akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

MoJ pIerWsZy InDoOr !!! POMOCY!!!

Wyszukiwarka Forumowa:
H

haszyszekk

Guest
Trudno tu cokolwiek powiedzieć... kościoły przynajmniej u mnie są oświetlane za***i*cie mocnymi halogenami, czyli lampa do niczego ci sie przy hodowli nie przyda... Z drugiej strony może w belgii kościoły oświetla sie HPS-ami ;)
Napisz coś więcej o tej lampie albo zapodaj jakies fotki... pzdr

G

Green

Guest
prosta medoda odpal lampe poczekaj do pelnego rzgrzania sie (ok 10 min) jezeli swieci na bursztynowo, pomaranczowy kolor to jest to hps pozatym jezeli ma uklad zaplonowy to napewno nie jest to halogen ostatecznie lampa metalohalogenkowa

pozdr.

G

gio

Guest
myśle zobacz sobie rózne zdjecia lamps sodowych , ich budowe , jak wygladajż żarówki i wtddy rozpoznasz czy sie nadaje . zdjecia znajdzesz na www.google.pl

cHc

Active member
Buchów
0
Ja to np: zamiast budowac boxa mam za***iscie małe pomiszczenie dokładnych wymiarów jeszcze nie znam ale postaram się jak najszybciej to zmierzyc , a i właśnie mam lekki problem z lampą bo mam syfny halogen 500W który pewnie prędzej zjara roślinkę niż jej pomoże w fotosyntezie ale gdybym ją wyżej umieścił i jakąś folią obwiną podłoże żeby na nią całą ładnie padało światło czy to by się udało => ?

Ps. Jestem w trakcie organizacji i przyotowan

[ Dodano: 2006-05-09, 01:15 ]
Zalogowałem się na tym forum całowicie zielony :p 5 godz poświęciłem ale tyle informacji do głowy przyszło że gdyby nie 1 w nocy jeszcze z 5 bym posiedział przzyznac musze że wszyscy jestescie wyrozumiali dla takich zielonych jak np: ja =]

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
cHc napisał:
Zalogowałem się na tym forum całowicie zielony 5 godz poświęciłem ale tyle informacji do głowy przyszło że gdyby nie 1 w nocy jeszcze z 5 bym posiedział przzyznac musze że wszyscy jestescie wyrozumiali dla takich zielonych jak np: ja =]

No i za***iscie. Chociaz nie jestes glabem jak niektorzy tutaj.

zembfy

Well-known member
Buchów
1
cHc napisał:
lekki problem z lampą bo mam syfny halogen 500W który pewnie prędzej zjara roślinkę
halogen sie nie nada :) za slaby jest :) a rosnilki nie powienien ci zjarac :))

chc napisał:
[ Dodano: 2006-05-09, 01:15 ]
Zalogowałem się na tym forum całowicie zielony :p 5 godz poświęciłem ale tyle informacji do głowy
OBY TAK DALEj :D pozdrawiam

cHc

Active member
Buchów
0
to w takim razie ile moze kosztowac taka lampa sodowa do ogrzania ok 4-5 roślinek ;>?

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Mysle Ze HPS 400 W bedzie oki porozgladaj sie po aukcjach internetowych choc tam tez mozesz wala dostac :tongue: w sklepach ceny sa bardzo rozne zaleznie od produceta oraz od tego czy ma byc z obudowa itd. oczywiscie zlozenie jej z czesci samemu wyjdzie odrobine taniej no i pozostaje ci wykonanie odblysnika mysle ze przy dobrych wiatrach i odrobinie pomyslowosci powinienes zamknac koszty w okolicy 200 zl za kompletna nowa lampe :)

cHc

Active member
Buchów
0
hmmmm w takim razie czas pozbierac pieniazki

S

Sito

Guest
Ej niewiem jak u was ale na mojej zarowce bylo napisane wszystko tzn. producent ilowatowa jest i jeszcze troche dupereli ktorych nie rozumialem( jakies ampery itd)

cHc

Active member
Buchów
0
30.000 lumów wystarczy żeby miec porzadna roslinke czy to za mało ??

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół