akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Mała pomoc. Zapylanie

Wyszukiwarka Forumowa:

Bebzoll

Member
Buchów
2
do końca nie wiem jak rozegrać sytuację.

Mam 4 rośliny. Dwa fasty i dwa automaty.
Jeden fast na nasiona, drugi na pyłek. Z auto ta sama sytuacja, tyle że chce je pokrzyżować fast/auto i auto/fast.

No i dalej. Fast kwitnie już dobry miesiąc, bobki już rosną ,spokojnie można ją pylić, lecz automat potrzebuje jeszczę z tydzień do pyłku .

Z drugiej strony(drugie dwie rosliny) , auto jeszczę nie zaczął kwitnąć, a z fasta już mi powoli sypie się pyłek.
Nie mam gdzie go odstawić, by nie zapylił fast fasta.
Czy można go odstawić gdzieś dalej w ciemne miejsce, czy zbierać pyłek?? Tylko jak go zbierać??🤔
Z drugiej strony fast który kwitnie , nie będzie za stary, by czekać na pyłek z tego automata który jeszczę tydzień potrzebuje??

Czy teraz zapylić fasta fastem, a resztę wywalić??

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
1,522
Kombinuj ale mogłeś trochę forum poczytać...
Co chciałeś osiągnąć krzyżując automata z fastem? Pewnie myślisz że powstanie mega szybka odmiana co ?
Ale powstanie "bałagan"

Ostatnia edycja:

Bebzoll

Member
Buchów
2
Kombinuj ale mogłeś trochę forum poczytać...
Co chciałeś osiągnąć krzyżując automata z fastem? Pewnie myślisz że powstanie mega szybka odmiana co ?
Ale powstanie "bałagan"
Cześć.
Czy mega szybka odmiana?? Niekoniecznie. Przecież rośliny potrzebują czasu, w miesiąc nie urosną.
Miałem takie nasiona , więc tak się potoczyło.
Jeśli będą nawet same automaty , to i nawet lepiej. Wolałbym, żeby fast przeją mocy z automata, a automat ilość z fasta. 😏
Ale i to zapewne się nie uda.

Pytam tylko co zrobić w takiej sytuacji. Jak to dociągnąć według bardziej doświadczonych Ode mnie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół