• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

MH/HPS 3x No Name

Wyszukiwarka Forumowa:

Pain

Active member
Buchów
0
Siema, postanowiłem zrobić fotorelację moich roślinek, które w tym momencie mają ok. 2 tygodnie. Są strasznie małe, przesadziłem je niestety późno bo dopiero jakieś 2 dni temu i były do tej pory ''tylko'' pod specjalną lampką do roślin 60w ale wczoraj zmieniłem już na MH 150W, troche mnie martwi to czy odbiją, bo do tej pory w ogóle nawet nie puściły bocznych odrostów a co za tym idzie nie krzaczyły się, nie wiem czy to była wina światła (raczej nie bo 60w chyba by wystarczyło dla takich małych roślinek) czy malutkich doniczek, no ale te dwa czynniki już poprawiłem. Kolejna sprawa to wilgotność, mam 30% w boxie ale postaram się ją podnieść ostro w górę jakimiś domowymi sposobami, bo na nawilżacz nie ma miejsca w boxie (rady mile widzane)
Doniczki mają około 2x7L i 3L.
Ziemia jakaś zwykła, ogrodowa.
Mam miernik pH do wody.
Mam też Guano, jeszcze nie sypałem ale teraz myślę, że powinienem bo przy przesadzaniu przekonałem się na własne oczy, że te roślinki za***iście poszły w korzenie... więc może są już głodne tym bardziej, że w ziemi raczej nic nie było.

Kilka fot jak to wygląda-

PS ziemi nie żałuję i dosypię, he he a keramzyt się skończył

Mimo, że jest to nowe konto to nie jest to moja pierwsza uprawa ale wiadomo, że nie wiem też wszystkiego. Mile widziane jakiekolwiek rady, sugestie, opinie, oceny. Cokolwiek co może mi pomóc. Dzięki i z fartem! <wodna>

how high

Well-known member
Buchów
0
no witam witam podaj jeszcze jaka masz temp. i wilg. jedna rada postaraj sie o wieksze doniczki. Pozdro przynajmienij 6L

Pain

Active member
Buchów
0
no witam witam podaj jeszcze jaka masz temp. i wilg. jedna rada postaraj sie o wieksze doniczki. Pozdro przynajmienij 6L

Pisałem o wilgotności, temperatura około 30 w dzień. Wiem o doniczkach, ale wyraźnie widać, że większych tam nie zmieszczę żeby weszły 3, poza tym - nie wiem ile i czy w ogóle będą z tego damki - w razie czego i tak męskie krzaki wy***ie i w zależności od tego ile zostanie dam tak duże doniczki jakie wejdą.

PS sory za źle nazwany temat, nie widzę nigdzie opcji żeby to edytować

Ostatnia edycja:

how high

Well-known member
Buchów
0
to gitara zasiadam i osperwoje twoje kroki. Z FARTEM :)

grassek

Member
Buchów
0
MH

siemka

mialem ten sam problem roslinki mialy 10 dni dzis juz 14 i tez nie widzialem zeby cos tam roslo lampe mam 250 MH i wydaje mi sie ze roslinka idzie w korzenie teraz ty napisales ze przy przesadzaniu ukorzeniona byla bardzo wiec juz sie tak nie martwie :bongo4:kumpel mi doradzil zeby dal dolomitu i popryskal asahi i powiem ci ze po dodaniu dolomitu dalem go z woda i spryskaniu asahi to tak poszly pomidorki ze przesada wiec radze ci tak zrobic i zobaczyc co bedzie wogole troche mnie ta pogoda wk***ia bo za goraco jest w dzien raz mialem 40 stopni(60 wilgotnosc) w namiocie heh to troche duzo ph sprawdzaj powinno byc kolo 6,5 7 jak sie nie myle

pozdro

Pain

Active member
Buchów
0
siemka

mialem ten sam problem roslinki mialy 10 dni dzis juz 14 i tez nie widzialem zeby cos tam roslo lampe mam 250 MH i wydaje mi sie ze roslinka idzie w korzenie teraz ty napisales ze przy przesadzaniu ukorzeniona byla bardzo wiec juz sie tak nie martwie :bongo4:kumpel mi doradzil zeby dal dolomitu i popryskal asahi i powiem ci ze po dodaniu dolomitu dalem go z woda i spryskaniu asahi to tak poszly pomidorki ze przesada wiec radze ci tak zrobic i zobaczyc co bedzie wogole troche mnie ta pogoda wk***ia bo za goraco jest w dzien raz mialem 40 stopni(60 wilgotnosc) w namiocie heh to troche duzo ph sprawdzaj powinno byc kolo 6,5 7 jak sie nie myle

pozdro

Niestety tu gdzie mieszkam nie ma dostępu do asahi sl, już dawno bym kupił. Znacie może jakieś podobne specyfiki, dostępne za granicą?
Dolomit jest chyba po to żeby ustabilizować pH a ja mam miernik do wody więc jest to raczej zbędne bo dbam o to, żeby woda miała pH w granicach 6.
Pozdro

---------- Aktualizacja posta 09-08-2012 13:05 ---------- Czas poprzedniego posta 07-08-2012 11:33 ----------

Jeszcze poczekam żeby minimalnie podrosły i zaczynam LST

Warunki:

Rośliny

trochę za nisko lampę miałem i liście się zawinęły do góry, ale nic nie popaliło

Pain

Active member
Buchów
0
Mineło 10 dni od ostatniej aktualizacji a dziewczyny wcale dużo nie poszły do przodu prawdopodobnie przez problemy z pH.... Dopiero wczoraj podsypałem dolomitem w proporcji łyżeczka (15ml) na 2 litry, mam nadzieje, że to pomoże bo kiepsko to wygląda, na dodatek jeszcze te brak krzaczenia się mimo dobrego oświetlenia.... Czy to może być spowodowane za wysokim pH czyli tak na prawdę niedoborem makroelementów jeśli chodzi o krzaczenie się a raczej jego brak?

Wilgotność jest w granicach 40-70%, temperatura nie spada poniżej 23 i nie przekracza 32 stopni.

Chciałem już przestawiać na 12/12 ale przez to wszystko będę zmuszony chyba jeszcze trochę poczekać, żeby zebrać z tego jako taki plon a przecież nawet nie wiadomo czy z tego w ogóle jakaś damka będzie....
Co robić?!

Kilka fot z wczoraj, akurat były podlewane większą niż zwykle ilością wody żeby dolomit mógł dobrze wsiąknąć dlatego liście takie smutne:

PS co jaki czas trzeba podsypać dolomitu?

Pozdrawiam czytających i pomgających <shiza>

Ciapovski

Well-known member
Buchów
0
z przełączeniem na 12/12 daj sobie jeszcze ze 2tyg, ogólnie mógłbyś dać niżej lampy na ile to tylko możliwe i poprawić LST jeśli już je zacząłeś ;)

Dolomitem nie trzeba sypać regularnie, jeśli wiesz już że masz problemy z ph to dbaj o to aby woda miała odpowiednie ph czysta jak i z nawozami ;) dolomitu dawaj tylko jeśli będzie potrzeba i możesz go dawać śmiało więcej na te 2L wody ;)

Pain

Active member
Buchów
0
z przełączeniem na 12/12 daj sobie jeszcze ze 2tyg, ogólnie mógłbyś dać niżej lampy na ile to tylko możliwe i poprawić LST jeśli już je zacząłeś ;)

Dolomitem nie trzeba sypać regularnie, jeśli wiesz już że masz problemy z ph to dbaj o to aby woda miała odpowiednie ph czysta jak i z nawozami ;) dolomitu dawaj tylko jeśli będzie potrzeba i możesz go dawać śmiało więcej na te 2L wody ;)

LST poprawię jak tylko rośliny nieco przyschną (a raczej ziemia) i będą bardziej ''giętkie''
Lampa jest tak nisko jak się da i tak wiatrak na nią nawala non stop a niestety nie mogę zejść nawet poniżej 20cm do roślin....
Dzięki za radę z dolomitem, niestety z***ałem wczoraj miernik pH do wody i nie mam teraz nawet jak tego sprawdzać więc będę musiał na oko dosypywać kwasek cytrynowy dopóki nie zdobędę nowego.... Z doświadczenia już wiem, że nie trzeba go dużo ale wiadomo, że na oko to nie to samo....
A te 15ml dolomitu to na 2 litry ale ziemi nie wody, tak przeczytałem bodajże na wiki.haszysz (łyżeczka na 2 litry ziemi, łyżeczka = 15ml)
Pozdro!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół