akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

McKenaii Szalki Petriego

Wyszukiwarka Forumowa:

Shadowblade

Member
Buchów
7
Zostało mi się trochę Szalek Petriego zaszczepionych z odcisku McKenaii. Swoje 12 słoików na ryżu już zaszczepiłem i super się przyjęły, niektóre szalki mają fajne ryzomorfy. Do oddania za kod QR do wygenerowanej i opłaconej przesyłki, którą pójdzie szalka oraz dowolnego Blika dla chętnych za opakowanie. Warunek, to udowodnione, najlepiej na forum, sukcesy w hodowli lub chociaż zdjęcia posiadanego sprzętu(szybkowar).
20241112_13341911.jpg

Buchów
2
Aloha. z pytankiem czy te szalki do oglądania pod mikro jeszcze są dostępnę? Z chęcią bym się powymieniał na przetwory własnych rąk. od sosów piekielnych przez wędlinki do winka... zaczynam przygodę z obserwacją i szukam różnych szczepów ;) pozdro . miklosz

Shadowblade

Member
Buchów
7
Szalki jeszcze są. Trochę przesuszone bo nigdzie ich nie schowałem np do lodówki ale mogę wysłać, powinny być aktywne jak dostaną wilgoci. Mam też gotowe grzybnie, które już wyoglądałem i można sobie z nich z środka wyciąć bezpieczny kawałek do zaszczepienia nowego substratu, mogę dorzucić. Chętnie zobaczę coś nowego jeśli masz inne odmiany ;)

Buchów
2
jak na razie to ja zaczynam , a nauki kultywuje na shitakie soplówce i boczniaku. ziarno zaszczep świeżo, wiec za dwa trzy tyg mogę coś podesłąc. albo przetwory rąk włąsnych, sosidła, miesiwa, winiacze :) z chęcią bym przytulił to ziarno :)

Shadowblade

Member
Buchów
7
W porządku, w takim razie przygotuj jakąś przesyłkę do Ciebie z nadaniem w paczkomacie, wyślij QR albo dane nadania na priv i wyślę Ci grzybnię oraz jakieś szalki lepiej wyglądające :)

Buchów
2
W porządku, w takim razie przygotuj jakąś przesyłkę do Ciebie z nadaniem w paczkomacie, wyślij QR albo dane nadania na priv i wyślę Ci grzybnię oraz jakieś szalki lepiej wyglądające :)
ok, ale gdzie mam wysłać ten kod czy numer nadania? tutaj? bo jak co to nie moge jeszcze pisac wiadomośći priv :) "Jeżeli zależy ci na pisaniu prywatnych wiadomości, dostęp do nich uzyskują użytkownicy po 7 dniach od rejestracji i napisaniu 10 sensownych postów na forum." :) :) :)

Shadowblade

Member
Buchów
7
3 słoiki 500 ml, więc myślę, że w tą najmniejszą wejdzie jeśli zapakuję w folię. Jak dobijesz te 10 postów to napisz :)

Buchów
2
3 słoiki 500 ml, więc myślę, że w tą najmniejszą wejdzie jeśli zapakuję w folię. Jak dobijesz te 10 postów to napisz :)
to znaczy że wyjmiesz te ziarno ze słoika i zapakujesz w folię? to ja już dorzucę do tej większej paki, Gabaryt A – maksymalne wymiary 8 × 38 × 64 cm, maksymalna waga: 25 kg :) dobijając pozdrawiam :)

Shadowblade

Member
Buchów
7
Źle mnie zrozumiałeś, ja mam już wyjętą grzybnię ze słoika i jest ona już wyoglądana więc posłużyć może tylko jako materiał do przeniesienia grzybni na inny substrat jak byś wyciął bezpieczny/czysty kawałek z jej środka w czystych warunkach. Te co ja mam to są na ryżu i wermikulicie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół