Moje pierwsze fazy od 12 roku życia do 15 nazywam mianem początkującego.
Frox, ty zatem też określaś się mianem początkującego. Zanim zapalisz musisz być odpowiednio do tego przygotowany. Najważniejsza jest teraz twoja psychika, fizycznie napewno nic ci się niestanie. Dlaczego nawiąZuje do psychiki, otóż niekażdy ale są przypadki gdzie środki odużające każdego rodzaju i kategori mogą już za pierwszym razem
delikatnie uszkodzić psychike człowieka, prawdopodobnie może być to przez ciebie niezauważone, że jest coś z tobą nie tak. Zaqczynasz znów palić i palić aż sie tzw. przyzwyczajasz się do palenia, możesz palic od czasu do czasu albo częściej... Możesz się uzaleznić od tego psychicznie co nie oznaczaże będzisz coraz częściej jarał ale z czasem ochota na palenie będzie przychodziła, po latach możesz odczuwać coś w rodzaju "ciśnienia"
że jak nie zapalisz to się ch***wo czujesz, musisz się odstresować wiec palisz... A co dlaej dzieje się z towją psychiką,możesz kompletnie zatracić dotychczasowe zwyczaje, wtedy mogą się zacząć problemy w domu, szkole, z ludzmi... co najgorsza niedostrzegasz, że dzieje się z tobą coś nie tak, zadajesz sobie pytanie oco tu ku**a chodzi nagle cały swiat odemnie sie odwrucił. Nonic przychodzi refleksja, wiem chyba dojrzałem, tak dorosłem a oni tego niepojmują... Idziesz wtedy na całość, zmieniasz toważystwo, wgłebiasz się w tajnik, życia oldscolowego, szerokie spodnie, dresik, zadymy imprezki, panienki, sex... Ale powoli szeroki spodnie katór na łeb hip hop - tam gadają też o jaraniu ja ich lubie oni jarają wiec wchodze w to ! Tu masz następny argumęt że wszystko jes wpożądku. Koledzy trwaka ławka. Git. Dres, kolega mnie wyciągną na imrezke techno... Już się poznałeś na amfetaminie i extasy. ku**a co ja robie wziełem twardy narkoty ! cholera ale bylo fajnie, i nic mi niejest, alepiej będe z tym uważał. Przychodzi ciekawość. Wtedy znajdujesz tę stronke
www.hyperreal.info ... LOL... jesteś pod wrażeniem po przeczytaniu neuro_groove. Zaczynasz ciapć coraz częściej... W domu już normalka, że patologia cię tam zastaje coranek, stara wypomina jakiś to wyglądał wczoraj wieczorem po powrocie po północy z dowru... ch*j tam ! Przychodzi czs refleksji, wtedy sobie uświadamias, że źle robisz, totalnie zaprawiasz wszystkich bliski prócz kumpli, że nie bieżesz, oddzyskałeś zaufanie starych, teraz maż juz wiecej kasy na ćpanie bo kieszakowy wrucił... mijaja lata... ty będąc oświecony w dziedzinie dragów siegasz po najróżniejsze psychodeliki stymulanty itp. i piszesz takie głópoty jak np: moj przedówca
P choć jego losy mogły potoczyć się inaczej, jest milion możliwości jak to sie zacznie, rozwinie i skończy, prosta składnia jak w opowieści jakiejś. Tylko stare ćpuny mogą pisać o tym jak się zaczelo a jak się skończyło, ty zaś niewiesz nic, radze się dowiedzieć przeczytać pare tyśiecy raportów napisanych przez użytkownikó narkotyków,
czy tam kolekcjonerów znaczkow, zdobywając informacje sprawdzaj czy sie nie mijają z prawdą.
Napisałem to żeby cię przestrzec przed najgorszym. Jak weźmiesz sobie to do serca to przynajmniej będziesz świadom tego co robisz i będziesz panował nad tym co robisz, to jest ważne, miłego palenia !
hehe