Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam, czy mógłby ktoś opisać dokładniej jak się robi ten trick z usunięciem tego czujnika ciepła ( takie małe coś ) i czy faktycznie po usunięciu tego wentylator kręci się dużo szybciej ?
Chodzi ci o wiatrak z kompa?
Słuchaj ja zauważyłem ,że wentylatory od chłodzenia procesorów z 3kablami: żótlym ,czarnym i czerwonym są duuużo ,wydajniejsze niż np wiatraczki pomocnicze z 2 kabelkami.Pewnie sam zauważyłeś ,że podczas obciążenia kompa dobiega ,z niego dzwięk przyspieszającego wentylatorka.Co do czujnika ciepła nie słyszałem o tym ,i raczej w wiatraczku nie ma takiego czegoś to płyta główna steruje obrotami.
Właśnie chodzi o to, że jest coś takiego, czytałem to dziś rano na forum, ale nie mogę tego znaleźć teraz ;/
Bardzo proszę o pomoc kogoś, kto wie o co mi chodzi
Usuwa się taki mały pstryczek przy kabelkach i trzeba zrobić jakieś zwarcie.
---------- Aktualizacja posta 11:12 ---------- Czas poprzedniego posta 11:07 ----------
Właśnie chodzi o to, że jest coś takiego, czytałem to dziś rano na forum, ale nie mogę tego znaleźć teraz ;/
Bardzo proszę o pomoc kogoś, kto wie o co mi chodzi
Usuwa się taki mały pstryczek przy kabelkach i trzeba zrobić jakieś zwarcie.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.