nasiona marihuany

Mój LR jest chory

Wyszukiwarka Forumowa:
G

ggg

Guest
1. Rodzaj oświetlenia
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)

:arrow: 1. Światło słoneczne
:arrow: 2. Nasiona
:arrow: 3. Ziemia uniwersalna ph 5,5-6.5 + dolomit + perlit ( 45 litrów w czym jest posadzone 6 roślinek
:arrow: 4. Co 2-3 dni,raz na tydzień biohumus
:arrow: 5. Wiatr
:arrow: 6. Biohomus, dawka 100ml/1 l
:arrow: 7. ok. 3 tyg
:arrow: 8. W fazie jasnej około 20-30, w fazie ciemnej 10.

Wczoraj jeszcze wszystko było dobrze aż do dzisiaj. Na lisciach pokazały się żółto-kawowe plamki a końcówki przybrały taką samą barwę. Dodatkowo liście stały się "giętkie". Nie są tak twarde jak inne. Czy powodem może być przenawożenie?. Jeszcze zaznaczę że dodałem wapna dolomitowego tydzień temu po boki liści mi zółkły. Po kilku godzinach wszystko wróciło do normy.

[ Dodano: 2006-06-14, 16:39 ]
Jeszcze zaznaczę, że biohumus, któy używam to HUMVIT-BIO. Według instrukcji jest napisane, że należy go rozcieńczać 1/10. Przy roślinkach podczes silnego wzrostu należy rozcieńczać 3-krotnie. Natomiast dla roślin osłabionych wogóle nie należy go rozcieńczać.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Ten biohumus powinienes dawac czesciej i w mniejszej ilosci (40ml/1 litr wody)! Koniecznie mieszaj go z woda, nie lej samego!!! Najlepiej jakbys zmierzyl ph tej swojej ziemi! PEACE

G

ggg

Guest
biohumus oczywiście mieszam z wodą. Ph sprawdzam dlatego dodałem wapna dolomitowego gdyż było za małe pH. Teraz jest na poziomie optymalnym.

G

ggg

Guest
tak naprawdę cały czas są. Tylko w dni pochmurne i chłodne wkładam je pod lampę HQI 250 W ( 5200 K ). Ale od 6 dni są cały czas na dworze.

Mazar

Well-known member
Buchów
0
ej a czego moje LR prawie wogle nie rosna ? bardzo bardzo bardzo powoli :pl: maja juz z tydzien moze troszki wiecej a maja tylko 3-4cm a liscie prawie nic nie podrosły :scratch:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
zixOne napisał:
ej a czego moje LR prawie wogle nie rosna ? bardzo bardzo bardzo powoli maja juz z tydzien moze troszki wiecej a maja tylko 3-4cm a liscie prawie nic nie podrosły

bo to LOWryder

G

ggg

Guest
zixOne napisał:
ej a czego moje LR prawie wogle nie rosna ? bardzo bardzo bardzo powoli :pl: maja juz z tydzien moze troszki wiecej a maja tylko 3-4cm a liscie prawie nic nie podrosły :scratch:

Jeśli liczyć od włożenia nasionka na watkę to moje po tygodniu i 3 dniach miały średnio 2,25 cm. Więc się nie przejmuj. Tutaj pokazuję wykres jak wygląda rozwój LR w stosunku do czasu.

[ Dodano: 2006-06-15, 11:47 ]
Słuchajcie co może być przyczyną?.... proszę pomóżcie mi bo nie wiem co robić.

T

thiefia

Guest
mam ten sam problem.. roslina usycha od dolu.. ale z tego co mi wiadomo nie jest to przenawozenie, bo nie uzywam zadnego nawozu. ba! gdy doleje do niej za duzo wody, to zaczyna usychac wlasnie w ten sposob.. jesli chcialby ktos zdjecia, to moge tutaj wrzucic. pozdrawiam i prosze o pomoc.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
pewnie ci korzenie gnija bo za duzo podlewasz! peace

Mazar

Well-known member
Buchów
0
ej tak przy okazjiiii jaki jest Haj po LR?

G

Ganjamann

Guest
ja mam LW od wyjscia z ziemi rosnie 8 dni i ma 2cm i i ma dwa pietra lisci tych wlasciwych... i ta wysokosc jest , zgodna z wykresem GGG

Protektus

Well-known member
Buchów
0
VERSACZ, a będziesz robił pestki ?? Jeśli tak to był bym zainteresowany. Pozdro

VERSACZ

Well-known member
Buchów
0
no wlasnie bryndza bo meskie mi poschly po przesadzaniu i przepryskaniu nawozem i nie mam z kad przykolowac pylku lra zeby zapylic.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół