G
ggg
Guest
1. Rodzaj oświetlenia
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. Światło słoneczne
:arrow: 2. Nasiona
:arrow: 3. Ziemia uniwersalna ph 5,5-6.5 + dolomit + perlit ( 45 litrów w czym jest posadzone 6 roślinek
:arrow: 4. Co 2-3 dni,raz na tydzień biohumus
:arrow: 5. Wiatr
:arrow: 6. Biohomus, dawka 100ml/1 l
:arrow: 7. ok. 3 tyg
:arrow: 8. W fazie jasnej około 20-30, w fazie ciemnej 10.
Wczoraj jeszcze wszystko było dobrze aż do dzisiaj. Na lisciach pokazały się żółto-kawowe plamki a końcówki przybrały taką samą barwę. Dodatkowo liście stały się "giętkie". Nie są tak twarde jak inne. Czy powodem może być przenawożenie?. Jeszcze zaznaczę że dodałem wapna dolomitowego tydzień temu po boki liści mi zółkły. Po kilku godzinach wszystko wróciło do normy.
[ Dodano: 2006-06-14, 16:39 ]
Jeszcze zaznaczę, że biohumus, któy używam to HUMVIT-BIO. Według instrukcji jest napisane, że należy go rozcieńczać 1/10. Przy roślinkach podczes silnego wzrostu należy rozcieńczać 3-krotnie. Natomiast dla roślin osłabionych wogóle nie należy go rozcieńczać.
2. Klon czy Nasiona
3. Rodzaj podłoża, jaki soil mix, ph gleby
4. Czestotliwość podlewania
5. Wentylacja
6. Rodzaj użytego nawozu (chemiczny czu organiczny), dawki nawozów
7. Długość życia rosliny
8. Temperatura (w fazie ciemnej i jasnej)
:arrow: 1. Światło słoneczne
:arrow: 2. Nasiona
:arrow: 3. Ziemia uniwersalna ph 5,5-6.5 + dolomit + perlit ( 45 litrów w czym jest posadzone 6 roślinek
:arrow: 4. Co 2-3 dni,raz na tydzień biohumus
:arrow: 5. Wiatr
:arrow: 6. Biohomus, dawka 100ml/1 l
:arrow: 7. ok. 3 tyg
:arrow: 8. W fazie jasnej około 20-30, w fazie ciemnej 10.
Wczoraj jeszcze wszystko było dobrze aż do dzisiaj. Na lisciach pokazały się żółto-kawowe plamki a końcówki przybrały taką samą barwę. Dodatkowo liście stały się "giętkie". Nie są tak twarde jak inne. Czy powodem może być przenawożenie?. Jeszcze zaznaczę że dodałem wapna dolomitowego tydzień temu po boki liści mi zółkły. Po kilku godzinach wszystko wróciło do normy.
[ Dodano: 2006-06-14, 16:39 ]
Jeszcze zaznaczę, że biohumus, któy używam to HUMVIT-BIO. Według instrukcji jest napisane, że należy go rozcieńczać 1/10. Przy roślinkach podczes silnego wzrostu należy rozcieńczać 3-krotnie. Natomiast dla roślin osłabionych wogóle nie należy go rozcieńczać.