nasiona marihuany

Mam 2 lampy MH każda po 500 W...co dalej?

Wyszukiwarka Forumowa:
T

TigeRM

Guest
Jestem dopiero na etapie projektowania wszystkiego. Zamówiłem już odmiany LowRider i Northern. Jakiej wielkości mam zrobić boks do tego oświetlenia oraz ile roślinek mogę w nim zmieścić?.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
boxa zrób jak największego wys. min 140 cm , 2 lampy mh 500w wystarczą
do oswietlenia ,malego pokoju :thumleft:

[ Dodano: 2006-03-01, 11:56 ]
a podstawa min. 50x50

[ Dodano: 2006-03-01, 14:18 ]
jeśli kupisz wyskie doniczki, ale nie szerokie to ci ssie zmieści bardzo durzo roslinek

T

TigeRM

Guest
A gdzie znajdę DOBRY projekt boxu jak go zrobić w połączeniu z filtrem ( węgiel ) ?

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
yoyy napisał:
boxa zrób jak największego wys. min 140 cm
wydaje mi się że to zbędne bo LR jest superniską rośliną a NL jest typowo niską indicą :)

T

TigeRM

Guest
to prawda że są małe. Ale nie ma sesnu robić boxa małego żeby był zamały w razie czego na większe odmiany.

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
podstawa min. 50x50

Minimum 100x100. Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. MH grzeją się mocniej niż HPS'y, a dają tylko troche gorsze śwatło.

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ku**a ludzie jak was nie rozumiem, jak wy mnie wkur**acie! poszukajcie troche, obczaj na jaka powierzchnie tyle lumenow jest optymalnie, wszystko tutaj masz, wystarczy poszukac! takie posty odrazu do kosza powinny isc, zrobmy forum 'na poziomie', bez cuchnacych leni!
:scratch: :salut: :evil:

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sleja, wyżej pisałem że 2lampy mh 500w wystarczyły by do oświetlenia małego pokoju,
50x50 to faktycznie za mało, masz racje że m2 to minimum na podstawe.
Dusiek , 140 cm jest na przyszłość , żeby mugł sobie wychodować ruwnież inne odmiany, wyskie sativy

D

delete

Guest
Witam,a masz może fote tych lamp MH ???,czy ta sa te z tym poprawionym widmem ??? klik

T

TigeRM

Guest
To znaczy mam 2 wyjścia

1) użyć 3 lamp (każda po 150 W) czyli w sumie 450W zainstalowane w pokrywie do akwarium. Moge ją zdjąć i przykryć boks ale wtedy musiałby mieć podstawę 150 cm na 50 cm bo takie są wymiary pokrywy

2) wziąść te 2 lampy ( każda po 500 W ) czyli w sumie 1000 W i zmajstrować box od początku.
Akurat nie ma zdjęcia ale jest to cały stojak z 2 lapmapi. Takie stojaki kupije się w Castoramie do warsztatów.

Zdjecie pokrywy z punktu 1-szego mam ale nie wiem jak wkleić na forum

PS. W tym linku co napisałeś są pokazane żarówki MH a ja mam żarnikowe lampy

Revers

Well-known member
Buchów
1
2X500W !!! Chłopie chyba mieszkasz koło zakładu energetycznego! Jak zobaczysz rachunek za energie po miesiacu to nastepny twój post bedzie "szukam domu" hahahhahaha no chyba ze cie stać albo podpiełeś sie za free..

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
1000W wcale nie ciągnie tak dużo - ok. 600 zł za całą uprawe.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół