- Buchów
- 0
Hej, mam sporo pyłku nie wiadomego pochodzenia i ciekaw jestem czy z jego pomocą mogę zrobić masełko. Jeśli tak to czy wsypać ten pyłek prosto do masła, czy może użyć do tego torebki z herbaty ?
Rysiek, możesz wsypać pyłek prosto do masła tylko nic Ci to nie da, robienie masła konopnego to nie wsypywanie towaru do masła tylko proces podgrzewania obydwu produktów w wysokiej temperaturze. Robienie masła może przynieść ch***wy rezultat bo pyłku nie przecedzisz przez gazę/tetrę i będzie wyczuwalny w smaku.
Weź sobie taki pyłek zmieszaj z tytexem i dodaj do skręta
nie czujesz smaku gandy tylko chlorofilu który jest gorzki i może powodować problemy trawienneNie zapomnij o dekarboksylacji pyłku. Ja nie wiem co wam smak przeszkadza... Ja lubię smak MJ w produktach żywnościowych![]()
W jakim celu trzymałeś kief w piekarniku i to jeszcze w 270stopniach? Przy takiej temperaturze zvaporyzował i nie będzie się do niczego nadawać. Dlatego ciastka piecze się w 160-170 maxwrzuciłem bezpośrednio do tego pyłek ktory przez 5/6 minut był w piekarniku na 270stopniach,
W jakim celu trzymałeś kief w piekarniku i to jeszcze w 270stopniach? Przy takiej temperaturze zvaporyzował i nie będzie się do niczego nadawać. Dlatego ciastka piecze się w 160-170 max
W jakim celu trzymałeś kief w piekarniku i to jeszcze w 270stopniach? Przy takiej temperaturze zvaporyzował i nie będzie się do niczego nadawać. Dlatego ciastka piecze się w 160-170 max