• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Mierniki PH, EC, PPM

Wyszukiwarka Forumowa:
K

KEFIR

Guest
Witam. Chciałbym poznać wasze opinie na temat różnych mierników. W tej chwili posiadam dwa "chińczyki" żółty ph i niebieski ppm. Ph przeżył już jeden grow. Wymienione baterie. Zaczyna przekłamywać. PPM od początku coś wariowało. Nie dało się tego skalibrować wg żadnej tabeli. W zasadzie nie używam.

Postanowiłem kupić w końcu coś lepszego. Chciałbym żeby nowy miernik spełniał takie warunki: mierzenie ph, ec, wodoszczelny, w miare zautomatyzowana kalibracja, dokładność, może mieć jeszcze inne wodotryski,no i żeby pożył troche dłużej od "chińczyka"

Myślałem nad HANNA HI 98129 LUB HI 98130

Leci do sprzętu bo z hydro temat ma niewiele wspólnego. Kowalski

Ostatnia edycja:

krzysss

Active member
Buchów
0
Witam
rowniez używam żółtego chińczyka za 70 zł po roku użytkowania faktycznie trzeba było kupić nowy
Jedyną ich wadą to że pożerają baterie masakra ze spatkiem napiecia zanizaja odczyt ph
Reasumując pomiar wykonuj szybko :)

Jeżeli masz za dużo kaski i zakladam dzialasz w hydro to rozwaz zakup 3w1 ciągły pomiar ph ec i temp .. To już około 300 zł :)
Pozdro

Ostatnia edycja:
K

KEFIR

Guest
Myślałem nad tym 3w1 ale to nie dla mnie, z racji tego że za jakiś czas planuje zmienić system tak że będe miał kilka zbiorników do przemierzenia. No i wtedy już lipa.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół