1
1oolec
Guest
Witam.
Tym razem chcial bym sie was poradzic odnosnie mojej doniczki,
nie wiem dokladnie ile ona ma litrow, wiem ze roslina jest w niej od momentu
kiedy to dalem ja na flo na vegu byla to doniczka okolo 5 L teraz na flo doniczka ma od 10L do 15L cos kolo tego na oko. jak przesadzalem to roslina miala lekko ponad 1m zastosowalem odrazu LST i roslina na szczycie urosla moze 10-20cm teraz rosna juz raczej tylko odgalezienia i nie pna sie raczej w gore tylko rosna same kwiaty, no i moje zapytanie czy koniecznie roslina w tym przypadku potrzebuje duzo miejsca na korzenie aby kwiaty rosly duze i szybko? czy tez jak jest tam juz ciasnota (a podejrzewam ze jest ) to raczej nie stwarza to wiekszego problemu dla rozrostu kwiatow?
to wszystko co udalo mi sie zalatwic na fotach:
stosunek lodygi do objetosci doniczki:
stosunek doniczki do wielkosci planta:
foty z przed 2 tgodni.
z gory dzieki za odp.
pozdro
Tym razem chcial bym sie was poradzic odnosnie mojej doniczki,
nie wiem dokladnie ile ona ma litrow, wiem ze roslina jest w niej od momentu
kiedy to dalem ja na flo na vegu byla to doniczka okolo 5 L teraz na flo doniczka ma od 10L do 15L cos kolo tego na oko. jak przesadzalem to roslina miala lekko ponad 1m zastosowalem odrazu LST i roslina na szczycie urosla moze 10-20cm teraz rosna juz raczej tylko odgalezienia i nie pna sie raczej w gore tylko rosna same kwiaty, no i moje zapytanie czy koniecznie roslina w tym przypadku potrzebuje duzo miejsca na korzenie aby kwiaty rosly duze i szybko? czy tez jak jest tam juz ciasnota (a podejrzewam ze jest ) to raczej nie stwarza to wiekszego problemu dla rozrostu kwiatow?
to wszystko co udalo mi sie zalatwic na fotach:
stosunek lodygi do objetosci doniczki:
stosunek doniczki do wielkosci planta:
foty z przed 2 tgodni.
z gory dzieki za odp.
pozdro