• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Mam problem liście wywijają się do góry i końcówki żółkną.

Wyszukiwarka Forumowa:

czoko111

Member
Buchów
0
nasiona :automaty lowryder#2 i ak47
box : gł.20 x szer.44 x wys.44
oświetlenie : Świetlówki energooszczedne , 2x philips tornado 4300lm = 8600lm i 5400k warm white

wentylacja : 4 wentylatorki komputerowe
podłoże: Ziema ph 5,5-7
nawozy : biohomus
dodatki : termometr

temperatura : 26 - 30 st C
trening : LST.
fotoperiod : 20/4 od wyjscia z ziemi

Mam problem liście wywijają się do góry i końcówki żółkną.
Roślinki spryskuję 2-3 razy dziennie wodą przy włączonej lampie podobno nie zagraża to roślinką.
Roślinki podlałem już 1/2 dawki biohomusa
Proszę o porady :bounce:
clear.gif

clear.gif

lowryder#2 17dni

Ak47 21dni

:spalony:

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
a Ph wody kolega bada? a oprócz tych oprysków to jakieś normalne podlewanie było?

czoko111

Member
Buchów
0
Podlewam i opryskuje Wodą mineralną Cisowianka nie wiem ile ona ma ph.
Podlewam do donicy co 3 dni. Pare razy opryskałem biohomusem dolistnie może od tego te liście tak marnieją ,ale czytałem gdzieś na forum to podobno można opryskiwać.

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
więc tak:

nie wiesz jakie jest pH - niedobrze
nie widzę informacji o wilgotności - pilnujesz tego jakoś?

nie robiłbym oprysków z biohumusu tak młodym roślinom. stres po LST, podlewanie z nawozem, do tego dolistnie... myślę, że roślina miała prawo jakoś zareagować. generalnie wygląda jak popalona nawozami ale nikt na 100% ci nie powie co jest grane jeśli nie będziesz wiedział jakie masz pH. Niewłaściwe pH może powodować, że roślina nie jest w stanie przyjmować z gleby tego, co jest jej potrzebne.

zaopatrz się w higrometr i pHmetr (nie taki za 30 zł czy papierki lakmusowe - zmarnowane pieniądze)

napisz jak masz skonfigurowane wentylatorki. wydaje mi się, że na taki mały box 4 wentylatory to za dużo.

ps. jakbyś poszukał na forum, to znalazłbyś informację jakie pH ma Cisowianka.
ps2. jakbyś poszukał na forum, to znalazłbyś tabelę z opisem chorób i przyczynami.

czoko111

Member
Buchów
0
Zamówiłem już higrometr i pHmetr więc będę czekał na paczkę.
Cisowianka ma 7.4 ph więc podlewać nią czy raczej nie?
odstawie dolistne opryskiwanie biohomusem a samą wodą mogę ?
Wentylatorki są 3 mniejsze i jeden 12cm ,temperatura 27 -28 c w nocy 25-26c. Co robić nie podlewać do czasu przyjścia paczki ?

---------- Aktualizacja posta 13:42 ---------- Czas poprzedniego posta 13:39 ----------

Zamówiłem już higrometr i pHmetr więc będę czekał na paczkę.
Cisowianka ma 7.4 ph więc podlewać nią czy raczej nie?
odstawie dolistne opryskiwanie biohomusem a samą wodą mogę ?
Wentylatorki są 3 mniejsze i jeden 12cm ,temperatura 27 -28 c w nocy 25-26c. Co robić nie podlewać do czasu przyjścia paczki ?

Wętylatorki podłączone pod 6v więc raczej nie wieją za mocno

nynlok

Well-known member
Buchów
0
7,4Ph to za duze Ph. Moze ci blokowac wchlanianie niektorych pierwiastkow. Zaniz Ph do 6,5 a na FLO nawet do 6.

M

Mr. Edek

Guest
Kup dolomit i rozpuść go w wodzie, następnie podlej planta, to jest sposób na obniżenie pH.:zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół