Mała suszarka do ziołka!!!!

Wyszukiwarka Forumowa:

zielony19

Well-known member
Buchów
0
Wczoraj gdy sobie zjarałem blancika z kolegą wpadliśmy na pomysł jak wysuszyć ziołka niepotrzebujac do tego dużo miejsca.
No więc tak:
potzrebne nam beda
-2 lub 1 wiatraczek 12v+ tranformator
- Kartonik po butach(lub coś podobnego)
-nożyk
-taśme
- materiał lub cos co łatwo pzrepusci powitzre a nie pozwoli wydostac sie paleniu.
a oto rysunek:

http://www.hostyourpic.yoyo.pl/viewer.php?id=8841.jpg

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
241
projekt doskonale pewnie znany ludziom ktorym przytrafilo sie suszyc :)

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
po ch*j sie je**c wiatraczkami? mozna latwiej.

H

haszyszekk

Guest
Cz4rek napisał:
mozna latwiej
tzn?
quakemind napisał:
projekt doskonale pewnie znany ludziom ktorym przytrafilo sie suszyc
Bardzo fajnarzecz... szkoda ze sie nie sprawdza przy większych ilościach... pzdr

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
15
Ja mam taki sposób:
Nazbierałem kilka / kilkanaście takich woreczków odwilżających z butów, świetnie pochłaniających wilgoś (są higroskopijne). Biorę niewielkie kartonowe pudełeczko, na dno te woreczki, na to jakaś siatka, a na siatce materiał do suszenia. To wszystko może być nawet szczelnie zamknięte, i tak się świetnie i szybko suszy. Nie suszyłem w tym jeszcze zielska, więc obawiam się zepsucie smaku. Co o tym sądzicie?

H

haszyszekk

Guest
Ta hagroskopijna substancja to zazwyczaj specjalna (niejadalna :joker: ) sól...
Nie powinno mieć to wpływu na jakość i szybkość suszenia... na smak chyba troche może wpłynąć. Jak ziele będzie zamknięte z tymi torebeczkami soli to pozbędzie sie tylko wilgoci a nie będzie poddane ruchowi powietrza... czyli jakoś zmieni sie smak i zapach. Będziesz mósiał albo użyć dużej ilości torebeczek albo je czesto wymieniać... a butów tyle chyba nie kupisz ;) Jak wiesz gdzie dostać więcej takich torebeczek to możesz spróbować i tak suszyć... napisz koniecznie jak wyszło. pzdr

vokus

Well-known member
Buchów
0
te subst. hidroskopijne sa też w niektórych opakowaniach na tabletki ...najteniej za zeta można kupić takie tabsy więc w ogulnym rozrachunku nieopłaca się wcale ...a zwykła sól nie mogła by być?? Może pobierała by mniej wilgoci ale gdyby wysypac jej tam z kilo albo dwa to by wyszło na to samo

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
a może ryż? On też chłonie wilgoć.

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
15
Narazie suszę tam tylko salvie, wystarczy 2-3 dni na ususzenie sporej ilości liści, co w zwykłych warunkach zajęło by o wiele więcej. A ta substancja wygląda, jak małe (0,3 cm śr.), żółte, przezroczyste kulki. Mam tego z pół słoika :sunny:.

mooss

Well-known member
Buchów
0
A nikt nie probowal poprostu w boksie powiesic roslinki, wylaczyc lampy i wlaczyc jeden wiatraczek? ;P

SanTerra

Well-known member
Buchów
0
kostek nie wydaje mi się, że popsuje smak, one wciągają wilgoć

CannabisGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
30
kostek nie wydaje mi się, że popsuje smak, one wciągają wilgoć
Kostek na pewno będzie wdzięczny że odpowiedziałeś mu po 3 latach. No, ale w końcu to taka ważna sprawa.

Ostatnia edycja:

SanTerra

Well-known member
Buchów
0
o ku**a mać, przeoczyłem przepraszam

ps (lepiej późno niż wcale?)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół