nasiona marihuany

Mały problem

Wyszukiwarka Forumowa:
B

blancik

Guest
Jak wlączysz do prądu to powinna zaraz zaświecić, oczywiście będzie się chwile rozgrzewać zanim będzie calkiem na jasno świecić-jakieś 2 minuty może nawet troche więcej do pelnego rozrzazenia-jasności.
Sprawdz jeszcze raz na spokojnie jak podlączyleś kable, mogleś czasami pomylić przez omylkę coś.

Patron

Well-known member
Buchów
1
sprawdziłem wszystko i zaswieciła ale wyciągnąłem z prądu bo musiałem poprzekładac kable tak zeby sie nie plątały tzn pochowac je podłączyłem tak samo i lampa juz nie zaswieciła !!kur.. niemozliwe zebym przepalił zarówke!!

[ Dodano: 2006-07-18, 18:36 ]
aa i jak wykręce zarówke i sprawdzam kontrolką czy jest prąd to pokazuje ze jest ja juz niemam siły na to pie**ol....

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Odczekaj chwile niech przestygnie i wlacz jeszcze raz czasem tak jest ze zaraz po wylaczeniu nie chce sie odrazu wlaczyc :thumright:

Patron

Well-known member
Buchów
1
ale ta pip. juz od 30 min sie niechce włączyc!! tak jak wczesniej podłączałem to chociaz mrógała a teraz nic!!niewiem co jest grane

[ Dodano: 2006-07-18, 19:06 ]
mozliwe jest to zeby zarówka sie przepaliła??jak tak to czy jest mozliwe sprawdzenie tego w jaki kolwiek sposób

B

blancik

Guest
Spokojnie bez nerwów sprawdz jeszcze raz podlączenie-kabe po kablu bo tak od razu raczej nic nie popsuleś napewno.
I uwarzaj na prąd, mnie jak raz ***..... to lampa mi po klacie spadla i aż drentwy sie zrobilem SZOK :cat:

Patron

Well-known member
Buchów
1
mam taką nadzieje:)zapłonnik mam z 3 wyjsciami uzywam shematu który mi umiesciłes wyzej ten narysowany na kartce papieru teraz napije sie coli i spokojnie wszystko zrobie aaaa zapomniałem powiedziec ze jak podłączam wszystko do pradu to zapłonnik mi tak lekko buczy (brzeczy)a statecznik jest cicho wszystkie czesci mam nowe dzisiaj kupiłem w sklepie!!kieszen boli ale mam nadzieje ze bendzie warto!!Pozdrawiam

B

blancik

Guest
masz inny zaplonnik jak ten co podawaleś wcześniej???
ten ostatni mialeś z dwoma a teraz piszesz ze masz trzy wyjścia???

ZRÓB SO NAJLEPIEJ WSZYSTKO NA JAKIEJŚ PLYCIE TAK JAK JA MAM A BĘDZIESZ MIAL PORZĄDEK I LAD Z KABLAMI.
MOJE WYGLĄDA TAK, TYLKO JA MAM DWA STATECZNIKI

223.jpg

ODPISZ CO Z TYM TWOIM ZAPLONNIKIEM

Patron

Well-known member
Buchów
1
zapłonik mam IDS-4.1a jak pierwszy raz podłączyłem to tak jakby przechodził prad przez zarnik 2 raz jak podłączyłem sie zaswieciła i działała no potem ja wyłączyłem z gniazdka i chciałem przełozyć kable i podłączam tak samo i juz nie swieciła masakra teraz dałem jej odpoczac i sobie i sprawdzam zaraz napisze co i jak

Patron

Well-known member
Buchów
1
to jest ten sprzet troche kiepskie foto ale wiecej nie mogłem mam baterie słabe i sie rozładowały i aparad wysiadł

Ostatnią edycję dokonał moderator:
B

blancik

Guest
masz rysuneczek, jak tak podlączysz jak rozrysowalem to będzie 100% ok

224.jpg

Patron

Well-known member
Buchów
1
:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: i nic ja pierdziele co za syf

[ Dodano: 2006-07-18, 20:34 ]
ale cos sie dzieje bo jak dotkne ręką zaruwki to dzieje sie tak jak na poczatku za 1 razem przechodzi przez zarnik prad ale nie świeci

[ Dodano: 2006-07-18, 20:39 ]
tak samo jest jak nie dotykam zarówki tyklo trzymam palce kolo niej tak z 1cm to wtedy tez tak jest jak by chciał przeznia prąd przejsc

[ Dodano: 2006-07-18, 20:41 ]
jak zawinołem do okoła zarówki drucik miedziany to tak jak by znowu prad przez zarnik przechodził moze musze uziemic zarówke

B

blancik

Guest
jak podlaczyleś tak jak na twojej fotce co wkleileś to ZLE!!!

ZRÓB TERAZ SOBIE TAKIE COŚ

Weś kawalek plyty drewnianej, dwie kostki do lączenia kabli i na rysunku masz:

1.do plyty przykręć statecznik w tej pozycji co narysowalem i zaplonnik.
2.wes so te dwie kostki i jedną przymocuj u góry (kostka 2)
a drugą na dole (kostka 1)
3.ja wszystko przykręcisz do plyty i polączysz kabelkami jak na rysunku to do dolnej kostki (kostka 1) podlącz kawalek kabla z wtyczką.
4.i teraz osobny kabel dwuzylowy podlącz z jednej strony do oprawki a z drugiej strony koniec tego kabla wkręć do kostki 2,

225.jpg

i pamiętaj ze w tej kostce u góry (kostka 2) po lewej jest jasny kabelek i on jest do tego środkowego bolca zarówki, a drugi kabelek niebieski jest do tego gwintu żarówki
I W TAKI SPOSÓB BĘDZIESZ MIAL LADNIE I BEZ PLONTANINY BO NA PLYCIE JEST MECHANIZM A Z GÓRNEJ KOSTKI (kostka 2) WYCHODZI TYLKO JEDEN KABEL DO LAMPY W BOXIE

Patron

Well-known member
Buchów
1
kórwa niewiem jak to jest ale zarówka swieci tylko ze w około niej jest zawinięty drucik ale zwała moze tak zostac

[ Dodano: 2006-07-18, 20:45 ]
jakiej fotce??

[ Dodano: 2006-07-18, 21:01 ]
a powiedz mi czy ten zapłonnik bendzie cały czas brzęczał??
bo schowałem to wszystko pod regała i zakryłem kartonem ale troche to jeszcze słychac

[ Dodano: 2006-07-18, 21:03 ]
stary jeszcze jedno wielkie dzieki za pomoc :flower: :thumright:

B

blancik

Guest
tak, to normalne, ja mam dwa to buczą jak stare krowy dwie, niestety już nic na to nieporadzisz, chyba że to gdzieś pochowiesz

[ Dodano: 2006-07-18, 21:05 ]
Niema problemu, od tego jest to forum. Cieszę się ze moglem pomóc
Eloooo!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół