akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Medyczna- Silne bóle brzucha

Wyszukiwarka Forumowa:
V

vass44

Guest
Witam wszystkie growerki oraz growerów! Słuchajcie, moja znajoma cierpi od dłuższego już czasu na potwornie silne bóle brzucha i niestety dopiero dzisiaj w nocy wpadłem na pomysł aby pomóc jej przy użyciu medycznej mj. Poprosiłem ją aby opisała mi jak sprawa wygląda i przewinęła mi to wszystko od początku (te najważniejsze rzeczy oczywiście).

"Ponad rok temu zaczęły mi się takie dziwne bóle żołądka, które nigdy mnie nie opuszczały. Ból brzucha towarzyszył mi 24 godziny na dobę, lecz często był po prostu do wytrzymania, dlatego dopiero po 4 miesiącach bólu postanowiłam iść do lekarza. Badania (gastroskopia, kolonoskopia, usg brzucha) nic nie wykazały poza nadżerką w opuszku dwunastnicy, lecz bez stanu zapalnego. Dostałam szereg leków, które po 3 miesięcznym stosowaniu nie dały żadnego rezultatu. Udałam się do innego lekarza w celu konsultacji, usłyszałam tylko, że po tych lekach nadżerka powinna zniknąć, a bóle ustąpić. Dostałam skierowanie do gastrologa, tam pani dała mi lekarstwa na zespół jelita wrażliwego, oraz stwierdziła, że na pewno mam helicobakterie, mimo, ze gastroskopia i kolonoskopia wykluczyła to. Bóle nie ustępowały, a wręcz z dnia na dzień było coraz gorzej i gorzej. Poszłam do następnego lekarza, który powiedział mi, że mam wielkie niedobory witamin z gruby "B", które odpowiedzialne są za trawienie. Brałam przez miesiąc witaminy, by uzupełnić braki. Po miesięcznym stosowaniu udało mi się zauważyć poprawę stanu zdrowia. Brzuch już nie bolał mnie cały czas. Następnym krokiem leczenia jest chlorofil, który ma za zadanie oczyścić cały organizm. Męczę się już z tym brzuchem od mniej-więcej kwietnia 2016."
I teraz moje pytanie: czy odmiana z dużą zawartością CBD by pomogła, czy może szukać pomocy w innych kannabinoidach? Plan też miałem taki by po zbiorach zrobić z suszu masełko, a z masełka ciasteczka.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Ja bym łączył wszystkie kannabinoidy, od mocnych odmian z typowo wysokim poziomem THC po odmiany z wysoką zawartością CBD. Zawsze to większe prawdopodobieństwo że pomoże.

Nasim

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Dokładnie, a tak przeciwbólowo to na pewno odmiany z największym procentem THC.

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Tylko jeśli nie będzie czuć bólu, a nie leczyć jego przyczynę to jej stan zdrowia napewno się pogorszy. MJ może być jako dodatek do leczenia, nie zastąpi go.

V

vass44

Guest
chcesz leczyc objawy a nie ich przyczyne ? niezbyt rozsadne

Nie do końca chcę leczyć przyczynę, ponieważ cały czas jest na lekach i sytuacja na chwilę obecną wygląda tak, że albo jest mega ch***wo albo nic nie boli i funkcjonuje normalnie. Mj miałaby tylko pomóc w ustąpieniu bólu, ale leki cały czas by brała.

---------- Post Zaktualizowany 12:43 ---------- Data pierwszego postu 12:40 ----------

Tylko jeśli nie będzie czuć bólu, a nie leczyć jego przyczynę to jej stan zdrowia napewno się pogorszy. MJ może być jako dodatek do leczenia, nie zastąpi go.

To sprawa oczywista. Nie miałem zamiaru mówić jej aby odłożyła leki na rzecz mj tylko w momencie kiedy pojawi się ból żeby zjadła sobie ciasteczko i chociaż nie męczyła się tak.

---------- Post Zaktualizowany 12:50 ---------- Data pierwszego postu 12:43 ----------

Ja bym łączył wszystkie kannabinoidy, od mocnych odmian z typowo wysokim poziomem THC po odmiany z wysoką zawartością CBD. Zawsze to większe prawdopodobieństwo że pomoże.

Masz na myśli np taki mix jak: odmiana x, która ma w sobie dużo thc i dużo cbd, odmiana y posiadająca mało thc i dużo cbd oraz odmiana z posiadająca dużo thc i mało cbd? :D i co przekąska to z innego kwiatu? :D

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Przepraszam źle cie zrozumiałem, myślałem że chcesz leczyć ją MJ. Jeśli ma chore jelita, to pamiętaj że po MJ jest gastrofaza. Kodeina jest dobra na ból. Poprosić lekarza.

Nasim

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Panie, a kto tu wyklucza leczenie przyczynowe?
Odnośnie leczenia objawowego, MJ na pewno nie za działa też w sposób zupełnego znieczulenia, ale znacznie ulży w cierpieniu...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół