akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Moja pierwsza uprawa SKUNK#1

Wyszukiwarka Forumowa:

wino

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem gdzie to wsadzic wiec pisze to tutaj jak cos to admi. moze go przeniesc...
WITAM :)
Na poczatku chcilalem przeprosic za wszystkie bledy ortograficzne...:freak2:
Zdecydowalem sie zasadzic ziarno. Czemu? Przyjemnosc, oszczednosc, zarobek<rotfl>
Zbudowalem box-a o wymiarach 40x60c110cm. Mial byc wiekrzy ale metrowka mnie oszukala i musialem ciac:crazy: Lampa mial byc hps250w ale kupiony okazyjnie hsp400w siedzi troche maja goraco ale daja rade. Sciany zostaly pokryte folia izolujaca narazie spisuje sie niezle. Po wyplacie zostanie zastapiona mylar-em. Zamontowane sa trzy wiatraki wyciagajace powietrze, dwa wtlaczajace i 2 mieszajace. Na zdjeciach widac tylko jeden wiatraczek mieszajacy, drugi jest w obudowie lampy. Wykonanie tego box-a wynioslo mnie okolo £80 z lampa (nie liczac nasionek,ziemi i doniczek)
Przejdzmy do roslinek:
Skunk#1 femi. z mojego lokalnego sklepu.
Kupilem piec nasionek. Wszystkie wykielkowaly ale jadna roslinka musiala odejsc. Wlascicielka domu przyczajila moje 5 doniczk i powidziala, ze byla mowa o jednej roslince, a nie o 5 i musialem sie pozbyc jednej<rotfl>

Oddalem koleszcze
</P>Kielkowanie na chusteczce 30h i poszly do ziemi. Roslinki widoczne na zdjeciach maja 7dni, rosna w systemie 18/6. Jak widac roznia sie od siebie wielkoscia. Czemu? Nie wiem wszystkie byly tak samo traktowane Teperatura srednio 28C, ale ze byly upaly przez ostatnie 3dni to teperatura skoczyla do 35C.:joker: Wilgotnosc to moje przeklenstwo.:pl: Jak widac na zdjeciach jest miska na 1/2 powierzchni box-a, wilgotna szmata pod doniczkami i od czasu do czasu zraszam a to uzadzonko ciagle pokazuje 20%:pl: Miska byla pokryta folja taka jak sciany. Zerwalem ja bo myslalem ze jak bedzie ciemniejsza powierzchnia naczynia to woda szybciej bedzie parowala ale NIE. Ciagle 20%
WSZELKIE SENSOWNE PODPOWIEDZI MILE WIDZIANE!!!

Fota z gory

Srodek

Czy wszystko jest Ok z ta roslinka?

Ostatnia edycja:

Himalaya

Member
Buchów
0
Nie jestem pewien ale myślę że wiatraczki wyciągają wilgoć z boxa, porównaj wilgoć w pomszczeniu i w boxie jeśli będą takie same to postaw wode jakoś dalej od wiatraków.

klocuszek

Active member
Buchów
0
oj stary, ja mam 250w CFL'a, mocne wiatraki, często box otwarty i mi napie****a przy szczytach do 30C, a box mam trochę większy jednak, jak za***iesz takim hps'em w takim małym boksie to się zrobi duszno :/

spróbuj tak jak mój ziomuś robił - wilgotny ręcznik wieszał za roślinkami, podnosiło mu to wilgotność dosyć pokaźnie :)

btw. dogadałeś się z landlordem na hodowlę? :D

wino

Well-known member
Buchów
0
oj stary, ja mam 250w CFL'a, mocne wiatraki, często box otwarty i mi napie****a przy szczytach do 30C, a box mam trochę większy jednak, jak za***iesz takim hps'em w takim małym boksie to się zrobi duszno :/

spróbuj tak jak mój ziomuś robił - wilgotny ręcznik wieszał za roślinkami, podnosiło mu to wilgotność dosyć pokaźnie :)

btw. dogadałeś się z landlordem na hodowlę? :D

Postanowilem zwiekrzyc wilgotnosc w mojim pokoju. Zobaczymy jaki to przyniesie efekt<coolpalacz> Co do landlord-a to tak zgodzila sie. Na poczatku chcialem tak po cichaczu, ale biorac pod uwage: rachunki, brak zamka w mojich drzwiach, szum wiatrakow i w razie przypalu wiezienie. Stwierdzilem ze sie poprostu zapytam:spalony:
Powiem tylko tyle ze ona myslala ze bede ja chodowal na parapecie<rotfl>,
a jak juz wszystko zbudowalem to juz nie mogla sie wycofac. Chociasz probowala.

wino

Well-known member
Buchów
0
Pomocy!!!!

Siema :jaraczz:
Mam problem z mojmi roslinkami.:zjarany:
Czy to brak magnezu?
Czy to oznaka ze mialy za cieplo? Jezeli za cieplo to oprocz podniesienia lampy co jeszcze mam zrobic?
Dodam tylko ze roslinka na zdjeciu ma 9 dni

Prosze o szybka odpowiedz
Dzieki

wino

Well-known member
Buchów
0
Pomocy

a nie ma przypadkiem za sucho ??
Niestety to nie wody potrzebuja:zjarany:
Podlalem a ten porces dalej postepuje.
Kupuje magnez<coolpalacz>
Czy to dobry pomysl???????????
Moze powinienem juz zaczac stosowac jakies nawozy przypominam ze moje pomidorki maja dopiero 10dni.

wino

Well-known member
Buchów
0
13 dzien

Siem :)
Wczoraj przyciolem i po wyginalem troszeczke soje malenstwa (fim+lst)
Zrobilem fim tylko na 3 z nich na 4 zedzie lisci. Na tej czwartej zastosowalem tylko lst narazie bo zawsze wolniej rosla niech dojrzeje do szustegop pieterka.
Magnes dostaja dolistnie dwa razy dziennie:jocolor: Nawoz jest Terra Vega ale czeka az beda mialy troszeczke mniej wody:bounce:
To sa zdjecie po fim = lst

To zdjecia roslinki tylko po lst

Ktos ma jakies cenne spostrzezenia?:bongo4:
pzdr:jaraczz:

helmuto86

Well-known member
Buchów
0
skunk#1 dobry wybór ja już zbliżam się do końca i myślę że jeszcze z tydzień i pod nóż możesz zobaczyć w mojej galerii w sobotę dodam więcej zdjęć .

:spalony:

R

Rufi

Guest
mogłeś jeszcze poczekać z fimem, a to twoje lst to ty tylko listki ponaciągałeś;)

wino

Well-known member
Buchów
0
mogłeś jeszcze poczekać z fimem, a to twoje lst to ty tylko listki ponaciągałeś;)

Co do fim to zobaczymy czy males racje cieszko osadzic po zdjeciach.
Co do "lst" to nazwa "listki ponaciagales" bardziej pacuje.:crazy:

wino

Well-known member
Buchów
0
skunk#1 dobry wybór ja już zbliżam się do końca i myślę że jeszcze z tydzień i pod nóż możesz zobaczyć w mojej galerii w sobotę dodam więcej zdjęć .

:spalony:

Chetnie obejzal bym sobie twoja galerie ale nie wiem jak sie do niej dobrac. Przy okazji:
O ile zwiekszyl ci sie wzrosc po przejsciu na Flo?
Po jakim czasie zaczelo byc ja naprawde czuc i czym zwalczales zapach ja mam zamiar kawa. Da rade? Bo zeby zamontowac filtr bede musial przerabiac box a tego bym nie chcial.

etiopians

Member
Buchów
0
moje ulubione oldskulowce!

uprawiam skunki no.1 od lat. to wdzięczne rośliny. parę faktów. osiągają wysokość 130-150 cm indoor-piszę o tym bo to ważne-szkoda ich trochę na to pudełko-chyba, że będziesz robił bonsai. zapach niemiłosierny-miesiąc przed żniwami pachnie kosmicznie. naprawdę. 35 stopni nie zrobi im wielkiej krzywdy-gorzej z wilgotnością (20%!-nigdy takiej nie widziałem-być może higrometr jest do dupy-wilgotność podlega wahaniom-coś tam musi się zmieniać! ), przy tak wysokiej temperaturze i takiej wilgotności-ususzysz je najprawdopodobniej. jeśli nic się nie zmieni będziesz musiał przebudować boxa-nie ma rady. gdybyś miał pytania akurat o ten gatunek ganji-dawaj! moje skunki no.1 poniżej:

pozdrawiam i powodzenia...

wino

Well-known member
Buchów
0
23 Dzien

Witam :)
Do wszystkich poczatkujacych farmerow(takich jak ja). Mowia ze poczatkujacy farmer jest nad opiekunczy. Zloty srodek znajdz sobie jeszcze jedno hobby (co nie znaczy ze to pomoze twojej farmie).:zombi:
Moje roslinki maja 23 dni sa dosc male jak na swoj wiek. Oczywiscie to moja wina.
Bledy ktore popelnilem to:
1 Za dlugo w malych doniczkach 2.5l Jak je przesadzalem kozenie byly jedne na drugich. Mysle ze po pietnastym dniu roslinki powinny ladowac w 7.5l donicy.
2 Za malo podlewalem i nawozilem. Te zolte liscie na zdjeciach to oznaka braky azotu(dodatkowe hobby<sex><rotfl>)
Jak widac na zdjeciach roslinki przebywaja w 7.5l doniczkach (doniczki docelowe).W tackach pod nimi znajduje sie woda. Wilgornosc podczas gdy lampa swieci od 35%do40% jak wylaczona to skacze do 60%-70%.
Czemu sie tak blyszcza? Zostaly spryskane woda z Mg jako ze mam twarda wode i przyswajanie Mg jest marne...<wodna>
Treningi FIM i LST

To jest roslina na ktorej zastosowalem Fim na 6 pietrze.

a to inne:

Najwieksza:

Pzdr:jaraczz:

wino

Well-known member
Buchów
0
uprawiam skunki no.1 od lat. to wdzięczne rośliny. parę faktów. osiągają wysokość 130-150 cm indoor-piszę o tym bo to ważne-szkoda ich trochę na to pudełko-chyba, że będziesz robił bonsai. zapach niemiłosierny-miesiąc przed żniwami pachnie kosmicznie. naprawdę. 35 stopni nie zrobi im wielkiej krzywdy-gorzej z wilgotnością (20%!-nigdy takiej nie widziałem-być może higrometr jest do dupy-wilgotność podlega wahaniom-coś tam musi się zmieniać! ), przy tak wysokiej temperaturze i takiej wilgotności-ususzysz je najprawdopodobniej. jeśli nic się nie zmieni będziesz musiał przebudować boxa-nie ma rady. gdybyś miał pytania akurat o ten gatunek ganji-dawaj! moje skunki no.1 poniżej:

pozdrawiam i powodzenia...

Siema kolego mam pytanko. Jaki przyrost maja po przejsciu na flo. Ile tak srednio musze im zostawic miejsca pod lampa.
Dzieki Pzdr:jaraczz:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół