Generalnie to w całej roślinie znajdują sie substancje aktywne po dekarboksylacji
Jeśli to same łodygi to nie wiem czy bym się w to bawił.
Z 3 roślin widocznych w mojej relacji
- rośliny â (FEM) Amnesia - Dinafem - długo u mnie leżało (FEM) SupreLemonHaze - trudno powiedziec co to za producent (REG) NoName - kiedys odziedziczony nawet podpisany był tyle, że się zmył (mam nadzieje, że będzie facet bo pestek już nie ma) - box - 60x60 i pc do...
forum.haszysz.com
uzyskalem ok 250 oleju koko. i 350g słabiutkiej makumby
Proces taki sam jak wszędzie.
- Wszystko ładnie rozdrobnić i do gara z wodą. Wody wystarczy tyle by zakryła susz/ świerze rośliny.
- gotujemy przez ok 30min do 1h i zmieniamy wodę (przecedzając przez szmatkę/gazę 1x1m na sitku)
- czynność powtarzamy w celu lepszego wypłukania chlorofilu. łaczny czas dekarboksylacji to ok 1,5-2h. Można poszukać w internetach krzywej dekarboksylacji thc w różnych temperaturach. Ja wpisuje ,,Dekarboksylacja THC,, i w grafice mogę znaleźć
- znów wylewamy wodę, na dno trochę wody i nasz tłuszcz, w moim przypadku było to ok 300g oleju kokosowego.
gotowane przez ok 1h. i zostawione do ostygnięcia
- wszystko odciśnięte podczas zlewania (zostawione do stężęnia), woda odseparuje się od tłuszczu później do lodówki
- pozostała odciśnięta roślina zostaje zalana mlekiem(w moim wypadku kokosowym) i znów gotujemy ok 1h
- mleko zamroziłem w woreczkach do lodu
2 kostki sa takie przyjemne lekko odurzające
co do mocy oleju to będę sprawdzał na dniach.