Siema!
Ostatnio w moim ogródku pojawiły się małe problemy. Wszcześniej jak zazwyczaj ostatnio wszystko szło elegancko, ostatnio roślinki coś nie współpracują, a mi brakuje już pomysłów, będę wdzięczny za pomoc
Warunki:
noc temp ok 25C
dzien temp ok 30C
Wilgotnosc między 45-60
Piją ok 3L na 4-5 dni na donice, podewane raz wodą raz nawozami, cały zestaw od canna tera dodatkowo fosfor i magnez
Ph wody 6,1 - 6,4, w donicach również sprawdzane miernikiem
Ziemia canna prof
COB na tą chwilę ustawione na 160W
box 0,36
mniej więcej miesiąc na flo
Na początek zdjęcie ogródka:
Jack Diesel:
Tutaj myślałem nad przypaleniem światlem, nie pisałem wcześniej ale roślinki z 10 dni był ok 20cm od lampy, obliczona jest na 30, może to to choć sam nie wiem.....
THC Bomb:
Ta wygląda myślę najlepiej, ma delikatne kropeczki niedaleko żyłek liści
Ice Bomb:
Tutaj największa zagadka, pojawiły się brązowe plamy, ostatnio po podlaniu nawozami jakby nie postępowały ale sam nie wiem, ostatnio za to bardziej zżółkły liście, były bardziej zielone nawet po pojawieniu się plam
Moby Dick:
Tutaj problem z krawędziami liści, są suche i kruche, jakby obumierały lecz nie są brązowe
Zdjęcia przy świetle niestety ale myślę że coś widać
Ostatnio w moim ogródku pojawiły się małe problemy. Wszcześniej jak zazwyczaj ostatnio wszystko szło elegancko, ostatnio roślinki coś nie współpracują, a mi brakuje już pomysłów, będę wdzięczny za pomoc
Warunki:
noc temp ok 25C
dzien temp ok 30C
Wilgotnosc między 45-60
Piją ok 3L na 4-5 dni na donice, podewane raz wodą raz nawozami, cały zestaw od canna tera dodatkowo fosfor i magnez
Ph wody 6,1 - 6,4, w donicach również sprawdzane miernikiem
Ziemia canna prof
COB na tą chwilę ustawione na 160W
box 0,36
mniej więcej miesiąc na flo
Na początek zdjęcie ogródka:

Jack Diesel:

Tutaj myślałem nad przypaleniem światlem, nie pisałem wcześniej ale roślinki z 10 dni był ok 20cm od lampy, obliczona jest na 30, może to to choć sam nie wiem.....
THC Bomb:

Ta wygląda myślę najlepiej, ma delikatne kropeczki niedaleko żyłek liści
Ice Bomb:

Tutaj największa zagadka, pojawiły się brązowe plamy, ostatnio po podlaniu nawozami jakby nie postępowały ale sam nie wiem, ostatnio za to bardziej zżółkły liście, były bardziej zielone nawet po pojawieniu się plam
Moby Dick:

Tutaj problem z krawędziami liści, są suche i kruche, jakby obumierały lecz nie są brązowe
Zdjęcia przy świetle niestety ale myślę że coś widać