• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Master Kush - czy wszystko ok?

Wyszukiwarka Forumowa:

Buhemot

Member
Buchów
0
Witam, od razu mowie że to moja pierwsza hodowla i zastanawiam się czy roślinki nie rosną czasem za wolno. Specyfikacja:

box: 80x80x160 cm
oswietlenie: HPS 250W
temperatura: 27-30 w dzien, 24-26 noc
wentylacja: 2 wiatraki kanalowe (wdmuchujacy i wyciagajacy) + regulator obrotów (wyregulowane tak by wilgotnosc byla >50% w dzien)
nawozy: Bio-Bloom firmy BioBizz (weg)
fotoperiod: 21/3 :D

Dodatkowo nawilżacz; >50% w dzien, 70% noc

Rosliny sa obecnie na 3 tygodniu weg i zastanawiam sie czy nie rosna za slabo w gore? Odleglosc lampy od szczytow ok 30 cm, podlewane raz na 2-3 dni. Jezeli chodzi o wode, kupna zrodlana, ph ~6.5. Ziemia zwykla do kwiatow, z niczym nie mieszana.

Fotki:

Bede wdzieczny za wszelkie porady :)

Jalapeno

Well-known member
Buchów
0
Nawóz bio-bloom jest na kwitnienie a nie na weg.

twojaMama69

Active member
Buchów
0
Może podnieś o 10 centów donice w górę,ja mam tak 10cm od lampy tylko że używam inny rodzaj lampy(cfl).przy tym podnoszeniu uważaj żeby nie spalić pimidora.

nynlok

Well-known member
Buchów
0
Kolego powiem ci tak. Tez mam Mastera, mozesz zobaczyc na moja fotorelacje jak to wygladalo z nim na poczatku a jak teraz jest. W skrocie i wlasnych obserwacji to tak samo sie o niego obawialem z poczatku gdyz byl najmniejszy z 3 plantow. I myslalem ze bedzie z tego jakis karzelek. Ale po przelaczeniu fotoperiodu i zaczeciu kwitnienia sytuacja odwrocila sie o 100%. Master Kusha mam teraz najbardziej solidnego a pozostale odstaja heh. TAkze ta odmiana chyba tak ma ze powoli startuje a pozniej nadgania. No bo warunki z tego co piszesz masz dobre.

Buhemot

Member
Buchów
0
Kolego powiem ci tak. Tez mam Mastera, mozesz zobaczyc na moja fotorelacje jak to wygladalo z nim na poczatku a jak teraz jest. W skrocie i wlasnych obserwacji to tak samo sie o niego obawialem z poczatku gdyz byl najmniejszy z 3 plantow. I myslalem ze bedzie z tego jakis karzelek. Ale po przelaczeniu fotoperiodu i zaczeciu kwitnienia sytuacja odwrocila sie o 100%. Master Kusha mam teraz najbardziej solidnego a pozostale odstaja heh. TAkze ta odmiana chyba tak ma ze powoli startuje a pozniej nadgania. No bo warunki z tego co piszesz masz dobre.

dzieki wielkie :spalony: Do jakiej wysokości w takim razie polecasz trzymac je na wegu? Ile potem urosly?

Strusiu

Well-known member
Buchów
0
trzymaj na wegu mastera az do pokazania sie pierwszych preflowerów master bardzo sie ociaga tez mnialem i ta sama historiaco poprzednik pisal tobie .Pozdro

nynlok

Well-known member
Buchów
0
@Buhemot poczytaj w mojej fotorelacji kiedy przelaczylem tzn chyba tam gdzies pisalem ile planty wysokosci mialy.... Ale spokojnie mozesz nawet pozniej niz ja bo mam jeszcze miejsce w boxie.
A co mialem pytac, skad pomysl na fotoperiod 21/3 ? Taki foto to bardziej jak cos do automatow chyba pasuje... Masz auto ?

Buhemot

Member
Buchów
0
@Buhemot poczytaj w mojej fotorelacji kiedy przelaczylem tzn chyba tam gdzies pisalem ile planty wysokosci mialy.... Ale spokojnie mozesz nawet pozniej niz ja bo mam jeszcze miejsce w boxie.
A co mialem pytac, skad pomysl na fotoperiod 21/3 ? Taki foto to bardziej jak cos do automatow chyba pasuje... Masz auto ?

Co do Twojej fotorelacji to zaczalem wczoraj przegladac ale nie skonczylem.. Na pewno na niej bede sie wzorowal tym bardziej ze to moja pierwsza "testowa" uprawa wlasnie po to zeby sie nauczyc (dlatego tylko 2 i to gratisy które mi dorzucili do grejfrutow).

Co do 21/3 :D Wiedzialem ze ktos o to zapyta.. A wiec nie jest to automat a ten fotoperiod wymyslilem sobie sam, totalnie z dupy. Z tego co czytałem jezeli chodzi o weg to widzialem 20/4, 24/0 wiec stwierdzilem ze skoro i to i to jest ok to czemu krotsza o godzine noc nie mialaby byc w porzadku? Jak mowie jestem poczatkujacy wiec feel free to bash me jezeli to wynika z mojego niedoczytania :)

pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc :spalony:

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
stosuj cykl 12/1

12 h swiatla 5,5h ciemnosci 1h swiatla i 5,5 h ciemnosci taniej i wcale nie gorzej

to co piszesz dobre jest na automaty a nie na zwykle jak chcesz to rob to normalnie 18 na6 albo 12/1

Buhemot

Member
Buchów
0
stosuj cykl 12/1

12 h swiatla 5,5h ciemnosci 1h swiatla i 5,5 h ciemnosci taniej i wcale nie gorzej

Nigdzie nie czytalem o czyms takim (co wcale nic nie znaczy).. Growerzy z doświadczeniem w Kushu, co sądzicie, jaki fotoperiod na weg?

nynlok

Well-known member
Buchów
0
No troche taki lekki nie wypal z tym twoim wymyslonym fotoperiodem ;) Na weg stosuje sie 18/6 albo 12/1. Na flo 12/12 najlepiej. Ja uzywalem na weg 12/1 a dokladnie (12 switla - 5 godzin ciemni - 1 godzina swiatla- 6 ciemni ) co by mi ulamki nie wychodzily heh ;) Roznica miedzy 18/6 a 12/1 to 5h za prad co dziennie w kieszeni zaoszczedzone a wydajnosc prawie bez roznic.
Na forum jest przypiety temat 12/1 Fotoperiod przyszlosci. Chyba tylko pobierznie przeleciales forum ;P

dzonokel90

Active member
Buchów
0
Myślę, że to za niskie ph ziemi, też tak miałem z rośliną miała 30 dni zaczynała kwitnąć a miała dopiero 15 cm wysokości, przesadziłem ją do gleby w ogrodzie i w 2 tyg. podskoczyła o 50 cm.
Na wszelki wypadek radziłbym ci podsypać je dolomitem, żeby ph było ok

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
Roznica miedzy 18/6 a 12/1 to 5h za prad co dziennie w kieszeni zaoszczedzone a wydajnosc prawie bez roznic.
sprawdzone na klonach? z tego co ja czytałem to ten fotoperiod (12/1) stosuje się by nie mieć przypału z prądem a jednocześnie nie pozwolić na to, by rośliny zakwitły. im dłużej roślina ma światło tym lepiej - tak można wyczytać gdzie indziej.

Chyba tylko pobierznie przeleciales forum ;P
a ty słownik ortograficzny ;)

Buhemot

Member
Buchów
0
Na weg stosuje sie 18/6 albo 12/1.

W takim razie zmieniam na 18/6, nie chce ryzykowac z tym 12/1, pozatym jest to dla mnie malo wygodne.

Tak czy inaczej, dzieki wszystkim za info i mam jeszcze jedno pytanie: Kupilem Biohumusa i zastanawiam sie czy zmieniac nawoz w polowie (czytalem o nim pozytywne opinie) czy lepiej zostac przy starym? Moze oba na raz? :freak:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół