akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Mały problemik z liśćmi

Wyszukiwarka Forumowa:

WujekBarney

Member
Buchów
0
Siema:)
Mam mały problem , a może nie mały ... ostatni raz u roślinki byłem 4 dni temu no i miała się dobrze , dziś jak jak ją odwiedziłem to wygladała tak :

Nie mam pojecia od czego to może być :( :zombi: czy przez te upały ją tak wypaliło ? czy czegos jej brak ? ale dzieje się tylko tak z tymi dwoma dolnymi listkami :(

A ogólnie roślinka wyglada tak :

Myśle ze trzyma sie dobrze ;) a trenowac jej nie chce ponieważ uznalem ze dam jej sam urosnąć :):zjarany::zjarany:

Koem

Well-known member
Buchów
0
podsyp dolomitu pod krzaka, do wody którą podlewasz też wsyp trochę, wstrząśnij i podlej. Oprócz tego daj jej nawozu na weg.

Nie wiem czy te białe plamki to przypadkiem deficyt cynku nie jest, na wiki piszą, żeby gwoździe w ziemi zakopać, nie wiem czy to działa bo nie sprawdzałem :D

WujekBarney

Member
Buchów
0
No okej dolomitem w takim razie podsypie a jak dosypac go do wody to duzo ? i czy zmieszac z czysta wodą czy z biohomusem moze byc ?;) ;)
Ale jezeli chodzi o nawóz , to juz mu daje ( biohomusa ) ;)

No o gwoździach tez coś słyszałem :) ale jak to działa i czy działa to nie wiem ;)
Ale chyba taki problem nie jest dosc wielki co ?;)

Dzieki wielkieee , pozdrawiam :):zjarany:

Koem

Well-known member
Buchów
0
garść pod krzaka, garść do wody i powinno być git, tak może być z biohumusem :)

Sposób z gwoździami działa na pewno (na zasadzie ogniwa, jony Zn2+ przechodzą do roztworu glebowego) ale jak szybko to nie wiem :p

No problem wielki nie jest ale lepiej przeciwdziałać odrazu :p

WujekBarney

Member
Buchów
0
hmmm :) wiesz co tyle ze ja jej dzis lałem biohomusa :) i nie chciałbym przesadzic z woda;) ale z drugiej strony czekac nastepne 4 dni czy tam 5 z podlaniem to z tych lisci juz nic nie zostanie :p a szkoda ich bo one puszczaja kolejne juz ;)

Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół