nasiona marihuany

Mega początkujący

Wyszukiwarka Forumowa:

kapa

Member
Buchów
0
Dużo czytałem na tym forum i na innych, ale nadal mam wątpliwości oto moje pytana:
1.Swojego krzaczka chciałbym posadzić w kolumnie o wymiarach wysokość- 45cm , długość 22cm , szerokość 24 cm. Czy to sie wogóle opłaca czy lepiej zrobić jakiegoś boxa ze sklejki.
2.Boxa czymałbym w piwnicy więc ociepliłbym go styropianem czy to wystarczy aby zapewnić warunki zdatne do życia roślinkom ???
3.Moja odmiana to skunk, czy roślinka tej odmiany rośnie wysoka czy niska ??,.Podobno skunk wydziela mocny zapach czy wystarczy to że roślinki będą zamknięte w boksie żeby takiego zapachu nie było czuć w pomieszczeniu
4. Za pomoc dziękuje z góry :alien:
5. Wentylatorów używać raczej nie będe z uwagi na jeszcze niższą temperature, wrzuce do boxa butle z drożdżami(jak często czeba wymieniać taką butle) ????

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
1) moim zdaniem nie warto. roslina ze wzgledu mam mala wysokość boxa musialaby byc naginana, ale i na to nie ma miejsca. Lepiej samemu sobie cos skombinować.
2)Ocieplać nie trzeba, starczy, że dasz mocniejszą lampę - bedą mialy cieplej.
3)Skunk, nie dostał swojej nazwy ot tak. Cuchnie najmocniej ze wszystkich odmian. Będzie go czuć.
4)nie ma sprawy :p
5)Wentylacja jest potrzebna, bo bedziesz mial za gorąco w Boxie bez wentylacji, a roslinki beda wolniej rosły. Bimbrownia najlepiej jakby stała obok, a tylko wężyk dochodzi do boxa(szkoda miejsca w boxie), a co ile trzeba wymieniac to niewiem, jakoś co 3 tygnie mysle

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
kapa napisał:
1.Swojego krzaczka chciałbym posadzić w kolumnie o wymiarach wysokość- 45cm , długość 22cm , szerokość 24 cm. Czy to sie wogóle opłaca czy lepiej zrobić jakiegoś boxa ze sklejki.

troche za mała ta kolumn ana boxa...min 70cm wysokosci bys potrzebował, ale to i tak musiałbys trenowac mocno lst, fim i najlpeij scrog...

kapa napisał:
.Boxa czymałbym w piwnicy więc ociepliłbym go styropianem czy to wystarczy aby zapewnić warunki zdatne do życia roślinkom ???

zalezy jaka temp jest w piwnicy...w dzien swiatlo bedzie ogrzewało rosl...jesli w nocy temp spadnie ponizej 15st to bedziesz msuaił zamontowac jakies ogrzewanie

kapa napisał:
Moja odmiana to skunk, czy roślinka tej odmiany rośnie wysoka czy niska ??,.Podobno skunk wydziela mocny zapach czy wystarczy to że roślinki będą zamknięte w boksie żeby takiego zapachu nie było czuć w pomieszczeniu

jesli ja bedizesz trenował to moze i miec 40cm...zapach bedzie sie roznosił owszem na całe pomieszczenie obojetnie jak jest duze...jesli nie bedziesz mial szczelnych drzwi w piwnicy to zpach prawdopodobnie rozniesie sie na cała piwnice...

kapa napisał:
Wentylatorów używać raczej nie będe z uwagi na jeszcze niższą temperature, wrzuce do boxa butle z drożdżami(jak często czeba wymieniać taką butle) ????

po oswietleniu wentylacja jest najwazniejszym elementem...rosliny potrzebuja went do prawidłowego rozwoju...bez wentylacji rosl moze nawet uschnac w pierwszych tyg zycia...co do co2 to polecam tapsy z cannabis.fr.pl po 2zl tabl na 100l starcza...i zraszac woda gazowana co jakis czas
peace

[ Dodano: 2005-12-23, 15:59 ]
no dobra orzi byłes pierwszy :lol:

kapa

Member
Buchów
0
koyot napisał:
jesli ja bedizesz trenował to moze i miec 40cm...zapach bedzie sie roznosił owszem na całe pomieszczenie obojetnie jak jest duze...jesli nie bedziesz mial szczelnych drzwi w piwnicy to zpach prawdopodobnie rozniesie sie na cała piwnice...
No to żeście mnie troche zniechęcili, jeżeli naprawde takie coś (zapach) rozniesie się na całą piwnice, (a wątpie żeby sąsiedzi nie mieli węchu), to nici z planów. Wentylatorki załatwie z kompa (wentylatorki musza być 2 czy wystarczy 1???), boxa też zrobie większego i jeszcze jedno pytanko :
Co będzie lepsze w moim boxie do odbijania światła biała farba czy folia aluminiowa ???? :?:

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
akurat skunk jest najwiekszym smierdzielem...

<grapefruit na piwnice bym polecił...pachnie jak mocz kota :lol: ...tzn jak sie skupic to sie bedzie czuc grejfrut...ale na pierwszy rzut nosem to mi wali na własnie namocz kota... :lol: >

lepiej odbija biały kolor niz folia aluminiowa...

[ Dodano: 2005-12-23, 18:10 ]
zelezy od wielkosci boxa ile wentylatorkow bedziesz potrzebował...powyzej 0,3m2 mysle ze dwa musza byc jak nic...

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
mozesz pomyslec nad jonizatorem powietrza... ale ja osobiscie mam okrojone doswiadczenia w tej kwestii.
Z tym zapachem przewaznie jest najwiekrzy problem :/
Powodzenia

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
niedlugo bede mogl cos powiedziec o jonizatorach, bo musze kupić sobie taki, bo inaczej nie moga moje malutkie przejsc na Flo, bo i tak juz w całej piwnicy waly, a mam Blue Mystic, o słabym zapachu :D. Jak dobrze pójdzie, bede miał już po sylwestrze jonizator, taki z allegro za 74 ziko. Mysle, że będzie dobry.

A do zapachów, można zrobić jeszcze filtr węglowy - spotkalem się z takim czymś kiedyś w necie. Zrobiłbym sobie taki ale nie mam miejsca w piwnicy : :|

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
na bazie aktywnego węgla nie?
Jak bedziesz mial ten jonizator to pisz odrazu co i jak :p bo ja tez sie przymierzam do nabycia takiego cacka, ale najwczesniej pewnie za miesiac.
Pozdro

kapa

Member
Buchów
0
Wszystko fajnie jonizator, wiatraczki, ale to też wytwarza jakiś dźwięk. MOże wiecie co zrobić aby wiatraczki od kompa mniejszy hałas robiły ???. A jonizatorek powietrza znalezłem jakiś stary na chacie może sie nada

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Na allegro sprzedaja za 7zl wiatraczki ktore za za***iscie ciche.

PS. Jonizatory pozeraja mnostwo pradu :p A te ktore maja 600W nei nadadza sie trzeba mocniejszego.

S

superadamcio

Guest
zapachy idzie dobrze maskować innymi roślinami,z których sie robi perfumy lub olejki eteryczne wydzielają duzo zapachu co niektóre,ale zeby zlikwidować całkowićie jest zawsze problem :roll:

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Jonizatory pozeraja mnostwo pradu Razz A te ktore maja 600W nei nadadza sie trzeba mocniejszego.

nie wiem gdzie żeś to wynalazł, ale niewiem jak wieeelki musiałby być ten jonizator, bo te z allegro: Pobór prądu 0,2W :p

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
HEHE no własnie :p ja mam jonizator w domu pytalem sie ojca czy duzo zżera a mówi ze mało :D

S

superadamcio

Guest
nie no 600 w to jest przesada nikt by na prąd nie zarobił :mrgreen:

M

MILKA

Guest
jonizator to jest dobra rzecz!!! musi byś tak jak chodujesz w domu tak jak ja chowam przed mamuśką!!! to bede musiał go zakupić !!!troszke powalajaca cena!!! a co do boxsa to ja właśnie mam tylko że troszke miejszy!!! niż pisałem 40 35 75 ale ładnie wygląda jeszcze go dostrajam a teraz roślinki roską w mini boxsie z obudowy od kompai ładnie się rozwijają!!!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół