nasiona marihuany

Malutkie biale robaki jakby glizdy jakies

Wyszukiwarka Forumowa:
J

Jazzmad

Guest
Mam taki proble : w ziemi w ktorej zasadzilem zarenka pojawily malutkie biale robaki takie dodobne do glizd tylko ze sa bardzo male ich dlugosc to ok 1-2 mm i chyba wpieprzaja mi ziarenka bo jedna rozkopalem i bylo tylko pol ziarenka i pelno w okolo niego tych robakow. Co maozna z tym zrobic ? Jak sie ustrzec takich akcji ?

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Na samym poczatku powiedz w jakiej ziemi to sadziles bo podejzewam ze wlasnie tu lezy problem a mianowicie marnej jakosci ziemia i za duzo wody to najlepsze warunki dla rozwoju tego seedozernego badziewia :tongue: poza tym skoro robale sie zabraly za nasiono to w 95% bylo juz zgnite :pukel:

J

Jazzmad

Guest
zasadzilem to w ziemi " Podłoże kwiatowe Pasłęk AURA" ma pH 5,5 - 6,5 Ca 25%
Moze by ta ziemie jakos wyparzyc w piekarniku ?

Acha no i jeszcze jedno mam pytanie bo podejrzewam ze w roslinkach ktore juz wyrosly tez moga siedziec te robaki to czy one te robaki to moga zerzec rosliki ?

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
one żreją wszystko co jest w ziemi, łącznie z korzonkami na Twoim miejscu przesadziłbym do innej ziemi innej firmy, widocznie była źle wysterylizowana.

Ziemie odkarzać można lampami uv ale taniej wyjdzie jak kupisz nowy worek :).

Musiałeś utrzymywać glebe w ciąglej sporej wilgoci dlatego skubańce się wykłuły, najlepiej podlewaj roślinki po jednym dniu suszy, wtedy nie będzie problemu. Susza zabija te robale ale nie ryzykuj.

Acha.. w doniczkach masz ujście na nadmiar wody? :tongue:

J

Jazzmad

Guest
Oczywiscie w doniczkach sa otwory porobione.
Ale kurcze co do kupienia nowej ziemi to bedzie cizko mam daleko do takiego sklepu a pozatym tej mam jeszcze sporo
moze z ta da sie cos zrobi np jakies wygrzewanie jej w piekarniku ?

S

SZALONY KNOB

Guest
Ja zawsze przed zasadzeniem sterylizuje ziemie w piekarniku w temp 75 stopni przez 30 min i wyparzam wrzątkiem doniczki.

J

Jazzmad

Guest
SZALONY KNOB napisał:
Ja zawsze przed zasadzeniem sterylizuje ziemie w piekarniku w temp 75 stopni przez 30 min i wyparzam wrzątkiem doniczki.

OK tez tak zrobie teraz
dzieki

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół