- Buchów
- 0
Siema, postanowiłem zrobić fotorelację moich roślinek, które w tym momencie mają ok. 2 tygodnie. Są strasznie małe, przesadziłem je niestety późno bo dopiero jakieś 2 dni temu i były do tej pory ''tylko'' pod specjalną lampką do roślin 60w ale wczoraj zmieniłem już na MH 150W, troche mnie martwi to czy odbiją, bo do tej pory w ogóle nawet nie puściły bocznych odrostów a co za tym idzie nie krzaczyły się, nie wiem czy to była wina światła (raczej nie bo 60w chyba by wystarczyło dla takich małych roślinek) czy malutkich doniczek, no ale te dwa czynniki już poprawiłem. Kolejna sprawa to wilgotność, mam 30% w boxie ale postaram się ją podnieść ostro w górę jakimiś domowymi sposobami, bo na nawilżacz nie ma miejsca w boxie (rady mile widzane)
Doniczki mają około 2x7L i 3L.
Ziemia jakaś zwykła, ogrodowa.
Mam miernik pH do wody.
Mam też Guano, jeszcze nie sypałem ale teraz myślę, że powinienem bo przy przesadzaniu przekonałem się na własne oczy, że te roślinki za***iście poszły w korzenie... więc może są już głodne tym bardziej, że w ziemi raczej nic nie było.
Kilka fot jak to wygląda-
PS ziemi nie żałuję i dosypię, he he a keramzyt się skończył
Mimo, że jest to nowe konto to nie jest to moja pierwsza uprawa ale wiadomo, że nie wiem też wszystkiego. Mile widziane jakiekolwiek rady, sugestie, opinie, oceny. Cokolwiek co może mi pomóc. Dzięki i z fartem! <wodna>
Doniczki mają około 2x7L i 3L.
Ziemia jakaś zwykła, ogrodowa.
Mam miernik pH do wody.
Mam też Guano, jeszcze nie sypałem ale teraz myślę, że powinienem bo przy przesadzaniu przekonałem się na własne oczy, że te roślinki za***iście poszły w korzenie... więc może są już głodne tym bardziej, że w ziemi raczej nic nie było.
Kilka fot jak to wygląda-
PS ziemi nie żałuję i dosypię, he he a keramzyt się skończył
Mimo, że jest to nowe konto to nie jest to moja pierwsza uprawa ale wiadomo, że nie wiem też wszystkiego. Mile widziane jakiekolwiek rady, sugestie, opinie, oceny. Cokolwiek co może mi pomóc. Dzięki i z fartem! <wodna>