• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Mój out, proszę o pomoc i porady. Problem z kwitnięciem.

Wyszukiwarka Forumowa:

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
Witam.

Poniżej przedstawiam Wam moje pomidorki. Bardzo proszę o rady i pomoc w dalszym działaniu, szczególnie przy ostatnich dwóch krzakach.

Pierwsze dwa. Automaty no name (znajomy jak mi darowywał pestki mówił co to, ale kompletnie wyleciało mi z głowy). Może ktoś jest w stanie rozpoznać roślinkę ? Oprócz wykiełkowania i wsadzenia do ziemi nic z nimi nie robiłem, póki się nie określiły i nie zaczęły kwitnąć. Leję co 4 dni terra flores + pk 13/14. Ile im zostało ? z 5, 6 tygodni ? Kiedy oprysk na pleśń i czym najlepiej ? I nabardziej tragiczne pytanie - ile z nich zdejmę ? po 15 będzie ?

1.

LINK do dużej rozdzielczości

2.

Następnie - 3x Himalaya AF. Niestety, miały pecha. Po wykiełkowaniu, aż do samego kwitnienia nie miały słońca. Pogoda zrobiła mi na złość. Zaczęły kwitnąć, pojawiło się słoneczko. Nie urosły za wiele (właściwie są całkiem mizerne, szczególnie ostatnia). Ale są :) Nie mam żadnych oczekiwań ilościowych co do tych panienek. Będzie co będzie. Na trzy miłe wieczory wystarczy :) W sumie jeszcze długa droga przed nimi. Dostają te same nawozy, co te dwie wyżej, po równo.

1.

2.

3.

Jeden jedyny Shaman, kiełkowany dość późno. Niespodziewanie dostałem w gratisie. Może coś jeszcze z niego wyrośnie. Nie wiem czy panienka czy facecik jak na razie. Nic mu nie leję, nawet wody. Wszystko idzie z nieba. Jedynie do ziemi dodałem dolomitu i azofoski przy przesadzaniu na spota.

I ostatnie dwie. Tutaj naprawdę prosze o pomoc, bo nie wiem co mam robić. W kilku miejscach na forum już się pytałem, ale odpowiedzi żadnej uzyskać mi się nie udału. Pestki zakupione - Bubblegum AF, zakupione tutaj, dokladnie te https://sensimilla.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=919&category_id=109&keyword=bubblegum%20auto&option=com_virtuemart&Itemid=100012&lang=en . Jedną zeżarło coś, dwie ładnie poszły. Niby automaty, ale kiełkowane 21 kwietnia. Do tej pory żadnych oznak kwitnienia. Lałem biohumusem, ale przestałem lać, bo pomyślałem, że leję za dużo i je blokuję Powychodziły spore niedobory, podsypałem dolomitu, azofoski i biohumusem zalałem podwójną dawką. No i powychodziły oznaki popalenia na liściach :) szybki flush i problem popalenia się zatrzymał i dalej nie postępuje. Najbardziej popalone liście oderwałem. Ostatnio w odstępie 5 dni (dzisiaj drugi raz) podlałem je połową zalecanej dawki Terra Flores (po litrze na wody na roślinkę), żeby jakoś to kwitnienie wymusić, przyspieszyć (gdzię wyczytałem, że to jest sposób na to). Ale ogólnie cały czas lipa, nie chcą kwitnąć :(

Poniżej daję zdjęcia. Na zdjęciach są tylko te dwie roślinki, Nie jestem w stanie robić zdjęć oddzielnie, są tak pokrzaczone i w sumie dość blisko siebie. U jednej w połowie życia uyebałem główny szczyt (przy LST). Wszystkie odgałęzienia są podwiązane. POMÓŻCIE ! :) Jak je zmusić do kwitnienia ?

I to tyle. Naprawdę zależy mi na tych dwóch roślinkach i tu proszę o pomoc. Czemu one tak długo nie kwitną??? Oczywiście o opinie na temat całej reszty też. Mój pierwszy out to jest. Teoria teorią, dużo czytałem, ale i tak za pierwszym razem się jedzie na czuja ze wszystkim.

Ostatnia edycja:
G

Guest

Guest
niewidze tu zadnego problemu wszystko ładnie kwitnie , a te kture niekwitną to kiedys napewno zakwitną na 100% wiec cierpliwosci jeszcze do jesieni kupa czasu popadasz w paranoje ,pozatym ładnie wszystko leci sobie do pszodu ,,,,
ps; czekac , cierpliwosci,spokojnie - wszystko dojdzie w swojim czasie ;) \a na plesn jak sie pojawi kuprikol 50 , zresztą jest tego od groma poszukaj w ogrodniczym ;)

grapefruiticed

New member
Buchów
0
Witam. Ladne te twoje krzuny, ja tez pierwszy out i mało mam doświadczenia w temacie. Te bubble kiełkowałeś 21 a resztę AF-ów? czy to wszystkie 21? ja gdzieś w tym samym okresie kiełowałem WhiteRussian AF i niebawem go ciachnę a te bubble to na moje oko nie mogą być automaty....będziesz miał więcej jeśli one pod naszą szerokością dojdą sprawdż sobie. ale do rzeczy...krzaczki ładne i z fartem do:harvest:

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
to normalne, że automaty po 3 miesiącach nie pokazują żadnych chęci do kwitnienia ??

a ten środek na pleśń (ten, jakikolwiek inny) stosowac wtedy gdy pleśń się pojawi, czy można opryskać asekuracyjnie wcześniej ?

Te bubble kiełkowałeś 21 a resztę AF-ów? czy to wszystkie 21? a te bubble to na moje oko nie mogą być automaty.... jeśli one pod naszą szerokością dojdą sprawdż sobie.

a jak ja mam to sprawdzic ? wyzej dalem link do saszetki, ktora zakupilem. na stronie jest 105 dni od nasionka do plonu ;/ i jesli temu wierzyc, to u mnie jest cos nie tak zdecydowanie

21 kwietnia kielkowalem tylko bubble. reszte duzo pozniej, ale juz nie pomne kiedy...

Ostatnia edycja:

Sativ0071

Well-known member
Buchów
1
No to Cię zrobili bo to nie są automaty, ale ja na Twoim miejscu bym nie narzekał, będziesz miał więcej jarania :)

Na pleśń polecam środek Teldor, można go używać zapobiegawczo, te co kwitną to już możesz popryskać jak zakupisz..

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
No to Cię zrobili bo to nie są automaty, ale ja na Twoim miejscu bym nie narzekał, będziesz miał więcej jarania :)

tego sie wlasnie obawialem, ale chcialem, zeby ktos to potwierdzil...
czyli nie ma sensu lac ja teraz terra flores, bo to i tak niczego nie przyspieszy... wrocic do biohumusa albo terra vega trzeba bedzie.

G

Gość

Guest
tak jak kolega wyzej. to na pewno sie sa automaty ale ja bym sie cieszyl. teraz utomaciki a potem pozadne baty :spalony: powodzonka

G

Guest

Guest
przeciesz to logiczne ze to nie af,y ku**a fajnie by było jak by takie wielkie af,y rosły ;) :yeahh:

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
przeciesz to logiczne ze to nie af,y ku**a fajnie by było jak by takie wielkie af,y rosły ;) :yeahh:

oj tam oj tam, zaraz logiczne :)
dostałem zamkniętą oryginalną* saszetkę bubblegum AF, do cholery
a tu taka liiiiiipa :bongo4:

*ch*j sie na tym znam, ale tak wlasnie wygladala

G

Gość

Guest
W tym roku mam podobny problem z automazarami od DP wysadzone w połowie maja...Do teraz pięć nie zakwitło ba nawet płci nie pokazały. Były w orginalnych opakowaniach mam ich trochę ale większość bardzo ładnie idzie chociaż też miały długiego wega bo coś kolo 40dni (co mnie oczywiście bardzo cieszy).

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
eh no, gdyby nie to, ze spot jest pod automaty i niskie roslinki, to tez bym sie cieszyl. a tak podwiazuje szczyty jak moge, ale coraz ciezej utrzymac te dwie roslinki w pelnym kamuflazu. i to mnie tu boli

Trutudrutu

Well-known member
Buchów
0
Zawsze możesz zakupić stymulator kwitnienia niestety nie znam firmy ani ceny miałem pare kropli od znajomego growera 1kropla na litr wody po tym tydzień czasu i roślina pokazuje pierwsze białe włoski i zaczyna kwitnienie bez wzgledu długość dnia.
Pozdro i z fartem

S

sru

Guest
Zawsze możesz zakupić stymulator kwitnienia niestety nie znam firmy ani ceny miałem pare kropli od znajomego growera 1kropla na litr wody po tym tydzień czasu i roślina pokazuje pierwsze białe włoski i zaczyna kwitnienie bez wzgledu długość dnia.
Pozdro i z fartem
nie ma takiego środka

G

Guest

Guest
stymulator kwitnienia jest ale powoduje on tylko maksymalny wzrost kwiatów , ale niepszyspiesza kwitnienia cos ci sie pomieszało ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół