akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[MH TS600 100W] [RQS] Sour Diesel x4

Wyszukiwarka Forumowa:

Mephis

Active member
Buchów
93
Witam,

Pierwszy raz zakladam fotorelacje, jest to moja pierwsza uprawa z fotorelacja, takze na pewno zdarzy sie sporo bledow, do tej pory bawilem sie dwa razy raz outdoor dawno temu w polsce i raz indoor w holandii, a wiec tak:

Swiatlo: 100W Mars Hydro TS 600
Namiot: 60 x 60 x 160 Mars Hydro
1x Wiatrak mieszajacy nie znam dokladnej specyfikacji
Wentylacja: Mars Hydro 6″ (150mm) Inline Duct Fan + Refillable Carbon Filter Combo + Thermostat Controller
Donice: 2x 11L na 4x roslinki
Trening: LST
Odzywki: BioTabs Starter Pack
biotabs-biotabs-starter-pack-biologische-meststof.jpg

tutaj roslinki jeszcze przed przesadzeniem do docelowych donic
Vzi0xWq.jpeg

Roslinki juz wykielkowane i przesadzone do docelowych donic - 11L po dwie roslinki w jednej donicy,
jest to Royal Queen Seeds Sour Diesel, mialem sadzic F1 Hybrid, ale na poczatek zdecydowalem sie na sour diesel ze wzgledu na male doswiadczenie, jak juz troche go nabiore, byc moze kolejna fotorelacja bedzie z nasion F1 Hybrid by RQS

60jmSXL.jpeg

tak oto wyglądają roślinki na obecny moment, plan jest taki aby roślinki odpowiednio trenowac, i rozciagnac na obie strony boxa, tak zeby wykorzystac pelna powierzchnie, wiem ze moglem sie zdecydowac na 4 donice, no ale 2 juz mialem przygotowane i tylko na 2 wystarczylo mi nawozu i tabsow, roslinki sa pelno sezonowe wiec od początku do końca troche to potrwa,

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,613
Odznaki
4
Sadzenie po dwie sztuki w jednej donicy to nie najlepszy pomysł, bo będą walczyły o składniki ze sobą, a może być też tak, że jedna będzie potrzebowała więcej, a druga mniej i jedna będzie miała niedobory, a druga będzie bliska popalenia.

Mephis

Active member
Buchów
93
Nie lepiej było posadzić po prostu 2 i o nie zadbać?
mam duzo pestek, te to byly gratisy jak robisz zamowienie na oficjalnej stronie rqs to daja ich strasznie duzo...
Chłopaki dobrze radzą.
Dokup dwie doniczki i przesadź póki małe.
Uważaj z podlewaniem bo na zdjęciach mają za mokro, rośliny tej wielkości mają małe zapotrzebowanie na wodę.
ok, dzisiaj albo jutro sie tym zajme, dzieki chlopaki :)

a poki co zainstalowalem system nawadniajacy od MH
1OFHYMD.jpeg

tak wogole to chcialbym wam powiedziec ze jezeli rozwazacie zakup czegos takiego to wybierzcie opcje bez itimera bo to zwykly szajs, jak pradu zabraknie to sie rozprogramowuje, bo nie ma zadnej baterii, i nie mozna ustawic sekund, minimum minuta od wlaczenia do wylaczenia a przy systemie nawadniajacym fajnie by bylo miec do ustawienia mniejszy czas podawania pradu

Edit:
zdazylem przed zamknieciem smarta po nowego starter packa, i roslinki juz przesadzone:
20251217_2107311.jpg

Ostatnia edycja:

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
2,199
Pierwsza uprawa a montujesz jakiś system nawadniania dobra naucz się tym obsługiwać i zostaw to na jakąś twoją nieobecność.
Na razie ucz się podlewać bez tego bo to w brew pozorom nie jest takie łatwe.

Babaluga

Well-known member
Buchów
1,301
Odznaki
2
Możesz zrobić focie z dzisiaj ?? jedna wystarczy, ogólne.

Babaluga

Well-known member
Buchów
1,301
Odznaki
2
Stary nie za dużo wody ?? Pojawiły się u ciebie glony. Ten zielony kolor...
Żeby ci system korzeniowy nie zgnił. Lepiej przesuszyć.. ale to tylko moja opinia jak by co ;)

Mephis

Active member
Buchów
93
Stary nie za dużo wody ?? Pojawiły się u ciebie glony. Ten zielony kolor...
Żeby ci system korzeniowy nie zgnił. Lepiej przesuszyć.. ale to tylko moja opinia jak by co ;)
przesuszylem 4 dni bez wody az ziemia nie byla sucha i wznowilem nawadnianie

fotka z 7 stycznia
20260107_2153151.jpg

12 stycznia:
20260112_1757121.jpg

dzis:
Messenger_creation_68FAE4CD-F786-49D1-8AD9-B57173843844.jpg

jak myslicie, przelaczac na kwitnienie? juz sa spore i boje sie, ze w namiocie zabraknie miejsca :D

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,810
Odznaki
1
Namiot na 2 krzaki trochę z***ales teraz będzie ciężko doświetlić, jak sam widzisz masz niezły busz a rozmiary krzaków takie sobie. Możesz przełączyć chyba niema sensu już wegowac

Mephis

Active member
Buchów
93
Witam, nie bylo mnie tu chwile, krzaczki zostały przeniesione do namiotu kolegi i tam zostały ścięte, niestety nie mam więcej fotek ponieważ kolega się za bardzo nie wychyla i nie prowadzi fotorelacji, namiot sprzedałem kolejnemu koledze i zakupiłem troche wiekszy ze światłem 150w więc niedlugo kolejna fotorelacja tym razem mam nadzieje bedzie skończona. Zamowilem również gopro aby ustawic ja na timelapse tak żeby robila zdjecie krzaczkom co godzine, obecne krzaki które posiadam w namiocie maja prawie miesiąc i niedlugo otworze nowy temat z nową fotorelacja ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół