akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Można tak zapylać??

Wyszukiwarka Forumowa:

depres15

Well-known member
Buchów
0
Mam pytanie co do zapylenia swojej roslinki czy mozna zrobic tak ze mam np.5 glownych szczytow po trenonwaniu odpowiedniej metody przycinania i czy dało by rade zapłodnic tylko jedna gałązke na nasionka tym pylkiem meskim a reszta zeby byla bez zapylenia zeby jakies mocne palenie bylo ?? czy jak zapyle jedna galazke i uczynie to bardzo ostrożnie czy te pozostale tez sie zapyla ?? szukalem tego tematu na forum ale nigdzie nie znalazlem ?? dzieki za odpowiedzi :)pzdr

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
owszem, ale to dosyc trudne.
naloz na samca worek papierowy lub jakisi potrząśnij. naloz go potem na tego topa co go chcesz zaplodnic i tez lekko potrząchaj. uwazaj zeby nie uronic pylku w powietrze, a dla bezpieczenstwa mozesz nalozyc plastikowe worki na planty na czas tej operacji zeby nie zaplodnic ich przypadkiem :]

depres15

Well-known member
Buchów
0
NO bede sie staral jakos to uczynic dzieki za pomoc orzi :)

wilk

Well-known member
Buchów
0
jak masz już ten worek 'zapylony' to wytnij z niego kwadracik np. 5x5cm i wytrzyj pyłek zebrany na kwadraciku o te gałązki na których chcesz mieć nasiona

nie wiem czy dość przejzuście to wytłumaczyłem :)

PiS

depres15

Well-known member
Buchów
0
bede sie stral uczynic ot jak najlepiej ;) dzieki za info ;)

kombajn

Well-known member
Buchów
0
poprostu wez jakas papierowa torbe aby starczylo na kwiat meski i potrzasnij,potem naloz ja na babski na jakis czas lub na ten jeden raz. Mowi sie ze u czubku rosnie najlepszy stuff a nizej gorszy.

kylaaa

Member
Buchów
0
Witam! Mam zamiar zapylic roślinkę ,ale tylko częściowo (1,2 lub 3 gałązki). W Boxie są jeszcze inne roślinki , nie chce by zostały zapylone. Pewien grower powiedział mi ,że mozna ściąć mena( jak juz mu jajca napuchna :D) ,suszyc (tak jakby byla po zbiorach) i wysypany pyłek z kwiatów zebrać no i pozniej wiadomo ,że zapylic. Czy ze ściąętej rośliny bedzie taki sam pyłek jak z żywej? i bedzie miał takie same właściwości? Czy nie straci na jakości? z gory dzieki za odpowiedz i pozrawiam

C

czinkłoczento

Guest
dołączam sie do pytania kolegi ... pyłek bedzie gorszej jakosci czy nie?

C

ciapaty rumunek

Guest
Tez mnei to interesuje czy pylek bedzie gorszej jakosci

Donner

Well-known member
Weteran
Buchów
0
dalej nikt nie odpowiedzial a mnie tez podobna operacja czeka.
prosze o odpowiedz<joint>

C

czinkłoczento

Guest
i ciagle zero odpowiedzi a tylu tu mądrych panow zazwyczaj jest..

kastet2

Well-known member
Buchów
0
nie trzeba suszyć męskich kwiatostanów by pozyskać z nich pyłek wysokiej jakości. wystarczy je ściąć z kawałkiem łodygi i wsadzić do słoika z woda pod słoik kartka i w naświetlone miejsce i proszę bardzo mamy pyłek. trudna operacja? jest gdzieś w otchłaniach internetu a może nawet forum? słabą mam pamięć.

odnośnie zapylania jednej gałązki. pozostałe szczyty (nie przeznaczone na pestki) spryskujemy wodą przed zapylaniem. prawdopodobnie trzeba uważać żeby kwiatków nie przypalić. sprawdzałem na oucie i efekt zadowalający raczej nie wiem jak ta metoda sprawdzi się w in. tak jak pisałem to nie jest wyssane z palca szukajcie a będzie wam dane :sunny:.

C

czinkłoczento

Guest
i co ten wywar w słoju mi nie sfermentuje po paru dniach ??? jakos nie jestem przekonany do takiej operacji ..postawie na suszenie kwiatow..

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół