akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Meskalina

• Autor wątku naturaHigh
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
natszakowski, może masz możliwość ukorzenienia większej liczby kaktusików i pozbycia się kilku?

E

Extazjusz

Guest
kostek napisał:
gdzie można dostać San Pedro?

jezeli chodzi o kupno, to w polsce najwiekszymi pasjonatami kaktusow i innych sukulentow sa panstwo Andrzej i Łucja Hinz. Jednak na jakims forum, ktos kiedys pisal, ze ich kaktusy nie sa psychoaktywne, a mają wiele odmian do wyboru. http://www.kaktusy.interkar.pl/

jezeli chodzi o zamawianie z innych krajow to :
nasionka mozna tanio kupic w holenderskim sklepie http://www.magic-plants.com
(kumpel zamawial z niego inne nasionka i doszly cale )

http://www.amazing-nature.com tutaj mozna kupic zywego kaktuska. Nie zamawialem stąd ale slyszalem pozytywne opinie na temat sklepu.

moim zdaniem najlepiej jak ma sie kogos znajomego w jednym pobliskich krajow, nie koniecznie musi to byc holandia ale np.niemcy, szwajcaria, austria itd. tam w wiekszych miastach az roi sie od headshopow i innych zakreconych sklepow.

ja obydwa swoje kaktusiory dostalem w prezencie - san pedro od polskiego hodowcy- z tym ze przestal sie tym tematem zajmowac (przerzucil sie na terrarystyke) - zostaly mu dwa polmetrowe san pedrosy ale nie chial ich sprzedac.
Peruvianusa natomiast, ktory jak wynika z literatury posiada duzo wiecej meskalu niz t.pachanoi dostalem w prezencie podczas pobytu w austrii. W samym Wiedniu znalazlem chyba z 7 dziwacznych sklepow gdzie mozna kupic nawet 1,5 metrowe kaktusy.

Shadow napisał:
może masz możliwość ukorzenienia większej liczby kaktusików i pozbycia się kilku?

mam tylko te 2 z czego san pedro jest jeszcze chyba za maly na taki zabieg, ale jak oderwe i ukorzenie tego jednego peruvianuska- napewno powtórze tę czynność- tylko nie wiem wlasnie dlaczego wyrósł tylko jeden, spodziewalem się kilku..

Dr.Gonzo

Well-known member
Buchów
1
natszakowski napisał:
polsce najwiekszymi pasjonatami kaktusow i innych sukulentow sa panstwo Andrzej i Łucja Hinz. Jednak na jakims forum, ktos kiedys pisal, ze ich kaktusy nie sa psychoaktywne

Są troche za młode żeby wytworzyć meskaline, ale jak sie je podchoduje to będą klepać. Sam od nich zakupiłem kiedyś peyota, dotarł cały i rósł bez problemów.

http://www.magicznyogrod.pl/ tu też mozna kupić te kaktusy ale nie wiem jak z przesyłką

E

Extazjusz

Guest
Dr.Gonzo napisał:
jak sie je podchoduje to będą klepać

konsumowales tego peyotla od Hinzow?? jezeli tak, to po jakim czasie nabral mocy??
zakupilbym sobie lophophorki, tak zeby rosly, na starosc moze sie skusze :)
...chyba ze do tego czasu w tym kraju nawet posiadanie kaktusow stanie sie nielegalne :pl:

Dr.Gonzo

Well-known member
Buchów
1
natszakowski napisał:
konsumowales tego peyotla od Hinzow??

Nietety nie, poszedł na prezent i nie wiem co sie z nim teraz dzieje. Radził bym Ci zamówić raczej san pedro, podobno szybciej jest gotów do konsumpcji.

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Hm... moje kaktusiki zakupiłem od jakiegoś kolesia z allegro jakiś rok temu, gdy do mnie doszły mówił że idzie im 5 rok czyli teraz moim idzie 6... Zastanawiałem się nad spaleniem peyotla kiedyś czytałem, że to jedna z form przyjęcia meskaliny, nawet na neurogroove ktoś palił... ale nie sprawdzałem tego.

[ Dodano: Nie 13 Maj, 2007 13:34 ]
Miałem również trzy 7 letnie trzymane pod HPSami 800watt kilka upraw gdy jeszcze qmpel uprawiał konopie. Ale zostały mi tylko te.

Dr.Gonzo

Well-known member
Buchów
1
kaczor20 napisał:
Zastanawiałem się nad spaleniem peyotla kiedyś czytałem, że to jedna z form przyjęcia meskaliny, nawet na neurogroove ktoś palił... ale nie sprawdzałem tego.

Też gdzieś coś takiego czytałem, ale to raczej ściema, nie wiem w jaki sposób meskalina miała by zadziałać po spaleniu. Gdzie indziej czytałem że trzeba w ch** trzeba kego spalić żeby zadziałało, więc lepsze są chyba metody tradycyjne.

E

Extazjusz

Guest
można jeszcze wyekstrahowac meskalinke z kaktusow, lub ją chemicznie zsyntezowac - probowal ktos moze tych metod??

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Czy sądzicie ze peyotle na powyższym zdjęciu nadają się do konsumpcji??

y00gass

Well-known member
Buchów
0
kaczor20 napisał:
Czy sądzicie ze peyotle na powyższym zdjęciu nadają się do konsumpcji??
według mnie jeszcze za młodziutkie!
kaczor20 napisał:
Miałem również trzy 7 letnie trzymane pod HPSami 800watt kilka upraw gdy jeszcze qmpel uprawiał konopie. Ale zostały mi tylko te.
jakie warunki im stworzyłes?(jaka temp i wilgotność) widać było jaki kolwiek wzrost pod hps-ami?

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Wręcz przeciwnie zamiast rosnąć w górę rozpłaszczały się, robił się twardsze...

Qrde mam chęć stestować jednego z moich peyotli qrde wkoncu 6 lat mają, slyszalem ze niepodlewanie przez 2 miechy zaczyna pobudzac kaktusy(dopiero od ktoregos roku życia chyba minimum 5) do wydzielania meskaliny...

FruToS

Well-known member
Weteran
Buchów
0
moze mi kts opisac dokladnie jak przyzadzic takiego kaktusa bo wydaje mi sie ze mam takiego w domu tylko nie wiem jak go przyzadzic

E

Extazjusz

Guest
FruToS napisał:
jak przyzadzic takiego kaktusa

kaktusa tnie sie na kawaleczki, wrzuca do garnka z wodą i kilkoma cytrynami po czym najlepiej zostawic na noc....nastepnego dnia calosc gotowac okolo 6-7 godzin, przefiltrowac i wypic -najlepiej na 2 rzy bo smak nie nlezy do przyjemnych...

jezeli chodzi o dawkowanie to ciezko okreslic jaka jest moc poszczegolnych kaktusow-zalezy od tego, jakie warunki mialy zapewnione...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół