akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Medyczna marihuana działanie w złej wierze funkcjonariuszy umorzenie z powodu niskiej szkodliwości społecznej

Wyszukiwarka Forumowa:

HoBil

New member
Buchów
0
Hej mam pewien problem po koniec poprzedniego roku, spotkała mnie bardzo nieprzyjemna sytuacja. Przyjechałem do Warszawy, w ważnej dla mnie sprawie. Jednak w trakcie tego dwudniowego wyjazdu, prawdopodobnie w wyniku stresu, trudnej sytuacji życiowej oraz nie ukrywając nadmiernego używania marihuany, dostałem psychozy. Nie wdając się w szczegóły, błąkałem się po Warszawie i zostałem zatrzymany przez policję. Miałem przy sobie medyczną marihuanę łącznie 2,33 g oraz 7,19 g w dwóch oryginalnych opakowaniach, a także receptę i fakturę zakupu. Samo zatrzymanie nie było do końca rutynowe, ponieważ policja została wezwana do jednego z hoteli. Ostatecznie trafiłem na komendę przy ulicy Wilczej. Mój stan psychiczny był wtedy bardzo zły pamiętam, że spędziłem tam około godziny lub dwóch. W tym czasie policjanci wypełniali jakieś dokumenty i podsunęli mi coś do podpisu, ale nie byłem wtedy w pełni poczytalny. Podpisałem jeden papier nie pamiętam co to było ale przypuszczam że ładnie mnie wkopali i to przyczyna kłopotów ale mogło być znacznie gorzej do rzeczy. Z komendy przewieziono mnie do aresztu w Grodzisku, a następnego dnia do Komendy Stołecznej. Tam także wypełniali jakieś dokumenty i coś podpisałem. Byłem jednak w stanie niemal całkowitej dezorientacji, co najlepiej potwierdza fakt, że z recepcji Komendy Stołecznej z której z jakiegoś powodu nie chciałem wyjść odebrała mnie karetka. Zawieziono mnie do Szpitala Nowowiejskiego, skąd ostatecznie wypisano mnie do domu. Wróciłem tam jeszcze raz tego samego wieczoru. również mnie wypuszczono. Ostatecznie, w ciągu ok. 24 godzin, trafiłem do szpitala psychiatrycznego, gdzie spędziłem 2 miesiące. Po wyjściu starałem się dojść do siebie psychicznie i, szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się już nad całą sytuacją z policją. Jednak dziś otrzymałem pismo z prokuratury. Na początku się tym nie przejąłem myślałem, że to tylko informacja o umorzeniu postępowania, bo przecież to była medyczna marihuana. Zakładałem, że sprawa zakończy się z powodu braku znamion czynu zabronionego. Tymczasem, ku mojemu zaskoczeniu, przyszło pismo o umorzeniu dochodzenia ze względu na „niską szkodliwość społeczną”. Było to dla mnie dziwne, bo byłem przekonany, że susz zostanie zbadany, a sprawa zamknięta. Poza tym, obecnie robię sobie przerwę od używek i nie zamierzałem nawet odbierać tego suszu. Teraz zastanawiam się, czy da się jeszcze cokolwiek w tej sprawie zrobić. Wiem, że w ciągu 7 dni można złożyć zażalenie. Wygląda na to, że funkcjonariusze mogli wykorzystać mój brak świadomości i podsunąć mi do podpisu celowo niekorzystne zeznania. W normalnej sytuacji być może niewiele można by zrobić, ale z uwagi na moją udokumentowaną niepoczytalność można realnie spróbować to podważyć. Chciałem też zwrócić się w tej sprawie do Rzecznika Praw Obywatelskich. Szczególnie że w czasie pobytu „na dołku” mój stan psychiczny był naprawdę fatalny, a gdy doszedłem do siebie, miałem żal, że nie trafiłem do szpitala od razu być może skróciłoby to mój późniejszy pobyt w placówce psychiatrycznej. Miałem już wcześniej styczność z policją zostałem zatrzymany, ale wtedy mnie puścili, nawet nie chcąc oglądać faktury. Było to również dość nietypowe wezwanie, co potwierdza pewną ciągłość tych zdarzeń. Uważam, że moja niepoczytalność w tamtym momencie jest raczej niepodważalna. Tamta wcześniejsza interwencja policji też nie była rutynowa; wynikała z dość dziwnego zgłoszenia, z jednej strony zabawnego, ale jednak wstydliwego, więc nie wchodzę w szczegóły.
Recepta była świeża, leki wykupione tydzień wcześniej. W opakowaniu 5-gramowym miałem 2,33 g, a w 10-gramowym 7,19 g. Mój problem polega na tym, czy istnieje realna szansa na uchylenie postanowienia i zmianę przyczyny umorzenia na „brak znamion czynu zabronionego”, szczególnie jeśli funkcjonariusze podsunęli mi do podpisu niewłaściwe zeznania podczas przeszukiwania dokumentów ze szpitala żeby móc je załączyć w zażaleniu i odwołaniu do prokuratury znalazłem też receptę i fakturę, to świadczy że w ogóle nie wzięli tego pod uwagę choć aż musieli je znaleźć przy przeszukaniu poza tym wszystko było w oryginalnych opakowaniach.
Chciałbym coś z tym zrobić. Teoretycznie może to niewiele zmienia, ale jednak jest to „warunkowe umorzenie”, a równie dobrze mogłem dziś dostać wezwanie na rozprawę. W dodatku czuję, że w tej sprawie jestem zupełnie niewinny, a nigdy nie wiadomo, kiedy w przyszłości jakaś drobna wpadka może się za mną ciągnąć a taki „ślad w papierach” może mi wtedy zaszkodzić. Poza tym niepokoi mnie to, co by było, gdyby ktoś w podobnej sytuacji miał przy sobie np. 20 g suszu na receptę. Jak myślicie jest szansa coś ugrać w prawników nie za bardzo chcę inwestować, pewnie większość weźmie 500 zł za trzaśniecie drzwiami ale wpienia mnie że policja tak naprawdę bez większego powodu, mimo mojego odklejenia byłem naprawdę grzeczny, wtrąca mnie na minę i wrabia w przestępstwo którego nie popełniłem w najgorszym momencie mojego życia zamiast pomóc i odstawić do szpitala.

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,936
Odznaki
1
Ziom, jak chcesz podważyć decyzję prokuratury i policji bez adwokata, to zapomnij o sprawie, bo jeszcze ci zmienią na rok puszki bez zawiasów jak kogoś wk***isz.
A czy i kiedy ty byłeś poczytalny lub nie i czy wiedziałeś co podpisujesz czy nie, to się powołuje biegłych, których opinię zawsze można zakwestionować i powołać kolejnych i tak można pier***ić długo.
Jak masz worek siana na zbyciu i kilka lat czasu, to możesz próbować, w przeciwnym razie odpuść.
I ku**a odstaw to zioło, bo to nichuja nie dla ciebie używka, kup se lepiej wódki czystej.

BetonowyDaniel

Nie wiem. Nie umiem. Nie znam się.
Buchów
5,123
Odznaki
11
Ty się jeszcze dziwisz? Chodzisz wy***any po stolicy z 10g jarania, trafiasz na dołek bo zabierają Cię z hotelu i co chcesz w papierach dostać? Niska/znikoma szkodliwość czynu? Do takiego stanu jaki opisujesz doprowadziłeś się sam (jak typowy ćpun) i jeszcze robisz z siebie ofiarę. Jak chcesz taniego albo darmowego prawnika to albo się z takim ożeń albo wyhoduj w rodzinie lub wsród znajomych albo szukaj darmowej pomocy gdzieś. 99% szans że powiedzą Ci żebyś spie****ał bo to gra nie warta świeczki i szkoda ich czasu za który de facto Ty nie chcesz płacić xD

Alfons

haszysta marihuanista
Buchów
498
Czemu niebiescy przyjechali do hotelu?
Co odwinełeś w poprzedniej interwencji?
Chyba nie napisałeś całej prawdy...
Jak jarasz to rób to w bezpiecznym miejscu bo robisz przypał sobie i innym.
Poza tym obudziłeś się za późno lepiej zadbaj o swoje zdrowie psychiczne.

HoBil

New member
Buchów
0
Czemu niebiescy przyjechali do hotelu?
Co odwinełeś w poprzedniej interwencji?
Chyba nie napisałeś całej prawdy...
Jak jarasz to rób to w bezpiecznym miejscu bo robisz przypał sobie i innym.
Poza tym obudziłeś się za późno lepiej zadbaj o swoje zdrowie psychiczne.
Podczas pierwszej interwencji dzwoniłem do belwederu i pytałem o kogoś, bo uwaliłem sobie, że ktoś tam na mnie czeka, potem kręciłem się po okolicy i panowie z SOPU zadzwonili, żeby mnie wylegitymować. Podczas drugiej tej feralnej pod hotelem już następnego dnia, kiedy mnie zatrzymali próbowałem wjechać na wyższe piętro w hotelu nie będąc tam zameldowanym i ochrona wezwała policję. Po wyjściu z psychiatryka odstawiłem wszelkie używki i staram pozbierać się do kupy nie chcę nawet myśleć co by było gdybym dostał wezwanie na rozprawę zamiast warunkowego umorzenia. Wiem, że w tej sprawie przydałby się adwokat lub radca prawny, ale może samemu też można spróbować sklecić jakieś zażalenie do sądu, nie minęło jeszcze 7 dni odkąd dostałem postanowienie lub złożyć wniosek do prokuratury o wznowienie postępowania z racji na zaistnienie nowych dowodów, bo moja recepta, faktura której niebiescy nie zabezpieczyli jest istotnym dowodem w sprawie a fakt, że z komendy stołecznej po zakończeniu czynności wobec mnie odebrała mnie karetka i zawiozła na konsultację psychiatryczną a w niecałe 24h po zatrzymaniu trafiłem do psychuszki w której spędziłem dwa miesiące wydaje się mocnym dowodem na to, że przez cały ten czas nie byłem osobą poczytalną a policjanci celowo działając w złej wierze skłonili mnie do podpisania niekorzystnych dla mnie zeznań.

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,936
Odznaki
1
wydaje się mocnym dowodem
No właśnie, wszystko ci się wydaje, tylko jak trafisz na sędziego starego chu*a, który ma awersję do dragów, to cię wpie****i do puchy albo na przymusowe leczenie w Tworkach i tam będziesz mógł dalej mędrkować.

zielonywtemacie420

Well-known member
Buchów
253
Stary popatrz na to w taki sposób że wszystko się już skończyło życie idzie dalej i nie wracaj do tego twoja wygrana w sądzie nie wiem czy cokolwiek by ci dała a ile se napsujesz krwi i czasu a nie daj Boże jeszcze cię wpie****a do psychiatryka

Alfons

haszysta marihuanista
Buchów
498
To forum konopne raczej nikt nie pomoże może lepiej tak jak wyżej nie rozgrzebywać sprawy żeby nie narobić smrodu ale jak chcesz.
Jeśli chodzi o porady prawne w twojej sprawie to spróbuj na Forum Prawne albo wolne konopie
Pozdro

BetonowyDaniel

Nie wiem. Nie umiem. Nie znam się.
Buchów
5,123
Odznaki
11
czas nie byłem osobą poczytalną a policjanci celowo działając w złej wierze skłonili mnie do podpisania niekorzystnych dla mnie zeznań.
xD czyli na***ałem się i komuś roz***ałem łeb i mnie powinęli bo ktoś zadzwonił ale nie byłem poczytalny bo byłem skołowany i pijany i majaczyłem ale mam rachunek za butelkę wódki którą wypiłem a której nikt nie wziął pod uwagę a po wszystkim zabrali mnie na IW a potem na odwyk. A na odwyku lekarz stwierdził, że mam problem. To znaczy, że fakt bycia pijanym czy posiadania, czy odpie****ania ma być puszczony w niepamięć?
Od***ałeś to bierz to na klatę jak facet i tyle.
Ciesz się, że wpie****u nie dostałeś.

wzgórzeskaliste

siempre peligroso
Buchów
1,142
Odznaki
7
jakbyś pojadł jakiegoś burgera w ten dzień, wrzucił coś do żołądka to może było by inaczej men:dancee:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół