akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

magiczne grzybki

Wyszukiwarka Forumowa:

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
18
Chyba już kojarzę jak.
Chodzi o wycięcie w sterylnych warunkach kawałka łysiczki ze środka i kombinowanie z agarem, mam rację?

mako

Well-known member
Buchów
0
Trzeba by bylo wiele prob zrobic i moze za ktoryms razem udalo by sie uzyskac grzybnie niezkontaminowana. Ja sciagalem odciski w warunkach domowych, fakt ze mialem dostep do autoklawu pomogl mi dosc duzo. Klimat ze sterelizacja w szybkowarze zbytnio mi sie niepodobal. Wiele razy sloiki do odcisku podczas gotowania, nie wiem w jaki sposob sie powywracaly i caly proces od nowa.
Teraz rozmnazam grzybki przez kontakt. 'Dostawiam taper z podlozem blisko chleba z osobnikami doroslymi i w przeciagu 4-6 dni sie pokrywa biala pajeczynka a w 3 tygodnie widac pierwsze osobniki dorosle.

O

okon

Guest
Sorry za offtopa, ale mam pytanie...czy lasiczki rosna w UK? Bo wydaje mi sie ze powinny(pawie idealne warunki) lecz nie wiem PEACE<wodna>

mako

Well-known member
Buchów
0
Mysle, ze raczej tak. W Hiszpani z poczatku ganialem jak zajac po lakach az w koncu zlokalizowalem. W Pireneach(Pais Vasco). Mysle,ze w U.K. szukajac podobnych warunkow jak w Pireneach (wysokosc, sr. temp. roczna, opady, rodzaj roslinnosci etc.) powinienes cos znalezc.
Ja znajdowalem znikome ilosci 20-80 szt w Somosierra, a to centrum Hiszpanii.
Zycze milego szukania, plener to super sprawa.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
12
są już grzybki w górach - zalew czorsztyński szukajcie pasących się owiec lub zielonych łąk z białymi kwiatkami.

Kolega właśnie wrócił z biwaku przez parę dni nazbierał pełną siatę gribali.
W tamtym roku pojawiły się dopiero w połowie września w tym samym miejscu.

Jak wrócę to chyba też wybiore się na jakieś grzybobranie :)

Buchów
0
:Dsry za off

jakie macie przypadki najwieksszej ilosci jakie zjadli łasiczi ja na własne oczy widziałęm ,mój kumpel zarzucił 380 grzybków przy mnie sprawdzone grzybki z łaki 5 lat zbieram niesłyszałem o ilosci zeby ktos wiecej zarzucił moze wy sie spotkaliscie koles je grzyby juz 12 lat poryty jest strasznie :D ale nikt go nie przebił jak dotad ja to powyzej 150 mam mysli samobujcze wiec nie przekraczam tej dawki najwiecej ile zjadłem to wywarek z 200 :p:p piszcie jak macie przypadki zjedzenai wiecej nic 400 łasiczek:p

Buchów
0
aa

mam jeszcze jedno pytanko czy wywar dodany do alkocholu np wódki nie traci na mocy jak myślicie zadziała tak jak powinien ??

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół