nasiona marihuany

małe pajaczki

Wyszukiwarka Forumowa:

arch

Well-known member
Buchów
0
wczoqarj mi uschla roslinka jestm wk***iony
i to przez jakis male pajaczki zauwazylem kiedyz ze miedzy lisciemi sa pajczyny olalem to pzerwalem je i dalem sobie spokoj
zostawilm roslinke na oknie wracam ze szoly patrze a po mojej pieknej sa pajczyni i laza takei male biale pajczki dzis po 0.5mm pozabijlemw syztko [podlalem zostawilem na balknie wracam ze szkoly roslinka uschla
i tak na przyszlosc jak sie pozbyc tego kurestwa :pl: :pl: :pl:

B

blancik

Guest
arch, poczytaj, bylo coś odnośnie tych pajączków gdzieś, niepamiętam gdzie ale tu na forum napewno. Chyba że ktoś zdąży odpowiedzieć. A jak nie to pościągaj z każdego liścia dokladnie gąbką. Na filmiku to wlaśnie widzialem Marijuana Guide - Stoned Free - Guide To Growing Cannabis

arch

Well-known member
Buchów
0
no juz i tak za pozno ale dzieki za pomoc :pl:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
gąbka mod nie zawsze jest skuteczna, bo pajęczaki lubią również żyć sobie w kwiatach.. gąbka w tym momencie odpada.

Spirytus... ale troche bałbym się go zastosować na planta :).

Jedna osoba wiem, że korzystała z tego sposobu i ponoć jest OK.
Niech ktoś jeszcze to przetestuje i zda relacje :D

I

igrow-box

Guest
to masz problem takie pajaczki potrafia w ciagu jednej nocy pokryc pajeczyna kilkanascie roslin, ale jest sposob na twoj problem. Przed posadzeniem nowych roslin musisz zdezyfekowac ponownie pomieszczenie, pajaczki pajawiaja sie kiedy roslina jest w sadium kwitnienia.
Poszukaj w sklepie areozol na muchy i inne insekty kiedys byl taki produkt Muchozol jesli dobrze pamietam jest to idealy produkcik dziala na uklad oddechowy robaka wiec w czasie uzywania go wentylacja musi byc wylaczona stosowanie produktow rozcieczanych z woda nie przynosi oszalamiajacych efektow poniewaz wszystko splywa po pajeczynie i wazne jesli spryskasz pomieszczenie z roslinkami usun po tym zabiegu pajeczyny z kwiatow i przeprowadz tez zabieg 2 tygodnie pozniej poniewaz wtedy pojawia sie nowe pajaczki z jajeczek ktor sa juz zlozone. ( tak na marginesie musi byc bardzo cieplo w twoim pokoju z roslinkami) :silent:

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
igrow-box napisał:
areozol na muchy
a syf z tego gowna pozostanie na topach, albo zabije rosline...

Wysłany: 2006-09-08, 23:38
arch napisał:
no juz i tak za pozno ale dzieki za pomoc :pl:
odpowiedz do nastepnego nieaktualnego juz posta...

I

igrow-box

Guest
" syf z tego gowna pozostanie na topach".....wiec wolisz palic z pajeczyna i pajaczkami czy tez wywalic caly dorobek?????? ten sam sposob stosuje sie do dezynfekcji pomieszczenia przed wysadzeniem nowych roslinek poniewaz pajaczki bede tam przez caly czas jesli nie zaradzisz temu beda sie wciaz pojawiac, wybor nalezy do ciebie, a rosliny nie zabije jesli nie bedziesz pryskal bezposrednio na nia, wydaje mi sie to oczywiste oraz nie mozesz pryskac jesli w pomieszczeniu temeperatura przekracza 37 bo to tez mija sie z celem, najlepiej przeczytac warunki stosowania produktu. Ja osobiscie stosuje preparat LURETRON NEVELAUTOMAAT, producent Denka i jest bardzo skuteczny.

[ Dodano: 2006-09-26, 11:02 ]
Shadow, odpowiedz do nastepnego nieaktualnego juz posta... ..........wazne jest archiwum, z ktorego moga korzystac wszyscy i nie ma tu nic do tego ze temat jest troszeczke wiekowy

[ Dodano: 2006-09-27, 10:44 ]
istnieje jeszcze brimex firmy Brimex jest to srodek w 100% ze skladnikow naturalnych zawiera gliceryne ktora pokrywa cienka wararstwa insekty i odcina im doplyw powietrza, robi sie sie miesza 3% wody i spirytusu ktory powoduje wysuszanie. Po dwoch dniach nalezy oprysk usunac poniewaz warstwa gliceryny osiada sie na lisciach co powoduje utrudnionya przemiane co2, plukanie wykonac tak jak oprysk woda o odpowiednim ph do sposobu uprawy. Przepraszam ze znowu poruszam nieaktualny temat ........ :tongue:

G

garden92

Guest
Ja to samo miałem ale postawiłem naszymś co sie niekurzy i jest troche ćiepła temperatura np: Piec kaflowy, Kaloryfer i wyczyśćiłem liśćie spirytusem i pużniej nieprzychodziły żadne mrówki lub inne owady :p
Może chćieli sobie zapalić :queen:

I

igrow-box

Guest
pajaczki najlepiej zwalcza sie preparatami dzialajace na uklad oddechowy, plynne srodki maja gdzialanie powieszchowne oraz mniejszej skutecznosci

Bulka

Well-known member
Buchów
1
a te male pajaczki to czasami nie przedziorki ?? bo ja wlasnie mam taki sam problem ale roslina sie trzyma i walczy :] (dolne liscia podsychaja :/) a reszta rosnie normalnie

Psiklem preparatem Talstar 100EC na przedziorki i niewiem czy zadziala a jak nie to co doradzicie ?

D

delete

Guest
Ja zwalczałem je 2 razy (ale nie na konopii) ;d

Najlepsze wyjście, to rozpuścić w wodzie dużo mydła białego, spryskać obficie tą wodą roślinę (od spodu liści szczególnie i na łodygach). Przemyć woda, spryskać jeszcze raz, zostawić na kilka minut, wypłukać. Potem nalać jeszcze jakiegoś środka z ogrodniczego do doniczki i już jest święty spokój.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
najskuteczniejsze środki przeciwko przędziorkom są w już gotowym pojemniku do oprysku. Wiele osób nie potrafi dobrze dawkować tych środków a później narzekają , że nie działa. Jak będziesz kupował to kup taki już rozcieńczony jest droższy bo nawet do 30zł ale 100% skuteczności zabija wszelkie stadia rozwojowe przędziorków.

Możesz delikatnie spryskać ziemię ale bardzo delikatnie :) lub zebrać wierzchnią warstwę ziemi i wywalić.

Yh.. chyba dobrzae napisałem.. kurde poznałem jakiś ludzi na marszu i troche niekumaty po ich stuffie jestem :D

Churchil

Well-known member
Buchów
1
Ja nie polecam pryskania ganji jakimis insektycydami...później to bedziesz jarał:freak::zombi:
Moja metoda: Zrobić wywar z tytoniu i spryskać; nikotyna zawarta w tytoniu za***ie pajaczki i inne owady<joint> Słyszłem że CYKLON B tez zabija owady....może ktos spróbuje??:sunny:

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
Ja nie polecam pryskania ganji jakimis insektycydami...później to bedziesz jarał
clear.gif
clear.gif
do tego masz okres karencji, ajt?
Moja metoda: Zrobić wywar z tytoniu i spryskać; nikotyna zawarta w tytoniu za***ie pajaczki i inne owady
nie pie**ol bo użycie tytoniu bardzo rzadko pomaga

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół