nasiona marihuany

Lowryder #2 czy wałek

Wyszukiwarka Forumowa:

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Witam. Posiadam roślinke która to niby lowryder #2 niestety nie jestem w stanie podac tera seedbanku, jest to automat, roślina miała trudne dzieciństwo i późniejszy okres też nie łatwy gdyż zostało popełnionych bardzo wiele błędów przy jej uchowaniu, oraz naświetlanie oraz styl jej życia jest tak trudny że dziwne że dotrwala do dziś, jest na out w dzień pod gołym niebem w noc pod mini szklarnia, pytania mam dwa, gdyż z tego co znalazłem informacyji to powinna rosnąć ona do jakiś max 45 cm, i jej liśc składa się jakby z 3 bądź 4 odnòżek nie wiem jak to nazwać profesjonalnie ( oryginalny lr2 którym się sugeruje z fotorelacji innych growerow) a moja wyrosła już na jakieś 70 cm, jest już jakoś w 60 bądź dalej dniu życia i pojawiły się małe włoski lecz topy zbytnio się nie ruszają z rosnieciem, a jej liście są bardziej standardowe.

Proszę o wasza opinie oraz czy oryginał mógł by dojść tych rozmiarów dodam że dalej rośnie!

CreepyCrawler

Active member
Buchów
0
Sam mówiłeś że problemy z došwietlaniem i pewnie sie wyciągła. Druga sprawa rozrzut genów. Zalezy od bredera ktory produkował nasiona i stabilności odmiany. Część może rosnąć 50 cm a część 1m. Nic nie poradzisz , taki materiał jest dostarczany do nas i tyle. Oryginał jest Joint Doctora i wątpie że masz to od nich

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Rozumiem, więc mam jeszcze jedno pytanie ile czasu mniej więcej ma jeszcze roślina aby doszła? W kontekscie takim ile może żyć automat, wiadome że rośnie i kwitnie jednocześnie, czy gdy będzie na out w dalszym ciągu ma szansę dać jesCze plon czy wrzucić ja pod lampy gdy skończy się całkowicie moc słońca, a topy nie będą wykształcone? Jest już w ponad 60 dniu lub dalej a główny szczyt dalej jakby miał rosnąć nie rozkwita dziękuję za odp

solnygnom

Member
Buchów
0
rzadko który automat dochodzi w 70 dni, a taki na którym popełniono sporo błędów tym bardziej.
według mnie możesz spokojnie go trzymać na dworze do połowy września i nic mu nie powinno być (chyba że pleśń).
jednym słowem daj mu czas

CreepyCrawler

Active member
Buchów
0
Zostaw na dworzu. Szkoda prądu. Nie martw się mocŕ słońca, jeszcze miliardy lat zanim się skończy:D. Ja mam auto skunka który kwitnie już ok 4-5 tygodni + jeszcze został mu 1 max 2 bo tne mleczne trichomy. Sezon w Polandii jest do października/hardkory listopad jak pogoda pozwoli więc się wyrobi. Poczytaj o LST, na twoim miejscu bym zastosował ustaw ją gdzieś żeby miała słońce i czekac. Jak nie kwitnie powinieneś się cieszyć bo rośnie i będzie większy opon

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
ciesze sie ze jednak poleciliscie trzymac roslinke, obliczylem wlasnie mniej wiecej i wychodzi ze jej cykl zycia trwa juz jakies okolo 75 dni , zdjecie wczesnej bylo sprzed paru dni dodaje swieze jest pare lisci zoltych jedno calkiem zwiedlych, czy lepiej bedzie sie ich pozbyc zostawic tylko te zdrowe_? dodaje swieze foty licze na was :)

[/ur

[URL="https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-914396"]

---------- Post Zaktualizowany 21:35 ---------- Data pierwszego postu 21:32 ----------

zolte liscie pojawiaja sie tylko u dolu roslinki, dodam ze nie daje zadnych nawozow w tej chwili a tylko zlewalem woda po wczesniejszych bardziej na weg. oraz jest to out w doniczce pona 10 l wiec mona go zawsze przeniesc na in

CreepyCrawler

Active member
Buchów
0
Daj jej azotu jeszcze. Nie wiem co masz . Żółte usuwaj bo już nic nie wnoszą oprócz zagrożenia pleśnią. Puste magazyny które nie prowadzą już fotosyntezy. Jak lałeš dłuższy czas samą wodą doniczke 10l to już pewnie wypłukałeś składniki odżywcze + częścią posiliła się rošlina więc dałbym też 1/2 dawki jakiegośnawozu na flo narazie . Ale to moje zdanie. Może ktoś doradzi innaczej

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Mieszkam za granicą dokładnie w Szwecji, raczej nie znajdę tu typowo growerowych sklepów, może w ogrodniczych coś znajdę mam jeszcze pytanie jak rozpoznać że roślina zaczyna się hermić i czy to oznacza że nie które rozgalezienia będą porastac topy a na innych mogą kształcić się nasiona?

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
To nie jest AF, herma ma męskie i żeńskie kwiaty. Kup sobie nasiona od sprawdzonych producentów.

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Więc to pełnosezonňwka? Po czym to rozpoznajesz? Więc na out już nie będzie kwitl tymsamym nie dojdzie? Dziekuje za uwagę

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Wieczorem wyślę foty, brązowe i białe włoski się pokazały

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
No na wegu wychodzą włoski, ładna roślinke masz, ale jak chcesz żeby zakwitła to musisz ją dać pod lampę, na 12/12. Zamów nowe nasiona auto jeszcze masz czas żeby na balkonie urosły.

Tak wyglądają auto, po 45-50 dniach od wykiełkowania

R

rolnikdolpasz

Guest
Tutaj zgodzę się z przedmówcą.
Może to być Lowrider#2 , tylko musi być w Growboksie pod lampą, to wtedy zakwitnie w tyle czasu ile podaje producent. Na outdorze ten czas zanim roślina dojdzie może być znacznie dłuższy. Jak załóżmy auto pod lampą dojdzie w 60-70dni, to na outdorze w 90-120dni, ale nie ma reguł, bo może dojść wolniej, lub szybciej. Zależy to od wczesnego wysiania i pogody również. Sprawdzony Seedbank też jest ważny. Lipny seedbank to lipne pestki i mizerny plon a dobre ziarno z dobrego Seedbanku wyda dobry plon. W nocy rośliny mogą być pod gołym niebem.

GrowerFcT

Well-known member
Buchów
8
Dziękuję wszystkim za wypowiedź, wsadzilem ja pod lampę, niestety posiadam dwie i moim zdaniem żadna z nich nie pomoże jedna za mocna druga za słaba, zapodaje foto i specyfikacje obu i proszę o poradę co najlepiej zrobić z tej sytuacji. Może jakimś cudem jest to automat a kwitnie tak późno czy się nie łudzić? Lampa 500w ciągnie prądu tyle co 3 lodówki mikro i pralka w tydzień i nagrzewa się nie miłosiernie a ta druga tu raczej nic nie da.

Ta mocniejsza : https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-914563

Słaba :

Trzymać pod któraś czy spowrotem na out.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół