akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Maslo konopne a Meszczak

Wyszukiwarka Forumowa:

SensiSensi

Well-known member
Buchów
0
Witam!
Czy jest sens robienia masla konopnego z krzakow roslin meskich , czy tez nie ma bo takie maslo nie bedzie klepac?: Spalony:

G

Gość

Guest
Moim zdaniem nie ma sensu. masło nie powinno klepać. Wszystkie osoby, które legalnie uprawiają marihuane w celach medycznych starają się zrobić z tego jakiś pożytek. Moim zdaniem kanapka z takim masłem powinna uśmierzać ból a nie dawać jakiś high<peace>

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
rób normalnie, a jak nei wiesz co robić to poczekaj, ja suszę ściny z męszczaka i będę robił masełko, więc zetnij i susz dam znac co i jak na pewno w swojej fotorelce więc z pewnością napisze czy warto, ale ogólnie moim zdaniem logicznie rzecz biorąc to oczywiście warto, bo w tą czy w tą męskie posiadają THC, jak po 2 ciastkach nie bedzie bomby to po 4 będzie ;) więc...

---------- Aktualizacja posta 19:08 ---------- Czas poprzedniego posta 19:06 ----------

Chyba Ty. Najlepsze wyrobi z zielska to makumba, i ciastka różnego rodzaju. Masło to chu*nia moim zdaniem :spalony:
widocznie nigdy nie zrobiłeś dobrego masła albo nie miałeś okazji, z takiego masełka robiąc ciasteczka jedno potrafi zabić ;]

Monti

Well-known member
Buchów
0
Podpinając się pod temat ktoś z was wie jakie proporcje palenia do masła w g powinny być z męszczaka ? I jak powinno suszyć się męszczaka pod takie masło?

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
Podpinając się pod temat ktoś z was wie jakie proporcje palenia do masła w g powinny być z męszczaka ? I jak powinno suszyć się męszczaka pod takie masło?
normalnie się suszy tak jak wszystko inne, powoli ok, tyg nie wiem dokładnej proporcji, ale ja planuje dać ok 40-50g na kostkę czyli ok 2-3x więcej niż normalnie :)

Placebo

Well-known member
Buchów
0
cokolwiek byś nie zrobił i tak powinno kopac

karaska

Well-known member
Buchów
0
lepiej wygotuj cały towar, najlepiej ze dwa razy i zalej to spirytusem. Możesz dodać trochę wody albo wódki żeby było słabsze.
Będziesz miał od razu rozwiązany problem suszenia po blancie hehe
bo blant bez alko to jak alko bez blanta.

G

Gość

Guest
Hey,
trafiła mi się herma, ma ponad 40 dni, urosła na 60cm (malutkie jajca i zaczątki kwiatów), grubawa nawet. Ciężko powiedzieć, ile może to ważyć. Zamierzam z niej zrobić masełko. Wystarczy mi tego, by dodać do jednej kostki masła?

<coolpalacz>

Monti

Well-known member
Buchów
0
Zważ i zobacz, ale jeżeli nie starczy to dasz pół kostki masła co za problem.

G

Gość

Guest
Ok, zrobiłem to masełko. Z kostki 200g 83% wyszło mi jakieś 3/4 kwadratowej szklanki Johnego Walkera płynnego. Nie odsączałem strasznie mocno, więc myślę, że gotowego produktu będzie z jakieś 70-100g. Liści z łodygami było wagowo niewiele, raczej poniżej 100g. Jutro po południu się dowiem, czy to działa.
Pozdro

G

Gość

Guest
Ja pie***le, to jest masło - zabójca. Dodałem sobie 4 łyżeczki do łazanek i po godzinie na cały dzień byłem załatwiony. Zupełny odjazd, czas mi się spowolnił, podążałem za różnymi myślami aż się wizualizowały. Momentami miałem wrażenie, że zapominam co chwilę ostatnie 5-10 sekund z życia tak, że nie byłem pewien, czy one faktycznie zaistniały. A jak włączyłem sobie podróże kosmiczne na YT to już zupełnie popłynąłem. Powiem szczerze, że jeszcze się tak nie czułem po paleniu nigdy. Faza jest taka jakby męcząca. Ogólnie mam mieszane odczucia odnośnie tego masła... raczej mi się nie spodobało. Spróbuję jeszcze raz i jak będzie to samo, to chyba wywalę resztę.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół