• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

małe roślinki

Wyszukiwarka Forumowa:

Samotnik

Well-known member
Weteran
Buchów
125
Witam. mam problem z moimi roślinkami, maja około 2 miesiecy ale sa jakies takie małe i blade. Dolne partie liści żółkną i odpadają. Podlałem juz 2 razy biohumusem i podsypałem dolomitem ale to nic nie daje. co robic? czego im brakuje?

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
wróżenie z fusów mamy tu robić ?, zdjęcia zapodaj

Samotnik

Well-known member
Weteran
Buchów
125

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Dolomit daje się co drugie podlewanie do czasu, kiedy wyeliminujemy problem z PH. Tutaj wyraźnie widać problem z PH gdyż roślina po 2 miesiącach nie ma prawa być taka mała. Ile ma dziennie światła ?

Co do dolomitu, to lepiej dawać mniej ale częściej.

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
To malutko, zły spot sobie wybrałeś. Dużo palenia z tego nie będzie, szkoda troche. Zdecydowanie więcej biohumusa ( co drugie lub trzecie podlewanie ) i dolomitu to by było troche lepiej. No i jeszcze oświetlenie.

W ciągu 2 miesięcy to ja automata z 10 razy biohumusem podlewałem, tylko raz albo dwa razy podlewałem go zwykła, czystą wodą.

D

delete

Guest

Podstawa to porządne medium (gleba) bez tego najlepsze pestki będą tylko badylami. Mizernie to widzę jesienią. Nauczka na przyszłość ;)

Samotnik

Well-known member
Weteran
Buchów
125
hmm kurde szkoda troche tych pestek. a czy dało by rade teraz przesadzic to gdzies na innego spota gdzie słonca bd wiecej?? Czy da się wgl wyciagnac je ze ziemi i przy tym nie uszkodzić korzeni??

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
hmm kurde szkoda troche tych pestek. a czy dało by rade teraz przesadzic to gdzies na innego spota gdzie słonca bd wiecej?? Czy da się wgl wyciagnac je ze ziemi i przy tym nie uszkodzić korzeni??
Podstawa to Gleba tak jak już ktoś napisał, może trafiłęs na jakąś złą część matki ziemi etc przyczyn może byc wiele, 8h słonca wystarcza aby była ładna roślina nie słuchaj co niektórych przygłupów... To nie jest wina słońca.

Samotnik

Well-known member
Weteran
Buchów
125
W sumie to zostawiam te roślinki na swoim miejscu. Spróbuje podać teraz biohumus ale większa dawkę, możne to coś pomoże, trzeba spróbować.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół