• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Lumatek 250W -wydajnośc na mniejszej mocy

Wyszukiwarka Forumowa:

Auto_Flow

Well-known member
Buchów
4
Ponieważ elektroniczne balasty wciąż są w mniejszości to i informacji jest trochę mniej albo nie takie jak chce...

Czy ktoś ma jakieś dane odnośnie wydajności żarówki 250W (moc nominalna) skręconej do 150W na balaście cyfrowym. (150W styka mi w zupełności)

Czy taka żarówka bedzie dawała tyle samo światła co fabryczna żarówka 150W? I czy takie ustawienie nie wpływa na pogorszenie widma/jakości światła?

El_liero

Well-known member
Buchów
0
odkopię bo coś wiem,
Żarnik wysokoprężnej lampy o mocy nominalnej 250W zasilanej mniejszym natężeniem prądu aby osiągnąć 150W będzie promieniował taką samą ilością lumenów na daną jednostkę powierzchni a nawet i mniej. Na pewno nie więcej. Także lepiej zaaplikować żarnik 150W do mocy 150W a nie żarnik 250W to mocy 150W.
Co do pasma widma jest ono stałe i nie zależne od natężenia prądu. Jest charakterystyczne dla danego żarnika w jakim procesie został wyprodukowany oraz użytych w nim minerałów.

Jak ktoś może proszę rozkręcić tego lumateka, jestem ciekaw co siedzi w środku, bo podejrzewam że nic specjalnego, za co tyle się płaci.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół