- Buchów
- 23,589
- Odznaki
- 13
Qp/qg, gleba lekka ale żeby mieć pewność trzeba by zobaczyć na własne oczyu mnie znów nie chciały rosnąć, a miałem coś pomiędzy Piaski słabo gliniaste - gliny średnie.
Qp/qg, gleba lekka ale żeby mieć pewność trzeba by zobaczyć na własne oczyu mnie znów nie chciały rosnąć, a miałem coś pomiędzy Piaski słabo gliniaste - gliny średnie.
Znajdę zdjęcie to wstawię za chwilę.Qp/qg, gleba lekka ale żeby mieć pewność trzeba by zobaczyć na własne oczy
Bo to chwast co i w g*wnie by wyrósł, od ziemi zależy jeszcze co na nim wyrosnie i ile, widziałem rośliny na piaskach i radziły sobie całkiem dobrze, jedynie wołały częściej o wodę,mi w glinie rosło jak trza, akurat bez wymiany gleby.
Można wszystko, @drzewiec z piachu jakie dorodne robi to szok
U mnie było podobnie, rosło, ale małe i brzydkie, po wymianie ziemi itp. jakoś zaczeło to wyglądaću mnie znów nie chciały rosnąć, a miałem coś pomiędzy Piaski słabo gliniaste - gliny średnie.
Prawie jałowa gleba mocno ogranicza rozwój korzenia trzeba duże doły robić
No rosły na tyle ile korzeń im pozwolił czyli jak były duże dołki i wzruszona gleba to efekt będzie ale jakbyś wykopał dół 2l i rzucił roślinę to by była lipa, jakbyś wrzucił sama taką ziemię to po deszczach by była kluchaziemi sklepowej, wymieszałem z tą co wyżej i rosły fajne planty, w zeszłym roku dałem jeszcze więcej