• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Lupa do makro

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

Gość

Guest
Witam. jako, że nigdy nie korzystałem z lupy, tylko na oko trzymałem krzaki, w tym roku chciałem spróbować właśnie tego sposobu z lupą. Teraz pytanie. Jaką lupę wybrać ? Gdzie kupić ? i Jakie musi mieć powiększenie, żeby wyszło dobre foto makro. Z góry uprzedzam, że szukałem an forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, albo szukałem nie dokłądnie :spalony:

Czy nadają się np te: ???

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-...x30-x60-podswietlana-1led-uv-i2505644067.html

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-...a-kieszonkowa-30x21-promocja-i2560870401.html

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-...precyzyjna-ls30x10-magnifier-i2503651040.html

oleander

Well-known member
Buchów
0
Lupa powinna miec powiekszenie x30 x40 im wieksze tym lepiej wtedy wszystko bedzie mozna elegancko zobaczyc .Nie wiem czemu ale nie moge otworzyc linkow ktore podales . Kiedys na wiki znalazlem o tym temat bylo elegancko napisane zajrzyj i poszukaj . Pozdrowka

uzytkownik12

Member
Buchów
0
jak chcesz robic foty makro to nie wiem z jakiej racji chcesz kupic kieszonkowa lupe... jesli masz cyfrowke to masz funkcje makr ( niezbyt zadowalajace, ale zawsze cos) a jesli masz lustrzanke to na allegro masz pierscienie makro i bardzo dobry efekt mozna uzyskac po przykreceniu ich do obiektywu a nawet polaczeniu dwoch, trzech na raz

G

Gość

Guest
jak chcesz robic foty makro to nie wiem z jakiej racji chcesz kupic kieszonkowa lupe... jesli masz cyfrowke to masz funkcje makr ( niezbyt zadowalajace, ale zawsze cos) a jesli masz lustrzanke to na allegro masz pierscienie makro i bardzo dobry efekt mozna uzyskac po przykreceniu ich do obiektywu a nawet polaczeniu dwoch, trzech na raz

Nie potrzebne mi zdjęcia. Chce tylko upewnić się czy krzaki są gotowe do zbiorów. Gdzie można kupić lupy (Poza internetem) Jakie sklepy się tym zajmują ?

G

Gość

Guest
Siema

Wejdź na portal aukcyjny na A i w wyszukiwarce wpisz:
"Mikroskop 50x 80x lupa podświetlana regulowana"

Posiadam taką z powiększeniem 50x i naprawdę daję radę. Co prawda nie testowałem jej jeszcze na trichomach bo ich jeszcze nie posiadam :p ale oglądałem pod nią dużo mniejsze rzeczy i było oke.

Pozdro

ps. jak jest taki w Twojej okolicy, to zajżyj do sklepu z artykułami poligraficznymi. Tam będzie lupek pod dostatkiem. Przynajmniej powinno być ;]

G

Guest

Guest
Tyle, że w mojej miejscowości i na obrzeżach nie ma żadnego targu. Chodzi mi o dokładne miejsce. Nie wiem np: kiosk, jakiś sklep z elektroniką. Coś takiego tylko potrzebuje.
przeciez napisałem byle gdzie ; drobiazgi ,produkty za 5zł ,artykuły szkolne, markety to mozna spoktac wszędzie zapie****aj do miasta i szukaj nygolu :)

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół