nasiona marihuany

Liscie zóknace liscie+usychaja i odpadają Pomocy

Wyszukiwarka Forumowa:

znajomyy

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Witam mam taki problem ma 3 krzaki każdy ma ponad 1,5m i żółkną liście +usychaja i odpadają krzaki były bez opieki przez 3.5 miesiąca były tylko na samej deszczówce gdy byłem na spocie zauważyłem ze dużo liści żółknie osychają i od padają względu na bezpieczeństwo przesadziłem je do nowej ziemi kupnej i teraz moje pytanie jak zapobiec dalszemu zółkniecu liści jutro kupie dolomit podsypie nim planta zapodam wode z dolomitem i gnojówke w proporcji 250mil gnojówki na 2.5l wody myślicie ze to pomoze prosze o rady dodam ze panny kwitną od 3tyg

Buchów
0
Po pierwsze jeśli chcesz aby Ci ktoś pomógł i wyskakujesz z problemem to zamieszczaj zdjęcia.
Zostawiłeś roślinę bez opieki no i masz skutki. Przesadzenie do nowej ziemi nie było dobrym pomysłem tym bardziej, że, tak jak napisałeś roślina jest w opłakanym stanie. To dla niej dodatkowy szok, całkiem niepotrzebny. No ale stało się i trzeba działać. Żółknięcie i odpadanie liści jest spowodowane pobieraniem z nich wartości odżywczych potrzebnych roślince. Niestety nie znalazła ich w glebie i stąd tak radykalne kroki. Twoim zadaniem na teraz jest ich uzupełnienie. Jeśli przesadziłeś rośliny do ziemi ogrodowej to z dolomitem możesz dać sobie spokój, ph na pewno jest w granicach optymalnych wartości, ew. łyżka lub dwie przy podlaniu nie zaszkodzi. Gnojowicy radziłbym Ci nie używać, mimo że jest to naturalne i używane od wieków przez naszych ojców na polach to niekoniecznie pomoże to Twoim podopiecznym. Kup Biohumus, środek legenda na tym forum, podlej tym specyfikiem każdą z roślin lejąc 6- 8 korków pod każdą, to pomoże im powrócić do życia. Z racji że zaczęły już kwitnąć to podlej także czymś z fosforem i potasem wg. zaleceń producenta. (po prostu coś na kwitnięcie dla pelargonii np. planton k - legenda nr2 <lol>)
Z fartem :bounce:

znajomyy

Well-known member
Weteran
Buchów
0
podlewam ja plantonem k we wtorek dostane pk13/14 dostała podwoja dawkę środka na weg +oprysk dolistnie jutro podsypie i podleje dolomitem myślę ze powinno pomóc gdy ukradli mi moje planty a było ich 21 same panienki już myślałem ze w tym roku nic nie zbiorę ale przypomniałem ze wysadziłem jeszcze pestki bez opieki o dziwo wszystko rosło i zaczynało kwitnąc teraz chce im pomóc i coś z tego zebrać :spalony:

---------- Aktualizacja posta 27-08-2012 15:00 ---------- Czas poprzedniego posta 26-08-2012 19:24 ----------

dzisiaj dodam zdjecia + podsypie i podleje dolomitem mysle ze pomoże

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół