nasiona marihuany

[MH/HPS 400/600W] [1.4m2] 1xAK47 1xC+ 1xKK 1xSLH 3xSS 1xWWxBB 1xNN

Wyszukiwarka Forumowa:

Żozef

Member
Buchów
0
Witam Wszystkich w moim growlogu. Będzie to moja pierwsza fotorelacja więc proszę o wyrozumiałość.

Setup:

Namiot: 120x120x200
Oświetlenie: weg MH 400W, flo HPS 600W + 400W
Wentylacja: TD Silent 350 + Prima Klima 220/360 + filtr węglowy
Nawilżacz powietrza

Donice 11L
Ziemia Canna Professional
Nawozy: Biovega, Bioflores i Bioboost od Canny
Do sprawdzania pH pożywki używam Suboty SB 51 i pH-metru w płynie.

Parametry w boxie:
temperatura i wilgotność w dzień: 27-30 stopni, 65/75% wilg.
w nocy: 20-25 stopni, 80/90% wilg.

W namiocie znajduje się 9 plantów, są to:
1 AK47
1 Critical +
1 King's Kush
1 Super Lemon Haze
3 Super Skunk
1 White Widow x Big Bud
1 No Name

Możliwe, że dołączy jeden klon SLH ale to się okaże.

Ogólnie wszystko ruszyło 29.06, No Name i SLH mają dłuższego wega od pozostałych roślin ale dokładnie nie wiem ile..Wątek zaczynam tu gdyż dziś zmieniłem cykl naświetlania z 12/1 na 12/12. Slh i no name już się określiły jakiś czas temu i są fem. Rośliny są jakieś 5/6 dni do tyłu bo pomyliłem pH- i dałem na flo. Troszkę dostały plamek na liściach ale wygląda na to, że już się ogarnęły i rosną zdrowo. Od początku dostają tylko wodę(odstana kranówa zmieszana z woda z supermarketu[pH6.5/6.8], planuje dać im dwie niepełne dawki nawozu na weg w czasie indukcji. Narazie chyba tyle i następny up za kilka dni.
Fotki, są jakie są ale następnym razem postaram się dać lepsze.

no name:

całość bez hps:

Pozdrawiam

Żozef

Member
Buchów
0
UP

Witam po krótkiej przerwie.

W boxie sprawy mają się nie najgorzej. Troszkę zaniedbałem planty z powodu braku czasu ale wszystko rośnie jako tako...
Nawiązując do tematu fotoperiodu 12/1 chciałem tylko napisać, że większość roślin określiło się już po 3 dniach od przełączenia oświetlenia i nie wiem czy to przez ten FP, ale u wielu użytkowników widziałem, że rośliny dość szybko się określały przy tym trybie oświetlenia. Flo liczę od 10.08 wiec kwitną już tydzień. Tylko King's Kush i AK47 są trochę w tyle ale najdłużej się też zbierały do kwitnienia i najgorzej zniosły mały wypadek na wegu;)
Do tej pory dostały raz zupę na wega i 2 razy na flo, pH pożywki ok. 6.3. Temp w dzień ok. 28 do 30 stopni a wilg ok. 65% przy włączonej lampie. W nocy temp spada do ok. 20 stopni i wilg jest na poziomie 85%. W sumie to nie wiem co więcej napisać. Łapcie foty i zapraszam do komentowania i każda konstruktywna krytyka mile widziana. W weekend powystawiam rośliny i porobie im dokładniejsze fotki a narazie widok ogólny.

Siema wszystkim. Nie miałem neta i fotki wrzucę jutro rano. Mam pytanie do was czy podgolić je trochę z liści i dolnych niedoświetlonych partii. Trochę mi szkoda tych liści bo są zdrowe. A tam po za tym to widzę, że małe zainteresowanie logiem, trudno lecimy dalej i do następnego upa.

Ostatnia edycja:

Żozef

Member
Buchów
0
Witam w kolejnym upie. Zainteresowania nadal nie ma żadnego, ktoś chociaż może napisze, że ch***wo albo coś..

Aktualnie jest 18 dzień flo. Rośliny kwitną nierówno, część zamula albo coś się zblokowało:freak: Warunki atmosferyczne w boxie w normie. Za tydzień chcę dorzucić drugą lampę(400w) jak temperatura pozwoli bo jeszcze nie próbowałem..

Do picia dostają bioflores+bioboost na zmianę z wodą z bioboostem co 2 dni. Raz na flo dostały trochę nawozu na wega.
Na planty rzuciło się jakieś robactwo. Na liściach zostawiają białe i czarne plamki, wygląda to jak jakiś grzyb.

Porcja fotek:

SLH

C+

WWxBB

Kings Kush

No Name

SS#3

SS#2

SS#1

AK47

Pozdrawiam

tony44

Well-known member
Buchów
0
lecisz sobie ladnie nie trenujesz ich prawda?? powodzonka

Phnom

#support
Weteran
Buchów
1,687
Odznaki
3
A po co miał trenować? Jeszcze troche drogi przed nimi a już widać pały konkret :freak: Żeby trenować najpierw trzeba umieć to zrobić <coolpalacz>

Natural

Well-known member
Buchów
1
ładne, zdrowiutkie
beda zacne topiszcza
niech puchna <wodna>

G

Gaynet

Guest
Wydaje mi sie ze z trenowanych nie wiele wiecej bys uzyskal. Patrz jakie tu beda paly! Planty piekne w idealnej kondycji :D

Super!

Żozef

Member
Buchów
0
Witam wszystkich i na wstępie chciałem podziękować za komentarze oraz buszki.

Mam mały problem z robactwem. Nie wiem co to jest i znaleźć też nie moge wiec proszę o jakieś porady. Na gołe oko nie widać ich dużo ale liście już brzydko zaczynają wyglądać i dziewczynom też to się nie podoba..2 tyg temu dostały oprysk z canna cure ale za bardzo chyba nie pomogło. Jutro zrobię oprysk jeszcze raz bo mi trochę zostało.

Fotki robali:

A tu fotka z boxa

Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół