Meskalina

• Autor wątku naturaHigh
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
N

naturaHigh

Guest
Moskalina czy jakos tak bral to juz ktos????jaka bania jest po tym??????gdzie to mozna dostac bo szukam szukam i nic

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
MESKALINA.

Bania-halucynacje. Meskalinę zawierają m.in. kaktusy peyote (pejotl). W Polsce ciężko dostępna. Trzeba sprowadzać z zagranicy. Możesz kupić susz ze skórki kaktusa (ok 100zł za 25g za granicą) lub nasiona i uprawiać na parapecia kaktusa przez 3 lata :D

N

naturaHigh

Guest
a w polsce da rade takie pestki kupic,gdzie i za ile??????????i czy oplaca sie to hcodowac???mam smaki na ten specyfik :joker:

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
raczej oszustwo.
Czy ja wiem.A zresztą dla autora tego tematu to pewnie i tak bez różnicy,bo on chce muskaline czy cuś. :pr:

J

Jazzmad

Guest
hehe
a kaktus taki w PL wychodowany sie do niczego nie nadaje ....... ma za duzo substancji trujacych silnych alkaloidow... nie radze go tu chodowac

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jazzmad napisał:
ma za duzo substancji trujacych silnych alkaloidow

Gówno ma, skąd się tego dowiedziałeś ? Nie ma meskaliny i tyle.

lufas

Well-known member
Buchów
0
Pejotl (lophophora wiliamsi) uprawiany w Polsce ma trujące alkaloidy a meskaliny 0 poza tym pejotl trzeba uprawiać około 30 lat.
To juz lepiej trichocereusa też ma meskalinę i da rady w Polsce. A sadzonek/pestek można poszukać w internetowych sklepach florystycznych. jest nawet taki z kaktusami.
Trichocereus Panchanoi czy jakoś tak.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
lufas napisał:

3, po 3 latach ma już odpowiednio dużo meskalu.

lufas napisał:
Pejotl (lophophora wiliamsi) uprawiany w Polsce ma trujące alkaloidy a meskaliny 0

ma meskalinę, w trochę mniejszej ilości niż np w meksyku, bo Polska to nie idealne warunki, ale ma.

lufas napisał:
Trichocereus Panchanoi czy jakoś tak.

Trichocereus pachanoi, inaczej San Pedro

G

Giet

Guest
San pedro nie wytwarza meskaliny w procesie wzrostu tylko w odpowiedzi na warunki jakie na niego działają ( susza ) . Aby kaktus miał dużo meskaliny musisz zrobić mu coś takiego : podlać obficie woda z nawozem do kaktusów , i pozwolić ziemi wysychać przez 3 tygodnie bez nawet kropelki wody , po czym podlewasz dosłownie symbolicznie czystą wodą i znowu post od wody tylko że teraz minimum 10 tygodni . Jeżeli powyższą czynność przeprowadzisz 2-3 razy w życiu kaktusa i jest on odpowiednio duży na np. jedną czy dwie porcje to możesz szamać , smacznego. :thumright:

E

Extazjusz

Guest
ja prawie wogole nie podlewam, a przynajmniej bardzo rzadko...
moje kaktuski to trichocereus pachanoi(san pedro) i t. peruvianus.
probowalem meskaliny 2 razy--- pierwszy to kawaleczk mojego peruvianusa--- dlugogotowany z cytryna jak przykazane---a drugi troszke wieksza ilosc niz poprzednio ale tez minimalna (peruvianus kumpla) ----musze przyznac ze nawet te rosnace na oknie mają w sobie moc...
dzialanie poczulem wyraznie za drugim razem---na poczatku pobudzenie a pozniej podobnie jak po grzybach tylko bardziej dynamicznie...bardziej w strone kwasową chociaz kwasow nigdy nie jadlem wiec nie moge tego tak porownac...

[ Dodano: Pią 11 Maj, 2007 22:36 ]

[ Dodano: Pią 11 Maj, 2007 22:39 ]
T.peruvianus, uciety z góry w celu rozmnożenia (widac malego kaktuska, wyrastajacego z duzego :) )

[ Dodano: Pią 11 Maj, 2007 22:42 ]

[ Dodano: Pią 11 Maj, 2007 22:45 ]
zna sie ktos na kaktusach ?? zdjecia byly robione we wrzesniu 2006-- maly peruvianus troche podrósł, chcialbym go ukorzenic tylko nie bardzo wiem jak--z tego co slyszalem to trzeba go polozyc w suchym miejscu a on sam pusci korzen...ale ta informacja dotyczyla zimy i nie wiem czy teraz tez moge to samo zrobic

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
odrywasz, podsuszasz (miejsce oderwania możesz posypać węglem drzewnym lub cynamonem - dezynfekują), niech poleży ze 2 tyg. aż ranka zaschnie, potem wkładasz do ziemi, korzeń już puści do gleby.

E

Extazjusz

Guest
dziekówa za pomoc, a jak to jest z trzymaniem malutkiego ukorzenionego juz kaktusiora w boxie?? zastanawiam sie nad taką opcją.

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
15
lubo napisał:
odrywasz, podsuszasz (miejsce oderwania możesz posypać węglem drzewnym lub cynamonem - dezynfekują), niech poleży ze 2 tyg. aż ranka zaschnie, potem wkładasz do ziemi, korzeń już puści do gleby.
Zapomniałeś dodać, że po posadzeniu do gleby nie należy podlewać przez 1-2 tygodnie.

natszakowski, gdzie można dostać San Pedro?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół