• Od kilkunastu godzin nasze forum jest celem zmasowanego ataku DDoS, który powoduje zwiększone obciążenie serwera i może skutkować spowolnieniem działania strony, błędami podczas ładowania oraz okresowymi przerwami w dostępności serwisu.

Pracujemy nad wdrożeniem dodatkowych zabezpieczeń oraz ograniczeniem skutków ataku. W tym czasie niektóre funkcje forum mogą działać wolniej niż zwykle.

Prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość. O wszelkich istotnych zmianach będziemy informować na bieżąco.

Administracja Forum Haszysz.com

akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

mały osuszacz

Wyszukiwarka Forumowa:

C696

Well-known member
Buchów
530
hejka
podpowie ktos jaki osuszacz powietrza sensowny wziasc ? chodzi mi o mały pobór pradu a zeby cos dawał rade popracowac w boxie 70x70x170 bo przejzałem tematy na forum ale wiekszosc trafiałem w jakies wieksze powierzchnie lub komus komu nie przeszkadząły moce po ok 500w w moim przypadku moge dac max 200w mam zasilanie tak zrobione ze nie moge bardziej obciazyc
popatrzyłem na necie co nie co cos tam moz eby wybral tylko pytanie jakie wartosci beda do przełkniecia tego osuszania co podaja na dobe do takiego boxa mam okolice 80% po podlewaniu pozniej mam ok 70 poza boxem 60 ale cos zaczyna sie pojawiac z plechy i musze szybko zareagować zanim bedzie za pozno
takie 1,5L/24h darowac sobie wogle ?
mam jakis tez 7L/24h ale moc 70w to pewnie sciema z taka wydajnoscia bo wiekszosc jest w okolicy 400/500zl z wydajnosciami 10L/24h i moce od 300do 500w tylko czy nie przeszadzone bedzie montowanie takiego z duza wydajnoscia do takie malego boxa ? moze szkoda pradu ?
chyba ze dac duzy na pomieszczenie gdzie stoi box ? tylko pytanie dla tych co maja osuszacze on napitala cały czas te powiedzmy 300w czy da sie ustawic granice kiedy ma pracowac ?
ewentualnie moglbym podlaczyc pod sonooff z miernikiem temp i wilgotnoci gdzie bedzie sam zalaczał prad i wylaczal po okresleniu danych wartosci tylko czy po wlaczeniu pradu przez taki przekaznik taki osuszacz sie uruchomi czy trzeba podejsc i dodatkowo na urzadzeniu go wlaczac ?

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,297
Odznaki
7
chyba ze dac duzy na pomieszczenie gdzie stoi box ?
Najlepsza opcja, po pierwsze szkoda miejsca w boxie na osuszacz a po drugie większy osuszacz załączy się na chwilę i wyłączy a taki mały zalaczalby się co chwilę. Tylko musisz mieć wydajna wentylację w boxie żeby miało to sens

ewentualnie moglbym podlaczyc pod sonooff z miernikiem temp i wilgotnoci gdzie bedzie sam zalaczał prad i wylaczal po okresleniu danych wartosci
Szybko zajedziesz sprężarkę jak tak będziesz robił. To w osuszaczu ustawiasz sobie żądaną wilgotność a on chodzi do momentu aż zbije do ustalonej wartosci... Przynajmniej większość tak dziala

C696

Well-known member
Buchów
530
a jest ktos w stanie mniej wiecej okreslic ile to pradu chajcuje na dobe przy swoich warunkach zebym miale jakies rozeznanie jak to poborowo moze wygladac ? bo w sumie moze miec moc wieksza jesli nie chodzilby cały czas

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,297
Odznaki
7
Raczej wątpię żeby ktoś mierzył ile prądu bierze mu osuszacz. U mnie na flo chodzi non stop ale mam zamknięte pomieszczenie. 375w x 24h czyli jakieś 9kilowatow dziennie... Więcej niż lampa

C696

Well-known member
Buchów
530
kurde sporo ;/ my pobór całego boxa to 190w /godz :p
wasnie ciekawiło mnie czy one pracuja prawie ciagle czy w stosunku całej doby jednak nie były by takie prądożerne ? jesli wlaczałby sie na troche i robil przerwe
umnie otarte ona cała dobe to zazwyczaj pomieszczenie ma ok 60rh ,22/24c

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,297
Odznaki
7
czy one pracuja prawie ciagle czy w stosunku całej doby jednak nie były by takie prądożerne ?
Wszystko zależy od tego jaką masz wilgotność, o ile chcesz zbić, jaka temperatura... U kogoś będzie chodził 24h/doba a u innego kilka godzin.

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,483
Odznaki
4
Pomysł nad lepsza wentylacja, skoro masz taka wilgotność w małym boksie to albo powietrze leci do pomieszczenia w którym stoi boks, a powinno na dwór lecieć, albo masz za słaby wyciąg.

C696

Well-known member
Buchów
530
własnie zmieniłem na mocniejszy wentylator i iekszy filtr polepszym zaciag z obu stron pasywny zobaczmy najgorsze jest to ze wydaje mi sie e miedzy czujnikami jest roznica blednego pomiaru o ok 10%
przyobserwuje kilka dni moze to pomoze
filtr prawie stoi przy oknie uchylonym w drugiej czesci pomieszczenia uchylone drgie okno wiec jakis przewiew powinien wystepowac
ale mimo to rozwaze jakis sensowny osuszac
temp waha sie od 22 do 24
rh n 3 miernikach w roznych wysokosciach dol przy donicach ok 65/75 , w gornej czesci roslin miedzy liscmi ale jeszcze nie przy szczytach to pokazuje od 70 do 80 , gora boxa to i 55/60 ale tam od lampy przekłamuje , w pomieszceniu jak dobrze pokazuje iernik 60rh temp podobna jak w boxie
chciałem zbic z 10/15%

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół