nasiona marihuany

Makumba - przechowywanie

Wyszukiwarka Forumowa:
M

Merida

Guest
Mam 3 krzki męskie ile musze uzyc mleka i masła na makumbe i jeszcze najwazniejsze pytanie!!
Ile mleko może być przechowywane w butelce (nie w lodówce) bo chcialbym to wziąść na wczasy i nie chcę się zatruć
 
H

haszyszekk

Guest
Heh... nie lepiej ususzyć liście albo wsadzić je w wode (water curring) i zrobić sobie makumbe na miejscu? Przy tej temp. butelka mleka bez lodówki pewnie jednego dnia nie wytrzyma... pzdr
 
M

Merida

Guest
hmmmm niezly pomysl tylko mozesz opisac ten water curring

[ Dodano: 2006-07-02, 13:54 ]
DObra opisze i poprawcieczy dobrze bedzie.
1 Scinam krzaki
2 wkladam go do gara i gotuje w wodzie kilka razy zeby syfy zielone wyszly.
3 wsadzam krzaki do sloika z wodą i kiszą się pare dni
4 Przyjeżdzam nad morze kupuje 1l mleka
5 zaklewam liscie mlekiem, dodaje troche masła
6 Gotuje 30 minut
7 odsedzam
8 pije na 2 z kolegą

wszystko gra?
 
H

haszyszekk

Guest
Merida napisał:
2 wkladam go do gara i gotuje w wodzie kilka razy zeby syfy zielone wyszly
Ja nawet tego nie robiłem :) jeżeli tylko wypłuczesz liście to mleko będzie miało lekko zielony kolor i przyjemny smak ;) polecam też dodac pod koniec troche cukru...
Merida napisał:
kiszą się pare dni
Nie stosowałem osobiście water curringu więc dokładnie nie powiec ci co zrobić, ale nie sądze żeby liście miały być w tej samej wodzie przez długi okres czasu...
Nie trzeba wymieniać wody?
Ja bym ściął krzaka, przemył kiście, wpakował je do słoja z wodą i zmieniał cowe codziennie/co drugi dzień...
Opcją jest tez zabranie żywego krzaka :flower: Zapewnić mu warunki takie żeby liście były zielone nie jest trudno...
Najlepsza opcja to jednak wysuszyć liście. Potem dawka i sposób przygotowania makumby sie nie zmieniają. pzdr
 

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 9, 2005
Postów
2,908
Buchów
10
Merida napisał:
Ile mleko może być przechowywane w butelce (nie w lodówce)

Makumba jest jak zwykle mleko... po paru dniach kwasnieje. W dodatku w cieple to jeden dzionek i niezdatne do picia bedzie. Chyba, ze wytrzymasz ten smrod i zly smak... no i sraczke.


Po co ci ten water curring? To chyba jest zbedne... zapakuj liscie do worka lub pudelka i szczelnei zamknij po prostu. Lisciom sie nei stanie nic ale to nic. A na miejscu zrobisz sobie makumbe bez zadnego water curringu.
 
M

Merida

Guest
juz zrobiony water curring kisza sie w sloiku. Na zagranicznej stronce czytalem ze co tydzien zmieniac wode. Makumba bedzie nie tylko z lisci ale też łodyg (oprocz głównej tej grubej)
Na ile tripów powinno starczyc z 3 krzaków męskich ktore są mi do pępka (ja 180cm)
starczy na 4 tripy?
 

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 9, 2005
Postów
2,908
Buchów
10
To zalezy ile ci mikstury wyjdzie... Ale na raz pije sie gdzies pol szklanki... chyba, ze chcesz na 12h opłynąćhehe.
 

Orion

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Mar 16, 2006
Postów
2,316
Buchów
11
to zależy tylko od ilości liści wiesz mogą być wysokie i mieć 30 liści albo 130 :) ja ściąłem 4 krzaki niewysokie może 40 cm ładnie wysuszyłem i wszystko zmieściło się do słoika po musztardzie, po jutrze ścinam jeszcze jeden i dorzuce hyhy mam jeszcze z 3 gramowy Topek suchy Durbana, niestety nie lubie smaku zapachu itp tej odmiany więc ląduje w garze. Planuje ugotować około 1300 ml mleka (300 wyparuje ) tłustego Łaciate, bo ono może długo stać w lodówce. Nie żałuj sobie masełka i cukru a mleko będzie przyjemne dla podniebienia jednak zielonego koloru i tak się nie pozbędziesz :).

Nie przesadź z piciem tego.. wypij max 1 SZKLANKE i odczekaj do godziny.

Ja robie makumbe dosyć mocną dla paru osób i pijemy po pół szklaneczki i heja :D.
 
P

projektant

Guest
mam pytanie czy te liście(łodygi i reszte) się odcedza czy jakoś tak bo dokładnej odpowiedzi niemogłem znaleść :thumleft:
 

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Rejestracja
Sty 7, 2006
Postów
3,486
Buchów
17
Po wygotowaniu odcedź i wywal te wszystkie syfy. To co najważniejsze zostanie w mleczku.
 

VipGrower

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Maj 9, 2006
Postów
629
Buchów
1
.::ARKAN::. napisał:
Nie żałuj sobie masełka i cukru a mleko będzie przyjemne dla podniebienia jednak zielonego koloru i tak się nie pozbędziesz

A tam nie :tongue: budyn robisz i do boju czekoladowa pysznosci :queen: :thumright:
 
F

febron

Guest
ej qrde robie pierwszy raz Makubme i w tym temacie jestem nowicjuszem kampletnym :pale: i chcialbym od was rade uslyszec, mianowicie czy mozna robic Makubme z nie calkowice wysuszonych lisci?? bo tego akurat niewiem;/
 

VipGrower

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Maj 9, 2006
Postów
629
Buchów
1
Mozna tylko po co skoro puszcza cala wode ktora w sobie maja :puker: poza tym moje odczucia spakowe mowia mi ze o wiele bardziej czuc chlorofil w makumbie jesli liscie sa nie wysuszone :jocolor:
 
F

febron

Guest
Dzieki stary,,,:) wlasniw wczoraj robilem makubme z jednego swiezego krzaka meskiego i wypilem szklane sobie...i niestety nic mnie szczerze mowiac nie bylo...;/ niewiem moze cos zle zrobilem ale nie sadze bo kierowalem sie instrukcjami z neta;) gotowalem 30 minut mieszajac ,dodalem troszku maselka i w sumie NIC mi nie bylo...;/teraz sproboje z wysuszonych to moze cos bedzie...:)
 



Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany
Góra Dół