• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Maxymalna prędkość went

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam, czy mógłby ktoś opisać dokładniej jak się robi ten trick z usunięciem tego czujnika ciepła ( takie małe coś ) i czy faktycznie po usunięciu tego wentylator kręci się dużo szybciej ?

G

Gość

Guest
Chodzi ci o wiatrak z kompa?
Słuchaj ja zauważyłem ,że wentylatory od chłodzenia procesorów z 3kablami: żótlym ,czarnym i czerwonym są duuużo ,wydajniejsze niż np wiatraczki pomocnicze z 2 kabelkami.Pewnie sam zauważyłeś ,że podczas obciążenia kompa dobiega ,z niego dzwięk przyspieszającego wentylatorka.Co do czujnika ciepła nie słyszałem o tym ,i raczej w wiatraczku nie ma takiego czegoś to płyta główna steruje obrotami.

G

Gość

Guest
Właśnie chodzi o to, że jest coś takiego, czytałem to dziś rano na forum, ale nie mogę tego znaleźć teraz ;/
Bardzo proszę o pomoc kogoś, kto wie o co mi chodzi :)
Usuwa się taki mały pstryczek przy kabelkach i trzeba zrobić jakieś zwarcie.

---------- Aktualizacja posta 11:12 ---------- Czas poprzedniego posta 11:07 ----------

Właśnie chodzi o to, że jest coś takiego, czytałem to dziś rano na forum, ale nie mogę tego znaleźć teraz ;/
Bardzo proszę o pomoc kogoś, kto wie o co mi chodzi :)
Usuwa się taki mały pstryczek przy kabelkach i trzeba zrobić jakieś zwarcie.

https://www.forum.haszysz.com/wentylator-wolno-sie-kreci-t52568p2.html tu jest link

SiePali

Well-known member
Buchów
0
Może i zwiększa się prędkość, ale wiatraczek raczej nie będzie miał takiej żywotności co przy normalnej prędkości.

G

Gość

Guest
no ok, rozumiem, ale czy mógłby ktoś jednak opisać co i jak zrobić krok po kroku ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół