akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Mars Hydro 240W

Wyszukiwarka Forumowa:

Prof.amator

Keep growing!
Weteran
Buchów
2
Odznaki
1
Witam, jaka odległość od szczytów powinna byc przy tej lampie? 50-60cm?
Dodatkowo lampa posiada dwa przełączniki: veg i bloom. Słyszałem, ze lepsze efekty sa jak od początku stosuje sie pełna moc. Czy ktos moze to potwierdzić?

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0

1'' to 2,54 cm
tylko nie zapomnij że na ful spectrum musi być na tyle wysoko nad szczytami żeby światło sie mieszało.

Ostatnia edycja:
B

biohujus

Guest
Mam bez przełącznika, więc trudno mi się wypowiedzieć. Producent zaleca coś koło 50 cm, ale ja trzymam jakieś 20 cm od szczytów na flo. Oczywiście na wegu musi być wyżej, bo nie będą chciały rosnąć wzwyż, więc te 50-60 cm jak najbardziej realne.

Prof.amator

Keep growing!
Weteran
Buchów
2
Odznaki
1
Dzieki, juz widze. Im większa wartość tym lepiej, dobrze rozumiem??

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
tak, tylko musisz zrobić kompromis w stosuku PAR do stopnia wymieszania, no oko musisz sobie policzyc na ile stopni świeci dana dioda (zazwyczaj producent podaje że niebieska świeci na tyle stopni, czerwona na tyle stopni w sensie nie barw atylko kąt) i dobrać tak żeby z tej wysokości ktora ustawisz światło sie mieszało i jednocześnie dawało zadowalające naświetlenie na powierzchnię.
Juz nie jeden pisał że jak lampe dał za nisko to niby rosną, szczytów nie pali i ogólnie ok ale sa mizerne i nierówno rosna nawet w obrebie jednego planta.
to sie właśnie dzieje jak sie barwy nie wymieszają.

Prof.amator

Keep growing!
Weteran
Buchów
2
Odznaki
1
Ok, po pracy to postaram sie wyliczyć :)
Dziekuje za pomoc!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół