- Buchów
- 0
Nie wiem gdzie to wsadzic wiec pisze to tutaj jak cos to admi. moze go przeniesc...
WITAM
Na poczatku chcilalem przeprosic za wszystkie bledy ortograficzne...:freak2:
Zdecydowalem sie zasadzic ziarno. Czemu? Przyjemnosc, oszczednosc, zarobek<rotfl>
Zbudowalem box-a o wymiarach 40x60c110cm. Mial byc wiekrzy ale metrowka mnie oszukala i musialem ciac
Lampa mial byc hps250w ale kupiony okazyjnie hsp400w siedzi troche maja goraco ale daja rade. Sciany zostaly pokryte folia izolujaca narazie spisuje sie niezle. Po wyplacie zostanie zastapiona mylar-em. Zamontowane sa trzy wiatraki wyciagajace powietrze, dwa wtlaczajace i 2 mieszajace. Na zdjeciach widac tylko jeden wiatraczek mieszajacy, drugi jest w obudowie lampy. Wykonanie tego box-a wynioslo mnie okolo £80 z lampa (nie liczac nasionek,ziemi i doniczek)
Przejdzmy do roslinek:
Skunk#1 femi. z mojego lokalnego sklepu.
Kupilem piec nasionek. Wszystkie wykielkowaly ale jadna roslinka musiala odejsc. Wlascicielka domu przyczajila moje 5 doniczk i powidziala, ze byla mowa o jednej roslince, a nie o 5 i musialem sie pozbyc jednej<rotfl>
Oddalem koleszcze
</P>Kielkowanie na chusteczce 30h i poszly do ziemi. Roslinki widoczne na zdjeciach maja 7dni, rosna w systemie 18/6. Jak widac roznia sie od siebie wielkoscia. Czemu? Nie wiem wszystkie byly tak samo traktowane Teperatura srednio 28C, ale ze byly upaly przez ostatnie 3dni to teperatura skoczyla do 35C.:joker: Wilgotnosc to moje przeklenstwo.
l: Jak widac na zdjeciach jest miska na 1/2 powierzchni box-a, wilgotna szmata pod doniczkami i od czasu do czasu zraszam a to uzadzonko ciagle pokazuje 20%
l: Miska byla pokryta folja taka jak sciany. Zerwalem ja bo myslalem ze jak bedzie ciemniejsza powierzchnia naczynia to woda szybciej bedzie parowala ale NIE. Ciagle 20%
WSZELKIE SENSOWNE PODPOWIEDZI MILE WIDZIANE!!!
Fota z gory
Srodek
Czy wszystko jest Ok z ta roslinka?
WITAM
Na poczatku chcilalem przeprosic za wszystkie bledy ortograficzne...:freak2:
Zdecydowalem sie zasadzic ziarno. Czemu? Przyjemnosc, oszczednosc, zarobek<rotfl>
Zbudowalem box-a o wymiarach 40x60c110cm. Mial byc wiekrzy ale metrowka mnie oszukala i musialem ciac

Przejdzmy do roslinek:
Skunk#1 femi. z mojego lokalnego sklepu.
Kupilem piec nasionek. Wszystkie wykielkowaly ale jadna roslinka musiala odejsc. Wlascicielka domu przyczajila moje 5 doniczk i powidziala, ze byla mowa o jednej roslince, a nie o 5 i musialem sie pozbyc jednej<rotfl>
Oddalem koleszcze
</P>Kielkowanie na chusteczce 30h i poszly do ziemi. Roslinki widoczne na zdjeciach maja 7dni, rosna w systemie 18/6. Jak widac roznia sie od siebie wielkoscia. Czemu? Nie wiem wszystkie byly tak samo traktowane Teperatura srednio 28C, ale ze byly upaly przez ostatnie 3dni to teperatura skoczyla do 35C.:joker: Wilgotnosc to moje przeklenstwo.
WSZELKIE SENSOWNE PODPOWIEDZI MILE WIDZIANE!!!
Fota z gory
Srodek
Czy wszystko jest Ok z ta roslinka?
Ostatnia edycja: