akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Meskalina

• Autor wątku naturaHigh
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:

Dr.Gonzo

Well-known member
Buchów
1
Mi się wydaje że wystarczy pokroić, ususzyć i zjeść. W jakimś niemieckim lub holenderskim smartshopie znalazłem suszone kawałki kaktusa, gotowe do spożycia.

E

Extazjusz

Guest
Dr.Gonzo napisał:
wystarczy pokroić, ususzyć i zjeść.

moze by sie dalo, ale kaktusy ze wzgledu na swoj ekstremlnie gorzki smak gotuje sie z cytrynką- duzo latwiej wypic szklanke czegos niedobrego niz pogryzc i zjesc kawał kaktusa... z tego co wiem to nalezy tez wyciąc ze srodka ten jasny miąższ--meskalina gromadzi sie tuż pod skórą i w samej skórze. oczywiscie ciernie rowniez nalezy odciąc.

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
natszakowski napisał:
oczywiscie ciernie rowniez nalezy odciąc.
:sunny: :sunny: :thumleft:

Na hypku ludzie palili kaktusy...

FruToS

Well-known member
Weteran
Buchów
0
daje foty tych kaktusow zobaczcie czy to sa te

Dr.Gonzo

Well-known member
Buchów
1
Cuż FruToS, peyoty to to nie są na pewno, może san pedro (Trichocereus pachanoi) ale meskaline można zrobić z wielu kaktusów więc możesz sprubować.

FruToS

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mam w domu mnustwo kaktosow tylko nie wiem ktore maja meskaline jesli mozecie dac jakies foty kaktosow ktore zawieraja kesxkaline to sprawdze

[ Dodano: Pon 28 Maj, 2007 19:22 ]

wszystkie kaktusy jakie mam w chacie powiedzcie mi z ktorego mozna wyciagnac meskaline

[ Dodano: Wto 29 Maj, 2007 17:31 ]
wiec jak znawcy kaktusow posiadam jakiegos kaktusa ktory ***ie w banie ?

Matrio

Well-known member
Buchów
0
mialem/mam prawie wszystkie kaktusy jakie ty masz procz 'czapki biskupa'.

San Pedro wygląda tak:

257.jpg

ten co dales wczesniej fotki b.szybko rosnie, kupilem takie za 5zł i jest teraz 4x wiekszy niz gdy go kupywalem. San Pedro jest 'troszke' podobny.

258.jpg

Lophophora Williamsi, Trichocereus Pachanoi, Trichocereus Peruvianus, Ariocarpus Retusus

tu masz 4 aktywne kaktusy + ich zdjecia

T

telemach

Guest
bede mial 8letniego peyotla,
ile z niego mam ususzyc i zjesc na raz?

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Myślę, że to dobra oferta

darekotfusz

Well-known member
Buchów
0
dodam bo nikt w tym wątku nie napisał że peyotla można zaszczepiać na tzw. podkładkach. Całość wygląda tak że odcinamy czubek kaktusa np. peruvianusa i na nim zaszczepiamy peyotla co kilkukrotnie przyśpiesza jego wzrost. Ja też mam jakiegoś kaktusa ale nie wiem co to jest u dziadka osiągnoł on ponad 2 metry, wrzuce fotkę swojej szczepki niebawem to mam nadzieję że pomożecie jest trochę jak peruvianus chyba.

RussianFarmer

Well-known member
Buchów
5
ja juz dawno myslalem o tych kaktusach wrzucił bym do boxa pod hps przy okazji gdzies w rogu musiały by ich z 8 byc bo zanim urosnie to masakra .uprawiam hobbysticznie kaktusy i kur***ko wolno rosna na parapetach.latem mozna by je na łące trzymac albo w foliaku.pare małych kaktusow trzymalem w boxie 3 tyg i powiem wam ze rosły duzo szybciej wyciagajac sie w kierunku lampy.

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Lophophora williamsii od nasionka kupionego na
ale drogo,ma jakieś 3 miechy z 20 nasion wyrósł tyko ten jeden,coś musiałem pokiełbasić
normal_PICT0011%7E0.JPG
[/url][/IMG]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół