akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

MoJ pIerWsZy InDoOr !!! POMOCY!!!

Wyszukiwarka Forumowa:

KUBELEKDESKA

Well-known member
Buchów
0
No to spoko nr gg wysyłam ci na priv!!! a ja dostałem bonusika hehehe !!! A tak pozatym to mam pytanko czy lepiej bedzie trzymac rosline 24/24 i po 3 tygodniach zmienic na 12/12 i kiedy sm pokaze płec to znow na 24/24 zeby gf zapełnił siatke??? Czy lepiej 18/6 i zmienic na 12/12 i pozniej na 18/6 ?? czy jest wogole jakas roznica miedzy 24/24 a 18/6???

K

Koralpal

Guest
Czesc jaka donice dla NL. i jakich plonuw moge sie spodziewac z 4 NL i 2 White Window na 0,60m2.

[ Dodano: 2006-01-30, 22:37 ]
a ma moze ktos pomysl jak z tymi tabletkami CO2 przeciesz niebede trzymal 250-cio litrowej beczki w pokoju.

G

gacek

Guest
to wal do wanny:D
poprstu pokrusz je i wzucaj po odrobinie,z tym ze one chyba niemoga stac dluzej w rozpuszczonej wozie niz 6h talze najlepiej dodawac do wody tuz przed podlewaniem
pozdro

K

Koralpal

Guest
Dzieki. a z tą wanną to niezly pomysl tylko zeby bylo co podlac taką iloscią wody w 6h to dopiero bylby plant.

H

haszyszekk

Guest
A co powiecie na taka koncepcję... Box 60X90, 8 krzaczków, HPS 230W, i co do wentylacji jeszcze nie jestem pewny... Nie będzie im tam za ciasno??? Zakładając że nie będe ich przycinał... wysokość boksa jakieś 120 cm... (ciecie kosztów)
Jezeli ma być 8 roślinek i lampa 230 to na jaki maksymalny rozmiar boksa moge sobie pozwolić??? pzdr

K

karo0ld_zielarz

Guest
Bogusik zwariowałeś ? Po co do kazdego posta piszesz to samo... ?:= :pale: ehh paranoja... syf sie robi... mysle ze mody musza zrobic teraz pożądek...

H

haszyszekk

Guest
Ej no sorki wielkie.... zależało mi na czasie a byłem zbakany no i coś mnie naszło dziwnego ;-) All was przepraszam :oops: pzdr

bedziedobrze

Well-known member
Buchów
2
na taka powierzchnie max 6 krzakow(taka ilosc uprawiac do konca) mozesz walnac 10 i wyrwac samce po miechu. jak masz feminizowane to 6 i .

"Jezeli ma być 8 roślinek i lampa 230 to na jaki maksymalny rozmiar boksa moge sobie pozwolić?"

jak dopiero tworzysz boxa i chcesz 8 to 1mx0,75
:bounce:

H

haszyszekk

Guest
Pozmienieałem troche plany ;-) Box będzie miał 80x90x170 !!! Lampeczke se zamowilem wzmacniany HPS 400W, 2 komputerowe wentylatorki + częste wietrzenie boxa i dostarczanie co2 metodą poslodzonej wody,tosta i drożdży ;-) Kupuje 10 sztuk White Widow z cannabiss.fr.pl - co wy na to? Mam kielkować wszystkie??? a potem wywalić samceczy podzielić sobie 5/5 i sadzić na 2 razy??? ile moge maksymalnie dam doprowadzić do kwitnienia w takim boxsie? pzdr

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
485
bogusik2 napisał:
Pozmienieałem troche plany ;-) Box będzie miał 80x90x170 !!! Lampeczke se zamowilem wzmacniany HPS 400W, 2 komputerowe wentylatorki + częste wietrzenie boxa i dostarczanie co2 metodą poslodzonej wody,tosta i drożdży ;-) Kupuje 10 sztuk White Widow z cannabiss.fr.pl - co wy na to? Mam kielkować wszystkie??? a potem wywalić samceczy podzielić sobie 5/5 i sadzić na 2 razy??? ile moge maksymalnie dam doprowadzić do kwitnienia w takim boxsie? pzdr

Nie za wysoki troche ten box? Sadz wszystkie od razu, dam moze byc 50-60%, nie lepiej zakupic female seeds ? A do boxa owinno wejs 4-6 doroslych kobiet

H

haszyszekk

Guest
Nieaktualne... box 90x120x180 ;) palny mie sie ciągle zmieniaja ale niec dziwnego... jak to początkujacemu

Z

Zielona Wierzba

Guest
Ja pierdziele ja juz 4 nasionka z***ałem ( na szczescie sieja tylko ) otuż wszystko ładnie mi peka, skorupka rozchodzi sie na dwa , widać tam malutki kiełek ( w środku pestki ) jednak jak włoże do ziemi to ni hu*a mi nie chce rosnąć. Moja ziemia to ziemia kwiatowa o ph 6 - 6.5 nie mam zadnych torów itp tylko sama ziemia czy moze to być wlaśnie przez to ?? czy moge spulchinć wrzucajać troche kory ( zmiksuje ja w mixerze na drogne kawałki ) i wymieszać w skali np 1 litr ziemi 0.5 kory ????

PS
Wszystko dzieje sie bardzo powoli, nasionka pekaja około 3-4 dnia a z ziemi jeszcze zadne mi nie wyszło :/

H

howhigh

Guest
siema siema jestem poczatkującym wtej dziedzinie i mam dwie roślinki oby dwie mają 18 dni i jedna ma 10 cm. a druga właśnie coś niechce zabardzo rosnąć ma jakieś 4cm. co to może być ??? :scratch: help !!??!!??!?!?!?!?!? :pale:

H

haszyszekk

Guest
Zielona wierzba: To może być zła jakość nasion... jak chcesz skutecznie poprawić jakość ziemii to dodaj troche keramzytu na dno doniczki i wmieszaj do ziemii perlitu. Możesz tez dodać troche dolomitu, ale nie koniecznie. Pamiętaj o drenażu, bo jak za dużo podlewasz roślinke to mozesz jej zaszkodzić. Kory nigdy nie stoowałem i nie wiem, ale perlit jest tani i ogólno dostępny.
How High: To tez moze byc defekt nasionka albo nieodpowiednie warunki; przeczytaj sobie jakie powinny panowac warunki w boxie i skonfrontuj z tymi od siebie.
Czasem wzrost we wczesnej fazie utrudnie przenawożenie - przez pierwsze 3-4tygodnie roslinek nie trzeba nawozić. Jeszcze jesnym wyjściem jest kaprys natury,... moża mała roślinka sie niedługo wybije i troche dogoni ta większą.
Możesz tez sprawdzić doniczke... może korzenie maja za mało miejsca i należałoby orzesadzić oregano do większej... pzd5

EL_KoToZz

Member
Buchów
0
ja to mam tako rozkminke nie mam zadnego boxa ale mam taki maly pokoik 8 roslinek jest ***itnie sie trafilo bo na 15 nasion 8 bylo zenskich wszystkie zenskie :cheers: a tera sie zastatnawiam nad jednym mam taką lampe jak sie koscioły oświetla :jocolor: moj kumpel tanio nabył ja w belgi znajdzie jakies zastosowanie w plantacji ?? nic nie pisze o mocy lampy albo nie moge znalezc na tej lampie gdzie to pisze aa i roslniki sa wszystkie northern lights

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół