• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Młody wiek a nawożenie

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam
Mam aktualnie na out 3 roślinki. Pierwsza z nich zachorowała ok dnia 7 - zauważyłem brązowe kropki na najstarszych liściach. Następnego dnia kropek bylo duzo wiecej, więc podlalem roslinke biohumusem oraz spryskalem florovitem. Jak sie okazalo nastepego dnia nic to nie dalo, choroba postepowala, 2 najwieksze liscie wyschły juz wtedy całe (zostaly 2 liscie tylko). Myslalem ze roslinka mi padnie, ale ciagle wypuszcza nowe liscie, a stare w kolko wysychaja. Pomyslalem sobie "dobra, niech rosnie, moze cos z tego bedzie, moze w koncu sie wyleczy".

Tylko teraz jest drugi problem - druga z moich roslinek (wiek ok 10) ma TA SAMA CHOROBE :freak2: Dzis zauwazylem troche brazowych kropek od srodka najstarszych lisci :/ nie mam pojecia co z tym robic. Wszyscy mowia, ze te roslinki sa za mlode na nawozy, ale choroba sama nie przechodzi. Wiem tez, ze roslina powinna przynajmniej miesiac czerpac wszystkich skladnikow jej potrzebnych z gleby... ale u mnie cos jest nie tak. Trzecia roslinka dopiero wyszla z gleby i chce zeby u niej bylo wszystko ok...

Ziemia jest kupna, ph 5.5-6.5, podlewam letnią wodą mineralną.

Wg tabeli jest to najprawdopodobniej niedobór fosforu...

---------- Aktualizacja posta 10:23 ---------- Czas poprzedniego posta 10:22 ----------

a liscie na ktorych pojawiaja sie kropki sa duzo bardziej blade od innych.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół