akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Metahalogen 150W

Wyszukiwarka Forumowa:

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
Siemka, mam metahalogen 150W, powiedzcie mi czy nadaje się on na boxa? :zjarany:

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
A wystarczyło trochę poszukać, zamiast zakładać nowy wątek...
Tak, nadaje się.
To chyba najlepsze oświetlenie (może oprócz LED-ów - na tym się nie znam) na wega. Od biedy da radę pociągnąć pod tym całą uprawę, ale lepiej zainwestować 30 zł w żarówkę HPS i po przełączeniu 12/12 zmienić żarówkę (samą, bo cały układ zapłonowy jest identyczny).

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
tak wiem , ale skoro się nadaje to niech zostanie , do boxa potrzebuje 15000lm a on daje 21000 więc myśle że starczy .

---------- Aktualizacja posta 15:38 ---------- Czas poprzedniego posta 15:34 ----------

Napisałeś że to najlepsze oświetlenie na wega,więc po co mam zmieniać na hps ?mógłbym dopiero kiedy zacznie kwitnieć nie ?

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
tak wiem , ale skoro się nadaje to niech zostanie , do boxa potrzebuje 15000lm a on daje 21000 więc myśle że starczy .
Weg trwa 3-4 tyg. Uzbieraj w tym czasie te 30 zł (to przecież nie majątek) i zamów żarówkę. W tym czasie roślinki niech sobie elegancko rosną pod tym MH. Wymiana żarówki jest banalnie prosta, a jak dasz HPS-a na flo (po tych 3 czy 4 tyg. wega) to zobaczysz, że ci się to opłaci.
A z tymi lumenami coś chyba namieszałeś... HPS 150W daje bodajże coś koło 15 tys. lm, a MH 150W chyba niewiele mniej.

Napisałeś że to najlepsze oświetlenie na wega,więc po co mam zmieniać na hps ?mógłbym dopiero kiedy zacznie kwitnieć nie ?
Dokładnie o tym piszę. Na początku MH (na weg) potem na flo HPS. I będzie idealnie :)

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
Ok, zrobie tak , kumpel ma na sprzedaż HPS 150W za 50zł , chyba nie zbyt sie opłaca nie? postawiłbm ci bucha lecz nie wiem jak :p

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
kumpel ma na sprzedaż HPS 150W
Cały HPS czy sama żarówka?
Jak cały i w dobrym stanie - to jest bardzo dobra ceny, ja bym brał.
Jeżeli sama żarówka to sie nie opłaca, bo nowa kosztuje ok. 30 zł.

A co do buchów - stawiać można dopiero po napisaniu 50 postów na forum. Wtedy pojawia się opcja "buch". Z tym, że jest ich ograniczona ilość, szybko się kończą ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół