie kwitnąć? I ostatnie pytanie, ile gram topów, które tak bardzo lubimy może mniej więcej wyjść z tej rośliny? Nie liczę na cuda. I jak myślicie - wyginać?
FOTO:

niestety zbyt słaby aparat, żeby uchwycić te białe włoski, ale są - zapewniam, pojawiły się w paru miejscach.

Ta roślina zakwitła równolegle z WR czy wcześniej?

3 tygodnie - tak kwitną automaty, haze powinien mieć dłuższy czas kwitnienia, ale sam początek nie jest powiedziane, że późniejszy - tak mi się wydaje

Dobrze wiedzieć, że jest was wielu growerów do tej uprawy, co 2 głowy to nie jedna... macie jakiś tydzień na podjęcie decyzji czy robić LST - potem zacznie zawiązywać topy i będzie to mało efektywne. Jak roślina ma stracić po tym LST dużo światła to nie warto. Proponuje zrobić głosowanie...

hopsin342

Well-known member
Buchów
0
Ta roślina zakwitła równolegle z WR czy wcześniej?
sprawa ma się tak, że kwitnąć zaczyna tylko ta roślina, której zdjęcie wrzuciłem (ta większa), ta mniejsza na razie nie kwitnie (zostały wrzucone w ziemię w tym samym czasie, więc dlatego rozkminiam, że to większe to White Russian, a przy tym Royal'u coś musiało się spaprać, bo jest mikrus w ch*j). jak myślisz, to na fotce to White Russian? :D w sumie nie obraziłbym się, chociaż z początku bardziej jarałem się na myśl o Royalu

G

Gość

Guest
za wcześnie na trimmig z wiatraków, czekaj z tym aż toby będą już dośc napuchnięte

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół