akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

mieszanki ziemi + dolomit

Wyszukiwarka Forumowa:

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Luz żartowałem :p :p przecież a co do miejscówki to jak myslicie 150 m od wału przeciw powodziowego jest las a moja miejscówka jest mniej więcej pośrodku tej odległosci jak myslicie ziemia będzie tam dobra :| najgorsze że nie widziałem żadnej pokrzywy ani nic takiego :( normalna leśna łąka.

B

bobo

Guest
Ja sugerowale sie pokrzywami(byly i sa luzne). Mozna jeszce przekopac ziemie i jak beda wystepowac dzdzownice to bedzie prawie git. Ziemia musi byc czorna oczywiscie i takie tam....

I tak wiekszosc osob w temacie bedzie stawialo na ziemie sklepowa.

Chyba najlepszym wyznacznikiem bedzie wsadzenie w owe miejsce ziarenka z kielkiem. Jak nie wyjdzie to kapa a jak sobie bedzie radzilo to malutki tuning(np dolomitem*) i mozna kombinowac dalej...

Lepiej poczekac rok i miec pewnosc niz puzniej dostawac "bialej goraczki".

I tak pewnie nie mam racji ale co tam...

*Zeby nie bylo ze sie z tematu schodzi :)

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
bobo napisał:
I tak wiekszosc osob w temacie bedzie stawialo na ziemie sklepowa.
a jak z nia sie trzeba pier***ic... ojojoj ile my kolek zrobimy jeszcze z ta ziemia... a juz zatachane 50l :D ale ku**a 5 km isc z ziemia w plecaku to sie za fajnie nie maluje...

Protektus

Well-known member
Buchów
0
No ale coś za coś teraz sie pomęczysz troszke ale jak już roślinki dojdą bedziesz mógł odpoczywać z batonem w ustach i lać na wszystko do okoła. I jeszcze będziesz zarabiał bo będziesz kręcił baty i sprzedawał ludziom na sztuki. Hehe Pozdro

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Narzekanie to moja specjalnosc :D :D :jocolor:

darosk

Member
Buchów
0
Na mojej miejscówie ziemia jest gliniasta, w jednym miejscu trochę bardziej w innym trochę mniej. Rosną tam dość ładne pokrzywy. Zatargałem jeszcze 80 litrów substratu torfowego(pH 6-7) , 140 litrów ziemi z ogrodniczego(pH
6-7). Jutro wybieram się tam ze styropianem i 10-cio kg worem dolomitu.

Czy wsypać do 20- litrowego wiaderka mieszankę pół na pół substratu i ziemi oraz dodać do tego 20 łyżek dolomitu, garść styropianu i wymieszać całość w tym wiaderku?
W sumie mam 11 dołków na rośliny. Czy mogę do każdego dołka "sypnąć" po takim wiaderkowym mixie(?), posypując już na koniec garścią azofoski?
Da radę?

Edit: ch*j, nieważne już, dzięki doświadczonym growerom za odpowiedzi yo

Ostatnia edycja:

Bleta

Well-known member
Buchów
0
Wiadomo jak przekopujesz ziemie na spocie to nie wiesz ile jej jest i ile czego dac.Jest mozliwosc przedawkowania azofoski lub dolomitu?

Bleta

Well-known member
Buchów
0
Ile sie powinno dawac tak mniej wiecej?

R

Rider

Guest
Jesli chodzi o samo ph to nie, ale jest tam jeszcze duzo magnezu ktory mozna przedawkowac.
Ludzie czesto nie wiedza ze pierwiastki w za duzej ilosci szkodza tak samo jak nie dobory.
Za duza ilosc magnezu w glebie bedzie powodowalo zablokowanie pobierania jakiegos innego skladnika, i zonk...

Niema co przesadzac, w polsce niema jakichs specjalnie kwasnych gleb, poza jakimis torfowiskami ktorych jest bardzo malo.Ja daje garsc przy przekopywaniu dołu i starcza, potem najwyzej mozna dolozyc przy podlewaniu jesli bylo by za malo...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół